Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό της Αχτσιόγλου και ποιοι παλιοί στηρίζουν Κασσελάκη

Ποιοι βρίσκονται στο πλευρό της Αχτσιόγλου και ποιοι παλιοί στηρίζουν Κασσελάκη

Από τον Γ. Τσίπρα, τον Π. Πολάκη, τη Θ. Τζάκρη και τον Ν. Καρανίκα έως και νεότερα στελέχη και βουλευτές στρατεύονται με τον Κασσελάκη - Η Αχτσιόγλου συσπειρώνει στελέχη που πρόσκεινταν στον Τσακαλώτο

Όσο πλησιάζει η μέρα της εκλογής του/της νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόσο το κλίμα πόλωσης των δύο εσωκομματικών αντιπάλων, του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, θα οξύνει. Σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η στάση που κρατούν στελέχη του κόμματος με μικρότερη ή/και μεγαλύτερη εμπειρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι λόγοι που στηρίζουν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Έφη Αχτσιόγλου είναι -για τους περισσότερους- προφανής. Η 38χρονη πολιτικός έχει κομματικά διαπιστευτήρια, διετέλεσε υπουργός και παρουσιάζει -με τις δημόσιες τοποθετήσεις της- ένα πλαίσιο για την επόμενη μέρα του κόμματος και τις δομές που επιθυμεί να έχει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.

Από την πρώτη στιγμή μαζί της έχουν στρατευτεί, μεταξύ άλλων, στελέχη και βουλευτές όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Κωστής Καρπόζηλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Κώστας Αμπατζάς, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Στάθης Γιαννακίδης, η Κατερίνα Παπανάτσιου, η Κυριακή Μάλαμα, ο Δημήτρης Λιάκος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Δανάη Κολτσίδα και ο Κώστας Πουλάκης.

Μετά τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου μαζί της στρατεύτηκαν στελέχη που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου, βγαίνοντας παράλληλα επιθετικά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να πάρει θέση. Αν στηρίζεται σε αυτούς τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν και γράφουν ότι «πρέπει να ξεμπερδέψουμε με τις αράχνες και τα παράσιτα» που είναι φασιστική ορολογία», ανέφερε σε συνέντευξή του στον τ/σ «ΑΝΤ1».

Έντονα υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου τάχθηκε ο Νίκος Φίλης εξαπολύοντας μύδρους κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», ενώ και ο Γιώργος Σταθάκης τη στήριξε. Ακόμη, υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου είναι πλήθος μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και τα στελέχη που συμμετέχουν στη νέα κίνηση «ΠΡΩ.ΤΑ ΣΥΡΙΖΑ», που εξέδωσαν ανακοίνωση με κριτική στήριξη στο πρόσωπό της.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης υλοποιεί προσωποκεντρική καμπάνια. Πιστώνεται τον φρέσκο αέρα που έφερε στις εσωκομματικές εκλογές και την καλώς εννοούμενη αναταραχή που επήλθε από την υποψηφιότητά του, έχει το πλεονέκτημα -όπως αποδείχθηκε από τις πρώτες εκλογές- του μη επαγγελματία πολιτικού, χρησιμοποιεί με δεξιότητα τα social media. Όμως, είναι γεγονός, ότι ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν εκφράζει βαθύ πολιτικό λόγο και πραγματοποιεί γενικόλογες τοποθετήσεις.

Παρά το σημαντικό αυτό μειονέκτημα για έναν διεκδικητή της θέσης του τέταρτου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη στρατεύονται βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και… έμπειρες καραβάνες στο κόμμα, όπως ο Γιώργος Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Νίκος Καρανίκας, που σίγουρα, όπως έχει αποδειχθεί, δεν υπολείπονται στον πολιτικό λόγο.

Ο Γιώργος Τσίπρας ερωτηθείς για τη στήριξή του στον 35χρονο επιχειρηματία, είχε απαντήσει πως «ο Στέφανος Κασσελάκης είναι κοντά σε αυτό που ήθελε και ο κόσμος, που θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ». Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του έχει δώσει σκληρό αγώνα για την εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις υποστηρικτικές δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι καθημερινές.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που αποτελεί εξίσου πυλώνα της υποψηφιότητας Κασσελάκη, υπογράμμισε σε συνέντευξή της πως «η σκυτάλη θα περάσει από τον Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη, με την εντολή να ασκήσει αυτήν τη σκληρή, αξιόπιστη και δημιουργική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση που δείχνει ότι παραπαίει».

Ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως «εκλέγοντας τον σύντροφο Κασσελάκη Στέφανο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο κόσμος τον επιλέγει για μια Σύγχρονη προοδευτική πατριωτική Αριστερά που υπηρετεί το κοινό καλό και με καλό τρόπο να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο».

Σε μια προσεκτική ανάγνωση, οι λόγοι που επικαλούνται οι υποστηρικτές του ομογενή επιχειρηματία δεν έχουν μεγάλες διαφορές από αυτά που αναφέρθηκαν στο κοινό ανακοινωθέν του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, που, και αυτός, όπως και το περιβάλλον του, στηρίζουν, πλέον, την υποψηφιότητα του 35χρονου.

Εν τοις πράγμασι, τα στελέχη αυτά στρατεύονται γύρω από την ιδέα οικοδόμησης μιας «πατριωτικής, σύγχρονης, διευρυμένης και κυβερνώσας παράταξης», που θα εκτείνεται από την αριστερά ώς το προοδευτικό κέντρο και θα αποτελεί «κόμμα των μελών». Παράλληλα, κρίνουν ως βασική αιχμή την πολιτική που θα χαράξει το κόμμα στους τομείς της διαφάνειας και τη Δικαιοσύνης αλλά και της στάσης του στα Διεθνή ζητήματα της χώρας.

Όμως, αν κάτι επισημαίνεται περισσότερο από κάθε άλλο στις τοποθετήσεις όλων των στελεχών και των βουλευτών που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, είναι η δυναμική που, όπως υποστηρίζουν, θα αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν εκλεγεί αυτός πρόεδρος. Ώστε, έτσι, όπως λένε, η παράταξη, να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτή τη συνθήκη φυσικά έχουν βοηθήσει οι διαρκείς αναφορές του κ. Κασσελάκη στον πρωθυπουργό, έχοντας τοποθετήσει τον εαυτό σου από την πρώτη στιγμή ως αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζουν δημόσια ακόμη στελέχη και βουλευτές όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Μάριος Κάτσης η Έλενα Ακρίτα, η Τάνια Ελευθεριάδου, ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Πέτρος Παππάς, η Ράνια Θρασκιά, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Δώρα Αυγέρη ο Δημήτρης Βέττας, η Χαρά Καφαντάρη, η Ελένη Αυλωνίτη, ο Δημήτρης Κορσαββίδης, η Νατάσα Γκαρά, η Ραλλία Χρηστίδου. Ακόμη στελέχη που δεν έχουν εκδηλώσει δημόσια τη στήριξή τους, αλλά είτε έχουν πραγματοποιήσει συνάντηση γνωριμίας με τον υποψήφιο είτε είναι σε σκέψεις στήριξεις είναι οι Γιάννης Μπουρνούς, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιώργος Καραμέρος.

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσίασε τόσο η δήλωση της Έλενας Ακρίτα, όσο και της Ράνιας Θρασκιά, που πρόταξαν, μεταξύ άλλων, η πρώτη τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δεύτερη την ενσυναίσθηση.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024