Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεμπονέρας: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες ή υπονομευτές

Τεμπονέρας: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες ή υπονομευτές

«Θυμίζω ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι όλοι χρήσιμοι και αναγκαίοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Τεμπονέρας.

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου μίλησε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η άποψή μου είναι, ότι στην Αριστερά δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα, αλλά πίσω από θέσεις, αξίες, αρχές και ιδέες. Λέω λοιπόν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες ή υπονομευτές της προσπάθειας και κάνω μια έκκληση μέσα από τη συχνότητά σας να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να μείνει η όποια συζήτηση σε πολιτικά πλαίσια», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Θυμίζω ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι όλοι χρήσιμοι και αναγκαίοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπό την έννοια αυτή θα πρέπει η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί σε ένα πλαίσιο πολιτικό. Έχουν την ευκαιρία οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις πολιτικές τους απόψεις, να τοποθετηθούν πάνω στα μεγάλα ζητήματα» προσέθεσε ο κ. Τεμπονέρας

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση της κ. Αχτσιόγλου για έλλειψη πολιτικού σχεδίου από τον συνυποψήφιό της, ο  κ. Τεμπονέρας ανέφερε «εγώ έχω ακούσει και έχω δει απόψεις να διατυπώνονται. Η αλήθεια είναι ότι θα περίμενα να είναι πολύ πιο ολοκληρωμένη συζήτηση και πολύ πιο συντεταγμένη».

Ερωτηθείς αν παίρνει θέση υπέρ ενός από τους υποψηφίους, ο κ. Τεμπονέρας απάντησε «εγώ δεν θέλω να απαξιώσω, σέβομαι όλες τις υποψηφιότητες. Θεωρώ ότι την επόμενη μέρα όλοι έχουν κάτι να προσθέσουν στο εγχείρημα αυτό και από εκεί και πέρα δεν έχω καμία διάθεση να επηρεάσω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τους 55.000 ανθρώπους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη και βεβαίως 45.000 οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου».

«Λέω λοιπόν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί ούτε προδότες ή υπονομευτές της προσπάθειας και κάνω μια έκκληση μέσα από τη συχνότητά σας να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να μείνει η όποια συζήτηση σε πολιτικά πλαίσια»

«Είπα και προηγουμένως ότι εμένα με ενδιαφέρουν οι θέσεις, οι αξίες και οι αρχές, γιατί δεν στοιχίζονται πίσω από πρόσωπα. Θεωρώ όμως χρήσιμο και αναγκαίο, επειδή πράγματι τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους στην ιστορία, αυτό είναι κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, θεωρώ ότι θα πρέπει το πρόσωπο να προσδιορίζεται μέσα από πολιτικές. Αυτή ήταν και η ένστασή μου, αν θέλετε, όταν είχα επισημάνει ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει ένα συνέδριο αυτοκριτικής και προοπτικής και από εκεί και πέρα να ακολουθήσει η προεδρική εκλογή. Έστω και έτσι όμως, έστω και τώρα, υπάρχει ο χρόνος τα μέλη να ακούσουν με συντεταγμένο τρόπο, με νηφάλιο τρόπο, να φύγουμε από τον απρόσωπο διαδικτυακό διάλογο, ο οποίος εκτιμώ ότι δεν βοηθάει καθόλου αυτή τη στιγμή και να περάσουμε σε μία αντιπαράθεση, αν χρειάζεται, πολιτικών απόψεων για τα μεγάλα ζητήματα. Εκεί υπάρχει έδαφος και ο κόσμος έχει μια μεγάλη αγωνία να ακούσει πράγματα για τα ζητήματα αυτά. Έτσι και αλλιώς, θεωρώ ότι αυτό από το οποίο θα κριθούμε όλοι την αμέσως επόμενη μέρα είναι αν θα κατορθώσουμε να παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα που θα απαντά στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Θυμίζω δε ότι από το 2012 που ιδρύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε πάντα ένας πολιτικός χώρος, ο οποίος ήταν ένα “χωνευτήρι” διαφορετικών ρευμάτων, υπαρκτών μέσα στην Αριστερά» είπε ο κ. Τεμπονέρας.

Η κοινωνία δεν είναι η ίδια με αυτή η οποία ήταν το 2010, σημείωσε ο ίδιος, θυμίζοντας ότι έχουν μεσολαβήσει συνταρακτικά γεγονότα στο πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια, η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχοντας δημιουργήσει διαφορετικές συνθήκες και σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας. «Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να τα μελετήσουμε και να τα επεξηγήσουμε μέσα στον χώρο και στον χρόνο που συμβαίνουν και όχι να προχωρούμε σε εύκολους αφορισμούς και χαρακτηρισμούς, οι οποίοι, δεν βοηθούν, υπό την έννοια ότι πάρα πολλοί, εκτιμώ και από τις δύο πλευρές, θα αναγκαστούν τη Δευτέρα το πρωί να τις πάρουν πίσω» είπε καταλήγοντας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024