Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιασμίν Λεβί: Μηνύματα συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς Ελλάδας, Μαρόκο και Τουρκίας

Γιασμίν Λεβί: Μηνύματα συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους λαούς Ελλάδας, Μαρόκο και Τουρκίας

«Ελληνική μου οικογένεια, λυπάμαι τόσο πολύ για τον πόνο που περνάς αυτές τις μέρες…»

Με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, η τραγουδίστρια και δημιουργός, Γιασμίν Λεβί, στους επίσημους λογαριασμούς προσωπικούς της λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook και στο Instagram, παρεμβαίνει κατά καιρούς με τις αναρτήσεις της για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο και δη, της Μεσογείου.

Η ταλαντούχα τραγουδοποιός δίνει το παρών με τον δικό της τρόπο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στους λαούς που το χρειάζονται.

«Συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ιδιοκτήτες της γης αντί να δείχνουμε συμπόνοια»

Το τελευταίο της μήνυμα, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2023, αφορά τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο, αλλά και τις πλημμύρες στην Ελλάδα και την Τουρκία. Όπως αναφέρει στην εν λόγω ανάρτησή της: «Χιλιάδες νεκροί άνθρωποι στο Μαρόκο, την Ελλάδα και την Τουρκία και σε άλλες χώρες…

Αλλά δεν είναι ο ανθρώπινος αγώνα, αλλά είναι η γη, η χώρα, η φύση. Όταν η φύση αποφασίζει να πάρει τις ζωές μακριά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μπορεί να το ονομάζεις φύση ή Θεό. Δεν έχει σημασία, απλώς μας δείχνει πόσο αβοήθητη και μηδαμινή είναι η ανθρωπότητα, πόσο λυπηρό είναι αυτό. Και εμείς ακόμη συνεχίζουμε να προκαλούμε πόνο ο ένας στον άλλον. Συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ιδιοκτήτες της γης αντί να δείχνουμε συμπόνοια. Μιλάω φυσικά και για τον εαυτόν μου. Είθε ο Θεός (ή ο Αλλάχ) να βοηθήσει το Μαρόκο και οποιονδήποτε άλλον. Ας μας ευλογήσει όλους».

Στο προηγούμενο μήνυμά της είχε αναφερθεί στις φονικές πλημμύρες στην Ελλάδα, γράφοντας «Ελληνική μου οικογένεια, λυπάμαι τόσο πολύ για τον πόνο που περνάς αυτές τις μέρες… Ας σε ευλογεί ο θεός».

Οι δεσμοί της με τη Μεσόγειο και την Ελλάδα

Η Yasmin Levy έχει γεννηθεί στις 23 Δεκεμβρίου 1975 στην Ιερουσαλήμ. Είναι κόρη τούρκων μεταναστών με σεφαραδίτικη καταγωγή. Ο πατέρας της, ο Γιτζάκ Λεβί, ήταν ένας πρωτοπόρος ερευνητής της μακράς και πλούσιας ιστορίας της Ισπανοεβραϊκής γλώσσας, της μουσικής και του πολιτισμού της Ισπανίας και των Εβραίων της διασποράς.

Με το ξεχωριστό της στυλ, την αξεπέραστη φωνή και ερμηνεία της, γεμάτη αισθαντικότητα, η Yasmin έχει παραδώσει μια νέα εκδοχή για το εβραιο-ισπανικό μεσαιωνικό τραγούδι με την ενσωμάτωση των πιο σύγχρονων ήχων του ισπανικού φλαμένκο, των παραδοσιακών οργάνων, και με τη χρήση των ήχων από ούτι, βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο.

Το ντεμπούτο της το έκανε με το άλμπουμ, «Romance & Yasmin», το 2000 και κέρδισε υποψηφιότητα ως η καλύτερη νέα καλλιτέχνις για το «BBC Radio 3», στην κατηγορία «Μουσική του Κόσμου». Με το δεύτερο άλμπουμ της «La Judería» το 2005, κέρδισε μια υποψηφιότητα και πάλι, αυτή τη φορά στην «Διασταύρωση Πολιτισμών».

Τον Οκτώβριο του 2007 εγκαινίασε το νέο της άλμπουμ «Mano Suave», το οποίο περιλαμβάνει ένα ντουέτο με τη θρυλική Νατάσα Άτλας και το οποίο μέχρι το 2021 εξακολουθούσε να βρίσκεται στο «Top 10» των «World Music Charts».

Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητή, έχει το δικό της κοινό και έρχεται συχνά για συναυλίες στη χώρα μας.

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024