Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση

Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Ασφυξία είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, που πέθανε από αλλαντίαση αφότου έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο του Μπορντό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BFMTV, που επικαλείται δικαστικές πηγές, η νεκροψία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η 32χρονη πέθανε από ασφυξία που ίσως προκλήθηκε από δηλητηρίαση από βουτολικό οξύ.

Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ακριβής αιτία θανάτου της Ελληνίδας.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 15 κρούσματα αλλαντίασης εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Μετά τον θάνατο από αλλαντίαση της 32χρονης Ελληνίδας η εισαγγελία του Μπορντό διέταξε προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια και ακούσιο τραυματισμό».

Τι είναι η αλλαντίαση

Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii, σύμφωνα με το ΕΟΔΥ.

Τα είδη της αλλαντίασης είναι έξι: τροφιμογενής, βρεφική, εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, τραυματική, ιατρογενής και εισπνευστική.

Η τροφιμογενής αλλαντίαση προκύπτει όταν το Clostridium botulinum αναπτύσσεται και παράγει τοξίνη σε τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια καταναλώνεται χωρίς να προηγηθεί κατάλληλο μαγείρεμά του, ώστε να καταστραφεί η τοξίνη.

Συνήθως, η τοξίνη αναπτύσσεται σε τρόφιμα ακατάλληλα παρασκευασμένα ή κονσερβοποιημένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ή ζάχαρη, χαμηλής οξύτητας, καθώς και σε παστεριωμένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα που δεν έχουν καταψυχθεί, ειδικά σε αυτά σε αεροστεγή συσκευασία (π.χ καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, σάλτσες κ.α).

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024