Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες - Δεν του αποδόθηκε η πολιτική ευθύνη»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες – Δεν του αποδόθηκε η πολιτική ευθύνη»

«Είναι πλέον εμφανές ότι η επιτελικότητα και η αριστεία είναι μόνο δυο ωραία σλόγκαν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο στη μαρκίζα της κυβέρνησης», υποστηρίζει.

Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το υπουργείο Ναυτιλίας σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ αφήνει αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος «ουδέποτε τον αποδοκίμασε δημόσια για τις προκλητικές δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωνε τους θύτες με τον Αντώνη».

«Είναι πλέον εμφανές ότι η επιτελικότητα και η αριστεία είναι μόνο δυο ωραία σλόγκαν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο στη μαρκίζα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει αρχικά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Και τονίζει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουδέποτε αποδοκίμασε δημόσια τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις προκλητικές δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωνε τους θύτες με τον Αντώνη. Ούτε καν ψέλλισε δημόσια ότι φέρει πολιτική ευθύνη για την απουσία του Λιμενικού κατά τον απόπλου του Blue Horizon αφήνοντας απροστάτευτο έναν πολίτη».

«Ας μην προσπαθεί να μας πείσει σήμερα για τα αντίθετα. Η «παραίτηση» του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Το πρωί της Δευτέρας (11/9) ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του  υπουργού Ναυτιλίας.

Η παραίτηση του ήρθε στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη, ο οποίος σπρώχθηκε στη θάλασσα από το προσωπικό του πλοίου Blue Horizon.

Ο τέως πλέον υπουργός, λίγες ώρες μετά τον χαμό του 36χρονου στον Πειραιά, είχε προχωρήσει σε μια αδιανόητη δήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, που ξεσήκωσε η δήλωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι κάποιοι τον κατηγορούν ότι προσπαθεί να εξισώσει το θύμα με τους θύτες και ζήτησε συγγνώμη «για τη λανθασμένη διατύπωση».

Ωστόσο, δεν κατεύνασε τα πνεύματα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχισαν να ζητούν ουσιαστικά την «καρατόμησή» του.

«Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση μου»

Στην ανάρτησή του με την οποία γνωστοποίησε την παραίτησή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά».

Και συμπλήρωσε: «Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η δήλωσή του περί εξίσωσης του θύματος με το θύτη, εύκολα παρερμηνεύτηκε και προκάλεσε αγανάκτηση και για την οποία ζήτησε άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

«Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη.

Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου», κατέληξε.

Η μακροσκελής ανάρτησή του

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024