Πριν από μερικές ημέρες, ο Αμερικανός αθλητής του στίβου, Νοά Λάιλς, είχε προκαλέσει χαμό στις ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του πως οι ομάδες του ΝΒΑ δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τον όρο «παγκόσμιοι πρωταθλητές», όταν κατακτούν το πρωτάθλημα.
«Ξέρεις τι με πληγώνει περισσότερο; Πρέπει να δω τους τελικούς του ΝΒΑ και αυτοί έχουν στο κεφάλι τους «παγκόσμιος πρωταθλητής». Παγκόσμιοι πρωταθλητές σε τι; Των Ηνωμένων Πολιτειών;», είχε πει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.
Πολλοί ήταν οι παίκτες που τάχθηκαν κατά του, κρίνοντάς τον για τα λόγια του, όχι όμως και ο Γιάννης Ανετοκούνμπο, ο οποίος μέσα από ένα podcast που ήταν καλεσμένος, σχολίασε το γεγονός, υποστηρίζοντας τον Λάιλς.
«Δεν μπορείς να πεις ότι είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής επειδή παίζεις στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ήθελα πολύ να του δώσω την υποστήριξή μου», είπε ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ.
Ενώ συνέχισε, «Δέχτηκε πολλές επικρίσεις επειδή είπε κάτι προφανές, αλλά ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Νομίζω ότι είναι θέμα αλαζονείας.Ίσως με επικρίνουν τώρα, αλλά συμφωνώ με τον Λάιλς».
Παράλληλα, στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Γιάννης δεν δίστασε ούτε λίγο να απαντήσει.
«Η Γερμανία είναι η μόνη ανδρική ομάδα στον κόσμο που μπορεί να το πει αυτό».
Η φετινή σεζόν στην κανονική περίοδο της Eurolewague που ολοκληρώθηκε αποτελεί ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως ανακοινώθηκε.
Εντυπωσιακός ο Απόστολος Σίσκος στην πρεμιέρα του «Acropolis Swim Open» στο ΟΑΚΑ. Ο 21χρονος πρωταθλητής σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 200μ. ύπτιο!
LIVE: Παναθηναϊκός – Βαλένθια. Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Βαλένθια για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
Σε δηλώσεις που έκανε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά και στον τραυματισμό του Γιουσούφ Γιαζίτζι.