Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στον δρόμο κατέβηκαν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο - Τo in βρέθηκε στις κινητοποιήσεις και μετέδωσε τον παλμό των διαδηλώσεων

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις αλλαγές που εισάγει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, ενώ το ΕΚΑ κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στο Σύνταγμα κάλεσε επίσης και το ΠΑΜΕ ενώ πρωτοβάθμια σωματεία συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν καταστρατήγηση του 8ωρου και του πενθημέρου όπως και απόπειρα ποινικοποίησης της απεργίας.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι ομιλίες χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία, ενώ στην Πανεπιστημίου διαδήλωσαν οι πυροσβέστες που είχαν επίσης δυναμική παρουσία στο Σύνταγμα. Οι εποχικοί πυροσβέστες κατευθύνθηκαν με μαζική πορεία στο υπουργείο Οικονομικών που παρέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την μονιμοποίησή τους.

Όπως λένε μετά από ένα καλοκαίρι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε πυρκαγιές και πλημμύρες, τέλη Οκτώβρη θα βρεθούν ξανά στο ταμείο ανεργίας.

«Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν στην πορεία με αναφορά στο χρώμα της στολής τους – μπεζ- που τους διαφοροποιεί από τους μόνιμους συναδέλφους τους.

Δυναμική παρουσία των πυροσβεστών στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Οι πυροσβέστες βαδίζουν προς το υπουργείο Οικονομικών

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετείχαν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και πολλά ακόμα σωματεία.

Το in βρέθηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα μεταδίδοντας τον παλμό των κινητοποιήσεων. Δείτε παρακάτω εικόνες και βίντεο από τις κινητοποιήσεις όπως τις κατέγραψε λεπτό προς λεπτό το in.

Βίντεο από τη συγκέντρωση του ΕΚΑ

Εικόνες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα δίνεται μια ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση, το κράτος, τη μεγαλοεργοδοσία, τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που συζητιέται αυτές τις ώρες στη Βουλή».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομιλεί με τους εποχικούς πυροσβέστες

«Ακόμα, δίνεται μια ηχηρή απάντηση για το μεγάλο ψέμα, την κοροϊδία με τις τριετίες που έφερε η κυβέρνηση, αλλά και για την εγκληματική πολιτική της που βουλιάζει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού μέσα στις λάσπες του «κόστους-οφέλους», σε αυτή τη λογική για να υπηρετηθούν τα κέρδη των λίγων», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών οι οποίοι υπογράμμισαν ότι “οι ανάγκες της πυροσβεστικής δεν είναι εποχιακές” και ότι στις 31 Οκτωβρίου “δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας”, παρότι υπάρχουν 3.500 κενά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους και ειδικά στο δίκαιο αίτημα για την άμεση μονιμοποίησή τους.

Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Ο Πάνος Σκουρλέτης στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Το πανό των σωματείων πολιτισμού

Στιγμιότυπα από την κινητοποίηση των πυροσβεστών

«Νέο αίμα στην πρώτη γραμμή, μόνιμοι τώρα όλοι οι εποχικοί» αναφέρει το πανό των πυροσβεστών που βρέθηκαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ενώ βάδισαν μέχρι το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια μέχρι τη Βουλή όπου παρέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία ζητούν τη μονιμοποίησή τους.

Οι πυροσβέστες συνομίλησαν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Σωκράτη Φάμελλο που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματά τους ενώ εκπρόσωπός τους δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι πυροσβέστες χρειάζονται όλον τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, όπου χιλιάδες συνάδελφοί του θα ξαναβγούν στο ταμείο ανεργίας.

Οι πυροσβέστες ζητούν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων

«Αυτοί με τα μπεζ» αναφέρει ειρωνικά το πανό των συμβασιούχων πυροσβεστών που ζητούν εδώ και χρόνια τη μονιμοποίησή τους

O Σωκράτης Φάμελλος μιλά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση εργαζομένων στο άγαλμα Βενιζέλου

Εργατικά σωματεία και οργανώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Πάτρα

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024