Έκκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους Δήμους για αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων έργου
Παράκληση από την ΚΕΔΕ να μη γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης γιατί οι πληγέντες Δήμοι προς το παρόν δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.
Έκκληση απευθύνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου προς τους Δήμους για αποστολή στις πληγείσες περιοχές μηχανημάτων έργου, για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου με επιστολή του προς όλους τους Δήμους της χώρας καλεί τις δημοτικές αρχές, εάν δύνανται, να αποστείλουν στις πληγείσες από την πρόσφατη καταιγίδα Daniel περιοχές μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών. Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.
Στην επιστολή του ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει ότι από την επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τις δημοτικές αρχές, προκύπτει ότι δεν ζητήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. Ως εκ τούτου απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν προς το παρόν. Σημειώνει δε ότι για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί και επόμενη ενημέρωση.
Οι Δήμοι των περιοχών που επλήγησαν χρειάζονται μηχανήματα έργου για τον καθαρισμό των πόλεων και των χωριών τους

Ο κ. Λάζαρος Κυρίζογλου- Πηγή ΚΕΔΕ
Αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η ΚΕΔΕ, ύστερα από επικοινωνία με τους Δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενο στη Θεσσαλία, καλεί τους Δήμους της χώρας, όσοι φυσικά δύνανται να αποστείλουν μηχανήματα έργου, φορτηγά, πλυντήρια κ.λπ. για τον καθαρισμό των πόλεων και των οικισμών.
Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων κ.λπ.
Δεν μας ζητήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. και για αυτό παρακαλείστε να μην κάνετε συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποία και δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Για το θέμα θα υπάρξει, αν χρειαστεί, και επόμενη ενημέρωση.
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442