Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκης: «Άδικο να κάνουμε κόντρα γνώσεων - Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν γνώριζαν όταν ξεκίνησαν»

Αποστολάκης: «Άδικο να κάνουμε κόντρα γνώσεων – Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν γνώριζαν όταν ξεκίνησαν»

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το γλωσσικό ατόπημα του Στέφανου Κασσελάκη για το Κυπριακό, πήρε ο πρώην υπουργός Άμυνας και ναύαρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Live News, «όσο και να τα γνωρίζει κάποιος τα θέματα αυτά, ο ειδικός δίπλα του θα πρέπει να υπάρχει. Δεν είναι ο Κασσελάκης που δεν τα γνωρίζει, κανείς δεν τα γνωρίζει πριν να εμπλακεί με το θέμα».

«Άδικο να κάνουμε κόντρα γνώσεων»

«Και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κι ο οποιαδήποτε, όταν ξεκινήσαν την πορεία τους, δεν τα γνώριζαν τα θέματα στον βαθμό που πρέπει», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.

Τόνισε πως οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά «είναι αυτές που είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην κοινοβουλευτική ομάδα, οι οποίες είναι οι εκπεφρασμένες ελληνικές θέσεις για τα ελληνοτουρκικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων»

Μιλώντας για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι είναι ένας άνθρωπος «που μαθαίνει γρήγορα» και προσέθεσε πως αν γίνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει, θα τα μάθει».

«Νομίζω όμως ότι είναι άδικο αυτή την στιγμή να κάνουμε κόντρα γνώσεων. Γενικά, όλοι ξέρουμε τα θέματα γύρω από τα ελληνοτουρκικά, γιατί παρακολουθούμε τις ειδήσεις», τόνισε.

«Δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα»

Κατηγορηματικός ήταν, όμως, όταν σχολίασε τις δηλώσεις του Κασσελάκη για την στρατιωτική θητεία.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης χθες το βράδυ μίλησε για κοινωνική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος του στρατού αποτελείται από μόνιμους και είναι ήδη επαγγελματικός. Από ό,τι καταλαβαίνω κι έχουμε συζητήσει, θέλει η θητεία να είναι αποδοτική και για τους στρατεύσιμους κα για τη χώρα. Πάνω σε αυτή την σκέψη έχει πει αυτά που έχει πει. Είναι σίγουρο όμως, και να το ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Μιλάμε για καλύτερη αξιοποίηση της θητείας», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα»

Όσο για την υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «μέχρι πριν την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη, το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Αλλά με το που εμφανίζεται ο Κασσελάκης το ενδιαφέρον έφθασε στην κορυφή, με κατάληξη στις εκλογές να ψηφίζουν 150 χιλιάδες μέλη».

«Αυτό δείχνει καταρχήν ότι ο κόσμος έχει ενδιαφέρον και δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γνώρισαν τον Στέφανο είδαν μία ελπίδα ότι κάτι καινούργιο έρχεται», τόνισε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τέλος, στην κριτική που ασκείται ότι, σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αφού δεν έχει εκλεγεί, ανέφερε ότι «μόλις γίνουν οι εκλογές του κόμματος και δούμε ποιος θα είναι ο αρχηγός, κι αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Λύσεις υπάρχουν, το ιδανικό θα ήταν να είναι κοινοβουλευτικός», όπως είπε, χωρίς πάντως να ξεκαθαρίζει αν θα ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από την έδρα του βουλευτή Επικρατείας.

«Αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ταυτότητα και να αντέξει το βάρος των προσδοκιών της κοινωνίας. Ο στόχος του κόμματος είναι να μπορεί να αξιώσει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε καταληκτικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024