Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έδωσε νέο ενδιαφέρον - Ο κόσμος έχει ελπίδες από το κόμμα

Αποστολάκης για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης έδωσε νέο ενδιαφέρον – Ο κόσμος έχει ελπίδες από το κόμμα

Ο  Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη ημέρα εάν ο Στέφανος Κασσελάκης αναδειχθεί νέος πρόεδρος.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος, ναύαρχος εν αποστρατεία και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος στήριξε τον κ. Κασσελάκη κατά την προεκλογική περίοδο συνοδεύοντάς τον στην περιοδεία του και συμμετέχοντας στο σποτ από τη Μακρόνησο.

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως η συμμετοχή του κόσμου στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος, ήταν μία «έκπληξη» και σημείωσε πως η υποψηφιότητά του κ. Κασσελάκη «τάραξε τα νερά» και έδωσε νέο ενδιαφέρον στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν υποτονικό.

Όπως είπε «ο κ. Κασσελάκης είναι ένα παιδί, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δυνατότητες, έχει κέφι να ασχοληθεί με τα κοινά, έχει πρόθεση να κάνει καλό στη χώρα».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ εάν ο κ. Κασσελάκης αναδειχθεί νέος πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Αποστολάκης εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας πως αυτή τη στιγμή η πρόθεση είναι να λειτουργήσουν όλοι ενωτικά και ότι «δεν συμφέρει κανέναν η διάσπαση».

Για την τραγωδία στη Λιβύη

O κ. Αποστολάκης μιλώντας στο OPEN αρχικά αναφέρθηκε στην τραγωδία στη Λιβύη με το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη η ελληνική αποστολή και το οποίο στοίχησε τη ζωή σε πέντε άτομα.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας, την αγωνία μας και τη στεναχώρια μας γι’ αυτό που έχει προκύψει πάλι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν χαθεί πάλι κάποιοι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν μια χώρα η οποία περνάει μια τραγωδία. Έγινε κάποιο τροχαίο ατύχημα και παρά τις δυσκολίες να διευκρινιστεί τι τελικώς είχε συμβεί. Σήμερα καταλήξαμε ότι υπάρχουν τρεις και δύο νεκροί. Απομένει να μας πει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με μια καθαρή ανακοίνωση τι έγινε», είπε αρχικά.

«Ωστόσο αυτό που κρατάμε είναι τη συμπάθειά μας και τα συλλυπητήριά μας. Δυστυχώς αυτά έχει η ζωή των στρατιωτικών. Ακόμα και οι αποστολές στην περίοδο της ειρήνης έχουν κίνδυνο. Οι άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους γιατί όπου υπάρχει δυσκολία τους επικαλούμαστε», προσέθεσε.

Η γνωριμία με τον Στέφανο Κασσελάκη

Στη συνέχεια ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και στη γνωριμία τους. «Με τον κ. Κασσελάκη στην περίοδο την προεκλογική κάναμε μια περιοδεία μαζί η οποία ήταν στις πιο δύσκολες περιοχές της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από τους Κήπους του Έβρου και φτάσαμε μέχρι την Κάσο. Ταξιδεύοντας το βράδυ και μιλώντας με τον κόσμο την ημέρα. Αυτό το ταξίδι μου έδωσε να καταλάβω πως ο κ. Κασσελάκης είναι ένα παιδί, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει δυνατότητες, έχει κέφι να ασχοληθεί με τα κοινά, έχει πρόθεση να κάνει καλό στη χώρα. Εκεί ήταν η γνωριμία μας», είπε αρχικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης

«Είναι αριστερών προθέσεων, θέσεων αλλά τα προβλήματα και οι λύσεις που ψάχνουμε δεν έχουν ούτε δεξιές ούτε αριστερές στροφές. Το πρόβλημα είναι πρόβλημα και πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί. Με μια αριστερή  φιλοσοφία, μέσα από τη λογική της αριστεράς, περισσότερο με την οπτική της κεντροαριστεράς δίνει αυτή την πρόθεση και τις προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα», προσέθεσε.

«Ο Κασσελάκης έδωσε νέο ενδιαφέρον στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία αναφέρθηκε και στην κατεύθυνση θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πάμε σε ένα λιγότερο ριζοσπαστικό μοντέλο και κάτι που θα προσομοιάζει με το κόμμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

«Ας μην το χαρακτηρίσουμε και ας μην του δώσουμε τίτλο σε ποιο μοντέλο πάμε. Εκείνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι ο τρόπος προσέγγισης των θεμάτων και οι λύσεις που θέλουμε να δοθούνε και θέλει και ο κ. Κασσελάκης είναι μέσα στο πλαίσιο του να συνεργαστεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις, να αξιοποιηθεί όλος ο προοδευτικός χώρος έτσι ώστε να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να ξεκινήσει νέο κόμμα και να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν χάσει θα μείνει και θα πολεμήσει»

Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης

Στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως η εμφάνιση του κ. Κασσελάκη έδωσε νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία. «Είναι έκπληξη για όλους γιατί μέχρι την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη είδαμε όλοι πως το ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτονικό. Με τις καλύτερες εκτιμήσεις η προσέλευση στις κάλπες θα ήταν μερικές χιλιάδες ψηφοφόροι, οι οποίοι είναι αυτοί που θεωρούν χρέος τους έτσι και αλλιώς να συμμετέχουν σε μια τέτοια διαδικασία. Με την εμφάνιση του Κασσελάκη εμφανίστηκε ένα καινούριο ενδιαφέρον και πάρα πολύς κόσμος που δεν είχε πρόθεση να εμπλακεί είδε ότι υπάρχει κάτι καινούριο, μια ελπίδα, κάτι νέο, παραγωγικό που ταιριάζει στις λύσεις των προβλημάτων και αποφάσισαν να τον στηρίξουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Τάραξε τα νερά, δημιούργησε νέο ενδιαφέρον ενεργοποιώντας νέα μέλη και κόσμο που δεν ενδιαφερόταν. Είδα ότι κινητοποιήθηκαν πολλοί νέοι άνθρωποι που έχουν ανησυχίες και ήθελαν να συμμετέχουν σε μία τέτοια απόφαση. Παράλληλα φάνηκε πως ο κόσμος έχει ελπίδες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι έχει προοπτική», προσέθεσε.

Για την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και το σποτ στη Μακρόνησο

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ σχολίασε και το ζήτημα της κατάργησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας που είναι μια από τις θέσεις του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας πάντως την αντίθεσή του. «Έχω πάρει θέση για αυτό από τις πρώτες ημέρες. Ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε μια λάθος έκφραση. Εκείνο που πρέπει να κρατάμε είναι πως έτσι είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, η θητεία είναι πολύ σημαντική προσφορά και συντελεστής στην ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πώς θα γίνει η θητεία να είναι περισσότερο αποδοτική και για τη χώρα και για τους ίδιους τους στρατεύσιμους. Νομίζω ότι πρέπει να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα είναι πιο αποτελεσματική», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτηση για το προεκλογικό σποτ του Στέφανου Κασσελάκη στη Μακρόνησο, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. «Δεν νομίζω πως προσβάλλει την ιστορία του χώρου το γεγονός πως κάποιος επισκέπτεται έναν χώρο και επικαλείται την ιστορική σημασία του χώρου. Στην Κρήτη παρόλο που δεν το έχω συζητήσει μαζί του νομίζω πως πήγε στον τάφο των Βενιζέλων, επειδή είναι ένας πολύ συμβολικός χώρος για τους Κρητικούς και είναι για να φανεί πιο πολύ πόση αξία και πόση σημασία δίνει στις ενέργειες και την ιστορία. Ο λόγος που επικαλείται τους δύο αυτούς χώρους και τους επισκέπτεται είναι γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η διχόνοια επομένως ο συμβολισμός είναι ενωτικός», είπε ακόμα.

«Δεν συμφέρει κανέναν η διάσπαση»

Ο κ. Αποστολάκης μίλησε και για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος μετά και τις «αιχμές» που άφησαν συνυποψήφιοί του.

«Η πρόθεση είναι να λειτουργήσουν όλοι ενωτικά και κανείς δεν περισσεύει στην προκειμένη περίπτωση και όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα που θα συνεργαστεί τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Ωστόσο, όταν οι θέσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να υπάρξει προσέγγιση και δεν μπορούν να συνεννοηθούν ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια κίνηση που μπορεί να μεταφραστεί σαν διάσπαση. Όλοι έχουμε εμπειρία από τους διαχωρισμούς και τις διασπάσεις που γίνονται στην αριστερά. Υπάρχει μία τέτοια τάση μερικές φορές. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει κανέναν η διάσπαση», είπε ακόμα.

Για την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Ο κ. Αποστολάκης απάντησε και σε ερώτηση για το ποιος θα εκπροσωπήσει στη Βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης που δεν είναι βουλευτής. Όπως είπε «δεν έχει φτάσει σε σημείο να συζητηθεί κάτι τέτοιο» και πως είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος. «Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση αλλά λύσεις υπάρχουν, θα βρεθεί κάποια», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη Βουλή, σχολίασε: «ο κ. Τσίπρας έχει μείνει όπως βλέπετε απ’ έξω, έχει τηρήσει ουδετερότητα για το θέμα των εκλογών και το τι θα κάνει στη συνέχεια είναι δικιά του υπόθεση. Δεν φαίνεται να έχει τέτοια πρόθεση πάντως ωστόσο, έχει δηλώσει πως όποιος και αν εκλεγεί θα τον στηρίξει».

Ακόμα αναφέρθηκε στην απάντηση του κ. Κασσελάκη σε μία πολίτη πως «γουστάρει» να ξεδοντιάσει το σύστημα δικαστικών. «Δεν συμφωνώ με τη δήλωση. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κάτι και να βελτιωθεί η λειτουργία του δικαστικού σώματος. Μία πολίτης είπε μία έκφραση δεν την είπε ο Κασσελάκης. Ο Κασσελάκης είπε ‘αυτό το γουστάρω και πηγαίνετε να ψηφίσετε’. Στη συνέχεια το μεταφράζουμε και το πηγαίνουμε εκεί που το πήγαμε. Η διατύπωση και η έκφραση δεν είναι του Κασσελάκη. Απλά συμφώνησε με μία έκφραση», είπε χαρακτηριστικά.

« Ακόμα κι αν χάσει θα μείνει και θα πολεμήσει»

Τέλος μίλησε για το αν ο κ. Κασσελάκης έχει πρόθεση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας του. «Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να ξεκινήσει νέο κόμμα και να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα κι αν χάσει θα μείνει και θα πολεμήσει και θα προσπαθήσει να είναι όσο γίνεται πιο αποδοτικός και αποτελεσματικός μέσα στο κόμμα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024