Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταιγισμός αντιδράσεων για διαφήμιση ξυριστικής μηχανής από τρανς

Καταιγισμός αντιδράσεων για διαφήμιση ξυριστικής μηχανής από τρανς

Οι ουλές της διπλής μαστεκτομής στο σώμα του μοντέλου προκάλεσαν θυέλλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολιασμών

Διαφήμιση της εταιρίας Braun που παρουσιάζει έναν τρανς άνδρα, με εμφανείς τις ουλές της διπλής μαστεκτομής στο σώμα του, να χρησιμοποιεί ξυριστική μηχανή (trimmer) στο πρόσωπό του, αναδημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα από λογαριασμούς στο Twitter προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις.

Το 1,6% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι τρανς – δηλαδή περίπου 5,4 εκατομμύρια άτομα

Η Maya Forstater, εκτελεστική διευθύντρια της τρανσφοβικής «ακτιβιστικής» ομάδας Sex Matters, δήλωσε στην Telegraph ότι η διαφήμιση αντιβαίνει στην Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA).

«Η προώθηση της αφαίρεσης υγιούς ιστού του στήθους δεν είναι μόνο σοκαριστικά ανήθικη, αλλά και ενάντια στις οδηγίες των διαφημιστικών προτύπων για να μην ωραιοποιείται ή ευτελίζεται η αισθητική χειρουργική», δήλωσε η Forstater. Ωστόσο, οι χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου (gender-affirming care) θεωρούνται ασφαλείς, αποτελεσματικές και απαραίτητες για τα τρανς άτομα, σύμφωνα με τις περισσότερες μεγάλες ιατρικές ενώσεις των ΗΠΑ. Δηλαδή, οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν είναι «αισθητικές» – οι επαγγελματίες υγείας τις θεωρούν σωτήριες για τη ζωή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοιες τρανσφοβικές αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις για τη διαφήμιση

Οι σχολιασμοί και οι αντιδράσεις

Αρκετοί σχολιαστές στα social media επέκριναν τη διαφήμιση λέγοντας ότι προωθεί αυτού του είδους τις χειρουργικές επεμβάσεις, και ζήτησαν από τους καταναλωτές να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Braun. Υπήρξε βέβαια και ο αντίλογος από σχολιαστές που είδαν θετικά τη συγκεκριμένη διαφήμιση, λέγοντας ότι προωθεί τη συμπεριληπτικότητα και δεν έχει τίποτε το επιλήψιμο.

Γιατί η οργή;

Ένας χρήστης του Twitter, ο @mrSpungoe, έγραψε: «Οι τρανς άνδρες μπορεί και να ξυρίζονται. Η Braun πουλάει προϊόντα ξυρίσματος. Γιατί η οργή; Ας μην προσποιούμαστε ότι έχει να κάνει με τα σημάδια του top surgery. Πρόκειται 100% για την συμπερίληψη των τρανς ατόμων στο δημόσιο χώρο και είναι 100% τρανσφοβικό».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η διαφήμιση χαρακτηρίστηκε «σοκαριστικά ανήθικη» και φέρεται να διερευνάται για τα παραβίαση των οδηγιών της Αρχής Προτύπων για τη Διαφήμιση, σύμφωνα με το Pink News.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024