Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας: Τι σημαίνει να αυτοπροσδιορίζεσαι ως bi;

Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας: Τι σημαίνει να αυτοπροσδιορίζεσαι ως bi;

Προς τιμήν της Ημέρας Ορατότητας της Αμφισεξουαλικότητας

Τα αμφιφυλόφιλα άτομα είναι τα πολυπληθέστερα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αποτελώντας περισσότερο από το 50% των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη της. Όμως, όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως bi μπορεί να αντιμετωπίσουν έντονο στίγμα και ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους.

Προς τιμήν της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Αμφιφυλοφιλία (16-23 Σεπτεμβρίου) παρατίθενται ορισμένοι βασικοί ορισμοί του τι σημαίνει να είσαι bi και κάποιες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της αμφιφυλοφιλίας.

Τι είναι η αμφιφυλοφιλία;

«Ένας αμφιφυλόφιλος είναι κάποιος που μπορεί να έλκεται από περισσότερα από ένα φύλο και οι μελέτες δείχνουν ότι το ήμισυ του πληθυσμού των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των αμφιφυλόφιλων ταυτίζεται ως bi», αναφέρει η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC).

Έξι τοις εκατό των γυναικών ταυτίζονται ως bi

Υπάρχει πολλή δι-αορατότητα και αμφι-αρνητικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι λένε ότι η αμφιφυλοφιλία δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτός ο ψευδής ισχυρισμός επιδεινώνει το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλότερες ανισότητες στην υγεία μεταξύ εκείνων που είναι bi, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Πόσο συχνή είναι η αμφιφυλοφιλία;

Είναι αρκετά συχνή. Σύμφωνα με έρευνα της Gallup, περίπου το 60 τοις εκατό των ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανών λένε ότι είναι αμφιφυλόφιλοι. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 4 τοις εκατό όλων των Αμερικανών είναι bi.

Περίπου τα μισά τρανς άτομα ταυτίζονται επίσης ως bi.

Οι Gen Z, οι millennials και οι Gen X είναι πιο πιθανό να ταυτιστούν ως bi σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους Αμερικανούς, που είναι πιο πιθανό να ταυτιστούν ως γκέι ή λεσβίες.

Το 15 τοις εκατό των ενηλίκων της Gen Z δηλώνουν αμφιφυλόφιλοι, ενώ το 6 τοις εκατό των millennials και λίγο λιγότερο από το 2 τοις εκατό της Gen X, σύμφωνα με το Advocate.

Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να ταυτιστούν ως αμφιφυλόφιλες. Έξι τοις εκατό των γυναικών ταυτίζονται ως bi σε σύγκριση με το 2 τοις εκατό των ανδρών. Οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να ταυτιστούν ως bi παρά ως λεσβίες.

Οι Gen Z, οι millennials και οι Gen X είναι πιο πιθανό να ταυτιστούν ως bi

Τα τρανς άτομα και τα μη λευκά αποτελούν επίσης ένα μεγάλο μέρος της αμφιφυλόφιλης κοινότητας. Πολλά μη λευκά άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ αυτοπροσδιορίζονται ως bi — πάνω από το 40 τοις εκατό, σύμφωνα με μια προηγούμενη μελέτη HRC. Περίπου τα μισά τρανς άτομα ταυτίζονται επίσης ως bi.

Νιώθετε ότι θέλετε να κάνετε coming out ως bi;

Το HRC έχει αναπτύξει έναν οδηγό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν coming out ως bi.

«Ως bi άτομα αντιμετωπίζουμε πολλά στερεότυπα σχετικά με τη σεξουαλικότητά μας, αποκλειόμαστε από ΛΟΑΤΚΙ+ χώρους και συχνά είμαστε αόρατα – προκλήσεις που μπορεί να κάνουν το coming out μια περίπλοκη διαδικασία», γράφει η οργάνωση.

Δείτε τον οδηγό εδώ.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024