Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροσβέστες: Τη μονιμοποίησή τους με τροπολογία προτείνει το ΚΚΕ

Πυροσβέστες: Τη μονιμοποίησή τους με τροπολογία προτείνει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών.

Μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο είχαν οι πυροσβέστες, μετά τις μάχες που έδωσαν απέναντι στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος.

«Είναι άκρως απαραίτητοι», σημειώνει το ΚΚΕ στην τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας».

Μαζικό «παρών» από τους πυροσβέστες στην πανεργατική απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου.

  • Δείτε την τροπολογία εδώ

«Να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση»

Στην αιτιολογική έκθεση για την τροπολογία το ΚΚΕ αναφέρει ότι: «Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, και άλλες καταστροφές, που εκδηλώθηκαν τα τελευταία χρονιά και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, περιουσιών, καλλιεργειών και χιλιάδων ζώων, καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι οι πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης και 7ετούς καθώς και όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι άκρως απαραίτητοι και πρέπει να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση για να καλύψουν ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στα επιχειρησιακά συμβάντα που προκύπτουν καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους (αντιμετώπιση πυρκαγιών, διασώσεις – παροχές βοήθειας κατά την διάρκεια πλημμυρών, σεισμών και άλλων καταστροφών)».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024