Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έχουμε έναν πιλότο στο σαλόνι, προσγειώθηκε στην αυλή - Ορίστε;»

«Έχουμε έναν πιλότο στο σαλόνι, προσγειώθηκε στην αυλή – Ορίστε;»

Η έκκληση από τον πιλότο του F35 μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στη Νότια Καρολίνα

«Έχω έναν πιλότο στο σαλόνι μου. Έπεσε το F35 του κι εκείνος προσγειώθηκε στην αυλή μου. Μπορείτε να στείλετε ένα ασθενοφόρο;»

Αυτό το… περίεργο τηλεφώνημα έλαβε προ ημερών το 911 (αριθμός έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ) από πολίτη στη Νότια Καρολίνα, με τον εν λόγω άνθρωπο να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να προσπαθεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί και πως ένας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας έχει βρεθεί στην αυλή του σπιτιού του.

Τελικά, ο πιλότος παίρνει το τηλέφωνο και λέει στον χειριστή ότι «πρέπει να ξεκινήσουμε τη διάσωση» καθώς δεν ξέρει πού κατέληξε το αεροπλάνο του.

«Κυρία μου, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη. Είμαι ο πιλότος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη διάσωση»

Δείτε το βίντεο

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πιλότος του βομβαρδιστικού stealth αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του λόγω τεχνικής βλάβης.

Στο τηλεφώνημα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο 47χρονος πιλότος, λέει ότι είναι «καλά» μετά την πτώση του αεροσκάφους από ύψος 2.000 ποδιών. Προσθέτει όμως ότι πονάει η πλάτη του και ζητάει ασθενοφόρο.

Το Σώμα Πεζοναυτών αποκάλυψε ότι το αεροπλάνο ανέβηκε ακόμα 1.000 πόδια και πέταξε για άλλα 60 μίλια πριν συντριβεί σε μια αγροτική περιοχή. Οι ερευνητές χρειάστηκαν μια ολόκληρη ημέρα για να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Η έρευνα για το περίεργο ατύχημα βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες, δήλωσαν οι αρχές.

«Έχουμε έναν πιλότο στο σαλόνι»

«Έχουμε έναν πιλότο στο σπίτι, και υποθέτω ότι προσγειώθηκε στην πίσω αυλή μου, και προσπαθούμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα ασθενοφόρο στο σπίτι, παρακαλώ», είπε ο κάτοικος. Πρόσθεσε ότι ο πιλότος «φαινόταν μια χαρά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη αντίδραση της γυναίκας στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν να ρωτήσει «ορίστε;» αναγκάζοντας τον εν λόγω πολίτη να εξηγήσει και πάλι αυτό που συνέβαινε.

«Κυρία μου, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη. Είμαι ο πιλότος. Πρέπει να ξεκινήσουμε τη διάσωση» λέει στη συνέχεια ο πιλότος, ο οποίος παίρνει την σκυτάλη. «Δεν είμαι σίγουρος πού βρίσκεται το αεροπλάνο. Κάπου θα πρέπει να έχει προσγειωθεί. Εγώ εκτινάχθηκα» συμπληρώνει.

Λίγο αργότερα έγινε και δεύτερη κλήση με τον πιλότο να ζητά ιατρική βοήθεια. «Κυρία μου, είμαι πιλότος σε στρατιωτικό αεροσκάφος και εκτινάχθηκα. Οπότε έπεσα με το αλεξίπτωτο. Μπορείτε, παρακαλώ, να στείλετε ένα ασθενοφόρο;» είπε ο πιλότος.

Οι πεζοναύτες περιέγραψαν τον πιλότο ως έμπειρο αεροπόρο με δεκαετίες εμπειρίας στο πιλοτήριο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024