Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Ζαούτη: Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων

ΠΑΣΟΚ για παραίτηση Ζαούτη: Παλινωδίες και πολιτικά παιχνίδια στον ΕΟΔΥ στην πλάτη των πληγέντων

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες αρχές πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

Την παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλή Ζαούτη, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, με κοινή ανακοίνωση των Ιωάννη Τσίμαρη, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υγείας και του Τομέα Υγείας του κόμματος.

Όπως σημειώνουν, «ένας από τους μεγαλύτερους φορείς της Δημόσιας Υγείας και αρμόδιος για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων προστασίας της, ο ΕΟΔΥ, ήταν ο μεγάλος απών από τα προβλήματα και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στις πληγείσες περιοχές».

«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες»

«Με χρονοκαθυστέρηση 24 ωρών για την παροχή των πρώτων οδηγιών και την υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί, η συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Δημόσιας Υγείας έγινε χωρίς την εκπροσώπηση του ΕΟΔΥ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Και προσθέτουν πως «σήμερα αποκαλύφθηκε και επισήμως ο λόγος της περίεργης αυτής σύνθεσης: Η παραίτηση του προέδρου και η ανακοίνωση της αντικατάστασής του».

«Ο ΕΟΔΥ οφείλει να στελεχώνεται με πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους»

«Η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει τον φορέα ήταν ευρέως γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους της χώρας, καθώς και η απουσία του από μεγάλα υγειονομικά ζητήματα της χώρας», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σημειώνει πως ο ΕΟΔΥ οφείλει να στελεχώνεται «με πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και επιστημονικής επάρκειας», προσθέτοντας πως επιβάλλεται ο Οργανισμός να αποκτήσει ισχυρή περιφερειακή συγκρότηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις δημόσιες αρχές πλήττεται βάναυσα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες», αναφέρουν καταληκτικά οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Ο Αντετοκούνμπο, η επόμενη μέρα του αποκλεισμού και το Προολυμπιακό…

Οι Μπακς αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των playoffs και ο Αντετοκούνμπο έχει όσο χρόνο θέλει για τον τραυματισμό του, το Προολυμπιακό και όχι μόνο...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024