Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναίκες αλλάζουν το επώνυμο τους μετά τον γάμο – Μια ισχυρή παράδοση  

Οι γυναίκες αλλάζουν το επώνυμο τους μετά τον γάμο – Μια ισχυρή παράδοση  

Συνήθως οι γυναίκες που κρατούν το επώνυμο τους, το κάνουν για λόγους καριέρας.

Όταν η Ιρένε Έρβαν, νωρίτερα γνωστή ως Ιρένε Γιουάν, παντρεύτηκε τον Κόλιν Έρβαν σε μια λιτή γαμήλια τελετή στο Zoom στο απόγειο της πανδημίας του κοροναϊού, η απόφαση να πάρει το επώνυμο του, της φάνηκε απόλυτα λογική.

Η μητέρα της είχε κρατήσει το πατρικό της όνομα, όπως είναι η παράδοση στην Κίνα, από όπου κατάγεται η οικογένεια της, λέει η ίδια στους New York Times.

Ωστόσο, η 35χρονη Ιρένε πίστευε πως θα ήταν ευκολότερο για την ίδια και τα παιδιά τους στη συνέχεια να μοιράζεται το ίδιο επώνυμο με τον σύζυγο της. Ήταν, εξάλλου, σημαντικό για εκείνον και η αλήθεια είναι ότι και στην ίδια άρεσε ο ήχος του επώνυμου του, οπότε η απόφαση ελήφθη εύκολα και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Οι γυναίκες αλλάζουν επώνυμο μετά το γάμο και το 2023

Η παράδοση, που θέλει τις γυναίκες να παίρνουν το επώνυμο των συζύγων τους, καλά κρατεί και εν έτει 2023, γράφει η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη έρευνα του κέντρου Pew, η οποία δείχνει ότι 4 στις 5 γυναίκες σε γάμους διαφορετικών φύλων στις ΗΠΑ την ασπάζονται αβλεπί.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο το 14% των συμμετεχόντων κράτησαν το δικό τους επώνυμο μετά το γάμο και το ποσοστό αυτό ήταν αυξημένο στις πιο νέες ηλικίες μεταξύ 18 με 34 ετών.

Και επειδή στην Αμερική τα πάντα έχουν να κάνουν με την πολιτική, αξίζει να αναφερθεί το 90% των νέων νυφών που ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πήραν το επώνυμο του συζύγου τους, σε σύγκριση με το 66% αυτών που τάσσονται υπέρ της κυβερνώσας Δημοκρατικής παράταξης.

Επίσης το 83% των γυναικών, που δεν ακολούθησαν πανεπιστημιακές σπουδές, άλλαξαν το επώνυμο τους μετά το γάμο, ενώ μόλις το 68% αυτών με μεταπτυχιακό τίτλο προέβη στην ανάλογη ενέργεια.

Ζήτημα καριέρας το αντίθετο

Οι γυναίκες που αποφασίζουν τελικά να κρατήσουν το πατρικό τους όνομα είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας, δείχνει η έρευνα του Pew, επειδή έχουν ήδη καριέρες και υψηλά εισοδήματα.

Έχουν, δηλαδή, επενδύσει για να φτιάξουν ένα όνομα στο επαγγελματικό τους χώρο και δεν είναι διατεθειμένες να γκρεμίσουν όσα έχτισαν, εξηγεί στους New York Times η Κλόντια Γκόλντιν, οικονομολόγος, ειδικός σε ζητήματα των δύο φύλων από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω αποδεικνύει και ο στίχος από το τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ, «Midnight Rain», «ήθελε μια νύφη, εγώ έφτιαχνα το όνομα μου».

Βέβαια, η Τζένιφερ Λόπεζ πήρε το επώνυμο του Μπεν Άφλεκ όταν τον παντρεύτηκε, ενάντια σε όλα τα παραπάνω, ωστόσο κάποιος θα έλεγε ότι δικαιολογείται, αφενός γιατί περίμενε 20 ολόκληρα χρόνια για να φορέσει τη βέρα του και αφετέρου είναι τόσο γνωστή ως JLO, που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να πλήξει την σαρωτική επαγγελματική της επιτυχία.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024