Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργία: Πανεργατικός ξεσηκωμός για το εργασιακό - «Κλειστό» το κέντρο της Αθήνας

Απεργία: Πανεργατικός ξεσηκωμός για το εργασιακό – «Κλειστό» το κέντρο της Αθήνας

Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό σήμερα η Αττική - Τι ισχύει με λεωφορεία και τραμ

Συγκεντρώσεις και πορείες είναι προγραμματισμένες από τα συνδικάτα το πρωί της Πέμπτης καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ως «λαιμητόμο» χαρακτηρίζουν τις νέες ρυθμίσεις οι ενώσεις εργαζομένων που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι φέρνει την πλήρη απορρύθμιση στο εργασιακό τοπίο ενώ καταστρατηγεί το δικαίωμα στο 8ωρο και το πενθήμερο.

Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ καλούν τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της πρωτεύουσας να λάβουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 11:00 στο Σύνταγμα αντίστοιχα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αττική Οδό, στον Κηφισό και σε άλλους δρόμους της Αθήνας

Στις 10:30 καλεί το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 11 πμ στα Προπύλαια. Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι και η προσέγγιση του κέντρου της Αθήνας με αυτοκίνητο θα είναι αδύνατη.

Την ίδια στιγμή αυξημένη είναι η κίνηση στην Αττική Οδό, στον Κηφισό και σε άλλους δρόμους της Αθήνας, καθώς πολλοί πήραν το αυτοκίνητο εξαιτίας της απεργίας στα ΜΜΜ.

Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας στις 10:05

Για τις καθυστερήσεις στην Αττική υπήρξε ανακοίνωση από την Αττική Οδό

Παρακολουθήστε live την κίνηση εδώ

Απεργία στα ΜΜΜ

Χειρόφρενο τραβούν το μετρό και ο ΗΣΑΠ καθώς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του ΕΚΑ.

Η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί από τα λεωφορεία ανεστάλη καθώς κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, ωστόσο το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ με έκτακτη ανακοίνωσή του ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αναστολή της στάσης εργασίας και προσθέτει: «ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η 24ωρη απεργία του ΕΚΑ για την ίδια ημέρα είναι νόμιμη και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει».

Με στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχει στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής.

Επίσης, ματαιώσεις και τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας θα υπάρξουν αύριο , λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων σε αυτή με 3ωρη στάση εργασίας (από ώρα 21:00 έως 00:00).

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια καθώς στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Κανονικά οι πτήσεις

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απόφασή τους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Ομοσπονδία Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τα μέλη της ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και ότι η Ομοσπονδία προτίθεται να ασκήσει έφεση καθώς θεωρεί απαράδεκτη και λανθασμένη την παραπάνω απόφαση.

Οι δάσκαλοι και καθηγητές, όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία τους (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), θα πάρουν μέρος στην απεργία της Πέμπτης της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ειδικότερα, στις 10:30 εργατικά σωματεία και φορείς θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου ενώ στις την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστερά καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα.

Στάση εργασίας σήμερα στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024