Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Milky Way: Υπάρχει λόγος να μαθαίνεις για τον Μεγάλο Γαλαξία, τις μαύρες τρύπες, τα πάλσαρ

Milky Way: Υπάρχει λόγος να μαθαίνεις για τον Μεγάλο Γαλαξία, τις μαύρες τρύπες, τα πάλσαρ

Όσα είδαμε και συμπεράναμε μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της πολυαναμενόμενης σειράς «Milky Way», στο MEGA, του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, Βασίλη Κεκάτου. Η σειρά μοιάζει με ένα γοητευτικό, απόκεντρο και ταυτόχρονα οικείο κινηματογραφικό σύμπαν, μέσα στο χωροχρονικό συνεχές της ελληνικής επαρχίας.

«Εδώ ο μόνος γαλαξίας που υπάρχει είναι αυτή η πόλη. Καμία φορά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να μαθαίνεις για τον Μεγάλο Γαλαξία, τις μαύρες τρύπες, τα πάλσαρ, τους άλλους κόσμους, όταν ο μόνος κόσμος που θα δεις ποτέ σου, πιθανότατα, να είναι αυτός ο οποίος γεννήθηκες. Σχεδόν κανένας δε φεύγει από τον μικρό, ιδιωτικό γαλαξία μας κι όσοι καταφέρουν να φύγουν δεν επιστρέφουν ποτέ».

Αυτές είναι οι πρώτες φράσεις που συνοδεύουν το τρέιλερ του «Milky Way» ενώ η ομοιοκαταληξία της εικόνας σε οδηγεί αναγκαστικά σε μια ευχάριστη μετωπική με δικές σου ιστορίες, με προσωπικά, ενδεχομένως βιώματα, με στιγμές από διηγήσεις φίλων ή απλών γνωστών, με τη ζωή που κυλά δημιουργώντας ελπίδες, όνειρα, απογοητεύσεις, προσδοκίες, σοντάντ ανακατωσούρες.

Η Μαρία και ο Τζο / Photo: MEGA

Φόντο, κάποια εσχατιά της ελληνικής περιφέρειας. Η φύση κυριαρχεί στις ζωές των ηρώων, οι οποίοι οραματίζονται τη φυγή, με κάθε τρόπο: Οι νέοι επιθυμούν, απλά, να την κάνουν, οι μεσήλικες έχουν ήδη μερικά τσακισμένα φτερά στα πλευρά τους και «η γιαγιά, τι εργαλείο είναι η γιαγιά!» -μια ατάκα που ακούγεται χαρίζοντας το πολυπόθυτο comic relief σε μια στιγμής υψηλής έντασης.

Ξαφνικά, μέσα στην ομάδα των λόκαλ προσεδαφίζεται ένας τύπος φερμένος από άλλο γαλαξία. Από άλλο ανέκδοτο.

Το γέλιο είναι πάντα εκεί. Και η ειλικρίνεια. Και η καθαρή ματιά στη ζωή. Γιατί η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τη ροζ ματιά των νέων, πριν αυτή βυθιστεί στις συμβάσεις, τις συνθηκολογήσεις και τους αποκαρδιωτικούς επαναπροσδιορισμούς.

Δείτε το τρέιλερ 

Πάντα και παντού υπάρχει μία Μαρία

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του.

Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα.

Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της – ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση.

Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει.

Photo: MEGA

Μερικές, άτακτες, πρώτες σκέψεις/ συμπεράσματα/ στιγμές μετά την παρακολούθηση των δύο αρχικών επεισοδίων  

·        Η ελληνική οικογένεια μπορεί να σε κόψει σε κομμάτια αλλά μπορεί και να σε γιατρέψει σαν kintsugi, που μεταμορφώνει το τραύμα σε έργο τέχνης.

·        Η θρησκευτική πίστη ίπταται πάνω και γύρω από την ελληνική κοινωνία σαν νερό πισίνας μέσα στο οποίο όλοι κολυμπάμε –άλλοτε επιπλέοντας, άλλοτε βυθιζόμενοι.

·        Η αγάπη είναι η μόνη λύση. Για όλα.

·        «Και εργατική τάξη και εντερπρενέρ» ακούγεται κάποια στιγμή η δηκτική ατάκα από τον queer ήρωα προς τον τυχαίο εραστή του, ο οποίος είναι υπάλληλος σούπερ μάρκετ ενώ παράλληλα ντιλάρει ναρκωτικά και μέσα σε δύο λεπτά καδράρεται με οξύνοια το ευκαιριακό πνεύμα των καιρών.

·        «Καλό είναι αυτό» λέει ο πατέρας του queer ήρωα όταν ο γιος του τοποθετεί την μία άκρη από τα ακουστικά του στο αυτί του για να ακούσει ηλεκτρονική μουσική πολλών BPM και το τέμπο τους παρασύρει σε ένα ρυθμικό, χορευτικό τετ-α-τετ. Ίσως η καλύτερη στιγμή αποδοχής που έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση.

·        «Και που ονειρεύεσαι να χορεύεις; Που βλέπεις τον εαυτό σου;» ρωτάει ο Τζο την Μαρία, σε μια πρώτη εξερευνητική κουβέντα συστάσεων. «Στα μπαλέτα της Φουρέιρα» απαντάει αυτή και η επιτήδευση του ψαγμένου που επιβάλλει η μεγάλη πόλη χάνεται μέσα στην ανάγκη για οξυγόνο της επαρχίας.

Photo: MEGA

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου να κάνω τηλεόραση. Στο μυαλό μου το “Milky Way” το είχα σαν ταινία. Μία πολύ πολύ μεγάλη ταινία. Η τέχνη είναι μία μικρή σπίθα. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Εμείς πήγαμε να ανάψουμε μια φωτιά μες στο χιόνι.

»Στη σειρά εκφράζουμε κάποιες απόψεις, λίγο πιο σύγχρονες. Μακάρι στο μέλλον η τηλεόραση να ασχοληθεί περισσότερο με τέτοιες ιστορίες, λίγο πιο “δύσκολες”. Με ενδιαφέρει κυρίως η γνώμη των νέων ανθρώπων. Να μην νιώσουν προδομένοι από αυτό που θα δουν» τόνισε ο Βασίλης Κεκάτος μετά το τέλος της προβολής, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στην Εναλλακτική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Photo: MEGA

Photo: MEGA

Photo: MEGA

Έξτρα πληροφορίες

Πρωταγωνιστούν: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

Guest stars: Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Η παραγωγή είναι της Foss Productions.

Η Μαρία και ο Τζο / Photo: MEGA

To «Milky Way» μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου θα είναι διαθέσιμο on demand αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών Βασίλη Κεκάτου κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.

Όσο για το ταξίδι της σειράς εκτός ελληνικών συνόρων, η Foss Productions αμέσως μετά και την επιτυχημένη διεθνή πρεμιέρα του «Milky Way» στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, συμφώνησε με μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, την Fifth Season (πρώην Endeavor) για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει παραγάγει και διανείμει σειρές όπως τα Severance (Apple TV), Scenes from a marriage (HBO), Killing Eve (AMC) και πολλά άλλα.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024