Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κορίννα Ντουλλάαρτ: Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Κορίννα Ντουλλάαρτ: Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια μέχρι το Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Η Κορίννα Ντουλάαρτ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Milky Way και μιλά για τη συνεργασία της με τον Βασίλη Κεκάτο και τη ζωή της.

Με το «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου να αποτελεί μια από τις πιο πολυαναμενόμενες φετινές τηλεοπτικές παραγωγές, η Κορίννα Ντουλάαρτ μιλάει αποκλειστικά στο BHMAgazino για τη ζωή, το σινεμά και το μέλλον της, που προδιαγράφεται λαμπρό.

Η σειρά «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου, του μοναδικού Έλληνα σκηνοθέτη που έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα για καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών («Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», 2019), είναι το μεγάλο στοίχημα της φετινής χρονιάς και το κοινό ανυπομονεί για την ιστορία του που θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA στις 2 Νοεμβρίου.

Γεννημένη στην Αθήνα, η Κορίννα Ντουλάαρτ είναι μισή Ολλανδέζα. Έχει ωστόσο ζήσει κυρίως στην Ελλάδα. Ως παιδί δεν πέρασε εύκολα, αποκαλύπτοντας στο BHMAgazino και τον Γιώργο Νάστο πως υπήρξε μοναχική και κλειστή ως παιδί. «Τα παιδιά μπορούν να γίνουν σκληρά και να σου κάνουν bullying κι εγώ ήμουν μοναχική και κλειστή, ίσως και λίγο αντικοινωνική, αλλά και κάπως αγοροκόριτσο, κάτι που δεν έκανε εύκολη τη σχέση μου ειδικά με τα άλλα κορίτσια», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κόρριννα Ντουλάαρτ.

Για να καταφέρει να βρει διέξοδο, η Κορίννα Ντουλάαρτ στράφηκε στη μουσική και τη ζωγραφική, θάβοντας μέσα της την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. «Ηθελα να ασχοληθώ με την ηθοποιία από πολύ μικρή αλλά δεν με άφηνε η μαμά μου και έθαψα αυτή την επιθυμία πολύ βαθιά μέσα σου, ήταν σαν να μην υφίσταται καν ως επιλογή. Είχα έφεση στην όπερα και παρόλο που τα πήγαινα καλά δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, διότι φανταστείτε πως σε εκείνη τη φάση άκουγα πανκ. Επειδή ωστόσο ένιωθα ότι υπήρχε αποδοχή, συνέχισα. Στη Γ’ Λυκείου συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να δώσω Πανελλαδικές, ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και αποφάσισα να δώσω εισαγωγικές εξετάσεις στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ για σπουδές στο λυρικό τραγούδι, μονωδία, όπου και πέρασα. Την ημέρα της πτήσης κυριολεκτικά κατέβηκα από το αεροπλάνο βρίσκοντας μια δικαιολογία και ανακοίνωσα στην κολλητή μου, τον πατέρα μου και τη γιαγιά μου που με είχαν πάει στο αεροδρόμιο ότι θα ασχοληθώ με αυτό που θέλω, με το θέατρο δηλαδή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν σκληρά και να σου κάνουν bullying κι εγώ ήμουν μοναχική και κλειστή, ίσως και λίγο αντικοινωνική

Η περιπέτεια στον χώρο της υποκριτικής ξεκίνησε από το Θέατρο Τέχνης. Με τη βοήθεια κάποιων φίλων που είχαν σχέση με το αντικείμενο προετοιμάστηκε για τις εξετάσεις σε Δραματικής Σχολές. Έδωσε την «Αντιγόνη» που την ήξερε από το σχολείο, το «Καλοκαίρι και Καταχνιά» του Τενεσί Ουίλιαμς που έτυχε να το έχει διαβάσει εκείνη την περίοδο και ένα ποίημα της Κατερίνας Γώγου.

Η Κορίννα Ντουλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Η Κορίννα Ντουλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Η φυγή από την πραγματικότητα

Και μπορεί η μητέρα της να μην την άφηνε να δει τηλεόραση και να μην έχει δει καμία ελληνική σειρά, η Κορίννα Ντουλάαρτ όμως έχει δει πολλές ταινίες. Μέσα από την ηθοποιία βρίσκει τον τρόπο να ξεφύγει από τη δική της πραγματικότητα. «Να αποδράσεις κατά κάποιον τρόπο και να ζήσεις διαφορετικές ζωές μέσα από άλλους χαρακτήρες», σημειώνει αφοπλιστικά. Ήταν κάτι που, όπως αναφέρει, το είχε μεγάλη ανάγκη.

Στη σχολή ήταν από τα λίγα άτομα που είχαν ασχοληθεί και με το θέατρο. Βρέθηκε δίπλα σε παιδιά ηθοποιών και σκηνοθετών που είτε είχαν φοιτήσει σε καλλιτεχνικά σχολεία είτε βρίσκονταν από πολύ νεαρή ηλικία σε θεατρικές ομάδες. Και αυτό το γεγονός την έκανε να αισθάνεται σαν τη μύγα μες στο γάλα. «Μου πήρε αρκετό καιρό για να νιώσω ασφάλεια και να μπορέσω να εκφραστώ, είχα φοβερό άγχος και μεγάλη ανασφάλεια. Δεν είχα ιδέα τι έκανα, ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη. Μετά προέκυψε το θέμα του ανταγωνισμού. Ενιωθα ότι με απομάκρυνε αυτό από τους άλλους, έβλεπα στο τρίτο έτος ειδικά να αναπτύσσεται μια φιλοσοφία του τύπου «θα πατήσω επί πτωμάτων προκειμένου να πάρω έναν ρόλο», οπότε όταν αποφοίτησα χάρηκα που βγήκα από τον στενό αυτό κύκλο», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κορίννα Ντουλάαρτ.

Η συνεργασία με τον Βασίλη Κεκάτο

Η Κορρίννα Ντουλλάαρτ περιγράφει και το πώς μπήκε στη ζωή της το «Milky Way». Ο Βασίλης Κεκάτος την είχε δει στις διπλωματικές εξετάσεις της σχολής και της πρότεινε μετά από λίγο καιρό να συνεργαστούν σε κάποιο από τα σποτ που ετοίμαζε για το 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η απάντησή της ήταν άμεσα θετική. «Είχα ενθουσιαστεί όταν ήρθε, ήταν το μόνο άτομο που θαύμαζα από Έλληνες σκηνοθέτες. Μετά από τη συνεργασία μας «έσκασε» η πανδημία. Κάποια στιγμή μοιράστηκε μαζί μου την ιδέα για τη σειρά και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε ο πρωταγωνιστικός ρόλος. «Είσαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω; Είναι η πρώτη μου δουλειά», αυτή ήταν η αρχική μου αντίδραση. Με έκανε να νιώσω ότι πιστεύει σε εμένα και είπα ok», περιγράφει η Κορίννα Ντουλάαρτ.

Η Κορίννα Ντουλλάρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Η Κορίννα Ντουλλάρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Με έκανε να νιώσω ότι πιστεύει σε εμένα και είπα ok

Αισθάνεται πιο ανασφαλής από όσο θα έπρεπε, σημειώνοντας πως πάντα θα ήθελε να βλέπει τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερα. «Αν πιστέψεις ότι είσαι φανταστικός, πάει, τελείωσε… Η ανασφάλεια, το ότι πάντα προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, το δημιουργικό άγχος, όλα αυτά σε ωθούν μπροστά», σημειώνει η Κορίννα Ντουλάαρτ.

Όσο για τον ρόλο της Μαρίας στο Milky Way, η Κορρίννα Ντουλάαρτ αναφέρει πως της άρεσε πάρα πολύ και ανέκαθεν την άγγιζαν οι χαρακτήρες του Βασίλη Κεκάτου. Αν δεν την ενδιέφερε ο ρόλος θα το είχε συζητήσει μαζί του. «Η Μαρία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε κοπέλα. Βιώνει την ίδια καταπίεση, την ίδια έλλειψη ισότητας που βιώνουν οι πιο πολλές από εμάς. Αισθάνεται παγιδευμένη και αυτό νομίζω ότι έχουμε νιώσει σχεδόν όλα τα κορίτσια στη ζωή μας», συμπληρώνει η Κορίννα Ντουλάαρτ.

Το αν θα υπάρξει βελτίωση μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει

Σε ό,τι αφορά τις ανοιχτές πλέον συζητήσεις, η Κορίννα Ντουλάαρτ εκτιμά ότι γίνεται πλέον μια προσπάθεια. «Το αν θα υπάρξει βελτίωση μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Το να συζητάμε ανοιχτά και συνεχώς μπορεί να έχει κάποιον αντίκτυπο, όμως η πλειονότητα των Ελλήνων κουβαλάει ιδέες που είναι βαθιά ριζωμένες και δύσκολα αλλάζουν, πολύ συχνά αυτές οι συμπεριφορές είναι υποσυνείδητες, κάποιος μπορεί να κάνει «mansplaining» και να μην το αντιλαμβάνεται καν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Κορίννα Ντουλλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Η Κορίννα Ντουλλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Στο δικό της περιβάλλον, όπως θα σημειώσει, δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Περιτριγυρίζεται από ανθρώπους με τα ίδια πιστεύω και την ίδια φιλοσοφία ζωής. Μόλις βγει όμως από αυτή τη φούσκα, η πραγματικότητα κάνει αισθητή, όπως αναφέρει την παρουσία της.

Με την ηρωίδα που υποδύεται να λατρεύει την Ελένη Φουρέιρα, η Κορίννα Ντουλάαρτ θα ομολογήσει πως δεν της αρέσει καθόλου η ποπ μουσική. Έχει πιο indie, post-rock ακούσματα και σχεδόν αποκλειστικά ξένα.

Ανέτοιμη για την αναγνωρισιμότητα

Εμφανίζεται ανέτοιμη να την αναγνωρίζουν στον δρόμο μετά την έναρξη της σειράς, με τη σκέψη να τη δυσκολεύει ήδη. «Σε αντιμετωπίζουν όλοι σαν κάτι ξεχωριστό χωρίς λόγο. Μου αρέσει η ηρεμία μου και το να έχω την επιλογή να απομονώνομαι και μου φαίνεται περίεργη η ανάγκη που μπορεί να έχει στο μέλλον κάποιος να μου μιλήσει ή να μου ζητήσει να βγούμε φωτογραφία μαζί. Ακόμη και η έννοια του θαυμασμού με προβληματίζει. Υπάρχει αυτή η κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τους ανθρώπους που εκτίθενται στα Μέσα. Ολοι το ίδιο είμαστε, δεν χρειάζεται να το βλέπουμε έτσι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι που θαυμάζει η ίδια είναι άνθρωποι που έχει γνωρίσει και κυρίως οι κοντινοί της άνθρωποι. Τους θαυμάζει για το μυαλό τους, την καρδιά τους, για αυτό που είναι. Για όλα αυτά που έχουν πραγματικά ουσία.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση, η Κορίννα Ντουλάαρτ αισθάνεται θλίψη και θυμό και νιώθει την ανάγκη να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει. Διαφορετικά, όπως επισημαίνει, δεν θα αλλάξει τίποτα. «Υπάρχει μεγάλη ανοχή πια και δεν ξέρω τι θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να αρχίσουμε να παλεύουμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Η κατάσταση είναι φρικτή και μπορεί να γίνει και ακόμη χειρότερη», υπογραμμίζει.

Η Κορίννα Ντουλλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

Η Κορίννα Ντουλλάαρτ μέσα από τον φακό του Δημήτρη Σκουλού

«Με τάραξε απίστευτα αυτό που συνέβη στο Blue Horizon»

Μιλώντας για τα σοκαριστικά συμβάντα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, η Κορίννα Ντουλάαρτ ταράχτηκε με τη δολοφονία του Αντώνη στον Πειραιά. «Ολα τραγικά είναι και οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, όμως η περίπτωση του «Blue Horizon» με τάραξε απίστευτα. Είδαμε στο βίντεο έναν άνθρωπο να κάνει συνειδητά κακό σε κάποιον άλλον, η σκληρότητα αυτή με συντάραξε, μιλάμε για αποκτήνωση, δεν υπήρχε κανένας λόγος για αυτή τη συμπεριφορά, για αυτή την πλήρη απουσία ανθρωπιάς», αναφέρει η Κορίννα Ντουλάαρτ.

Έχοντας χαλαρώσει το καλοκαίρι, μοιράζοντας τον χρόνο της στα Γιάννενα και το Πόρτο της Πορτογαλίας, η Κορίννα Ντουλάαρτ περιγράφει ότι φαντάζεται το μέλλον της κυρίως στο θέατρο και το σινεμά. «Με εξαίρεση αυτή τη δουλειά, δεν ξέρω πόσο με ενδιαφέρει η τηλεόραση, λόγω της μαζικής έκθεσης, έχω την αίσθηση ότι με το θέατρο και το σινεμά είναι λίγο πιο διακριτικά τα πράγματα. Βλέποντας και κάνοντας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κάνω δουλειές που μου αρέσουν. Αν σταματήσει να συμβαίνει αυτό, θα βρω να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσο για το «Milky Way», η Κορίννα Ντουλάαρτ αναφέρει πως θα δώσει μια διαφορετική ματιά στα πράγματα για τους τηλεθεατές. «Θα δώσει την ελπίδα ότι πάντα υπάρχει και άλλος δρόμος ή άλλος τρόπος. Και μπορεί να είναι καλύτεροι από αυτούς που ακολουθούμε τώρα», υπογραμμίζει η Κορίννα Ντουλάαρτ.

To «Milky Way» του Βασίλη Κεκάτου κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου θα είναι διαθέσιμο on demand αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Η υπόθεση του «Μilky Way»

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα. Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται από τη συχνότητα του Mega στις 2 Νοεμβρίου και το καστ της είναι γεμάτο ολόφρεσκα πρόσωπα. Στον ρόλο της Μαρίας ένα κορίτσι που ξεχωρίζει χάρη στην αέρινη εμφάνισή της, η Κορίννα Ντουλάαρτ. Το ΒΗΜΑgazino συστήνει για πρώτη φορά επί της ουσίας τη νεαρή ηθοποιό στο ευρύ κοινό με μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024