Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ αφιερωμένο στη γνώση και την ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και με τη σκέψη και τη συμπαράσταση στους πληγέντες δήμους και τους πολίτες, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, η ΚΕΔΕ εγκαινίασε το περίπτερο στην 87η ΔΕΘ, που για πρώτη φορά παρουσιάζει ψηφιακά την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από την διοίκηση της ΚΕΔΕ, προς τιμήν του εγγύτερου προς τους πολίτες θεσμού. Του Θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το περίπτερο της ΚΕΔΕ στην 87η ΔΕΘ, με το νου, τη σκέψη, αλλά και την έμπρακτη και στοχευμένη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας και τις δημοτικές αρχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Είμαστε στο πλευρό των πόλεων και των πολιτών στον δύσκολο αγώνα που δίνουν για να επιστρέψουν στη δυνατότερη εφικτή κανονικότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση συμπαραστέκεται με όλα τα μέσα που διαθέτει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των πόλεων. Ταυτόχρονα όμως θα επαναφέρουμε τη συζήτηση και τον διάλογο με κεντρικό κράτος για τον επανασχεδιασμό των υποδομών των πόλεων, των δομών της πολιτικής προστασίας, του ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων και της αξιοποίησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των κατάλληλων έργων αντιμετώπισης των συχνών πλέον φαινομένων που προκαλεί η κλιματική κρίση. Κυρίως όμως για να σχεδιάσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και πολιτικές που θα θωρακίσουν τη χώρα έναντι της κλιματικής κρίσης και θα συμβάλλουν στην αποτροπή της κλιματικής κατάρρευσης» υπογράμμισε ο κ. Κυρίζογλου.

Ψηφιακή αποτύπωση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Φέτος το περίπτερο της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ είναι αφιερωμένο στη γνώση και την ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω:

  • Της ψηφιοποιημένης Βιβλιοθήκης της ΚΕΔΕ, που περιλαμβάνει το πρώτο μέρος του ιστορικού αρχείου της ΚΕΔΕ, δηλαδή εκδόσεις και  μελέτες που αναφέρονται στη σύσταση και την εξέλιξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας, καθώς και φωτογραφικό αρχείο που αποτελεί ουσιαστικά την ιστορική της μνήμη.
  • Της ιστορικής έκδοσης «Επιθεώρησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που πρωτοεκδόθηκε το 1923 από το υπουργείο Εσωτερικών και το 1929 παραχωρήθηκε στην Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδας. Το περιεχόμενο αποτελούσε μια περιεκτική, ενημερωτική έντυπη βιβλιοθήκη και περιλάμβανε τη δικαστική και διοικητική νομολογία, νόμους, βασιλικά διατάγματα, εγκυκλίους της εποχής.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024