Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Οι φωτιές δεν ξεκίνησαν σε περιοχές ευθύνης των Δήμων»
Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της αναφέρει πως ουδέποτε ο πρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου είπε, πως οι Δήμοι φταίνε για τις φωτιές.
Με ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διαψεύδει ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ανέφερε κατά τη σημερινή παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή, πως οι Δήμοι φταίνε για τις φωτιές.
«Πρόκειται για αυθαίρετη και κακοήθη παραχάραξη της αλήθειας διότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ουδέποτε προέβη σε τέτοια δήλωση», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Όπως επισήμανε η ΚΕΔΕ, στην εκπομπή ο Πρόεδρος δήλωσε, «ότι οι φωτιές δεν ξεκίνησαν από περιοχές ευθύνης των Δήμων».
«Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε επίσης ότι οι δήμοι είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και τις αποψιλώσεις των εντός σχεδίου οικοπέδων και πάρκων. Σημείωσε ότι όντως φέτος οι συμβάσεις για την πρόσληψη των εποχικών δασοπυροσβεστών έγιναν πεντάμηνες από τετράμηνες και καλό θα είναι να γίνουν εξάμηνες, με έναρξη από τον Μάιο, που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι φέτος υπήρξε αύξηση των σχετικών πόρων για τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις. Τόνισε δε ότι οι δήμοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέβησαν σε καθαρισμούς για την περιοχή και τους χώρους ευθύνης τους», όπως τονίζει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι χρειάζεται μια άλλη φιλοσοφία και μία άλλη στρατηγική για τις δασικές πυρκαγιές. Πρέπει, είπε, να γίνει στελέχωση της υποστελεχωμένης και αποδεκατισμένης Δασικής Υπηρεσίας, όπως επίσης και να ενισχυθεί με τον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό.
- Με επιθέσεις σε χώρες του Κόλπου απαντά το Ιράν στα πλήγματα των ΗΠΑ – Χτύπημα και σε 2ο πλοίο στα Στενά
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442