Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Νάταλι Πόρτμαν επαινεί την «ανθεκτικότητα» των παικτριών της Ισπανίας εν μέσω του σκανδάλου Ρουμπιάλες

Η Νάταλι Πόρτμαν επαινεί την «ανθεκτικότητα» των παικτριών της Ισπανίας εν μέσω του σκανδάλου Ρουμπιάλες

Η Νάταλι Πόρτμαν χαρακτήρισε «εμπνευσμένες» τις ενέργειες της γυναικείας ομάδας της Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ δήλωσε λυπημένη για την εξέλιξη του σκανδάλου Ρουμπιάλες.

Η Πόρτμαν, επί μακρόν υπέρμαχος του γυναικείου ποδοσφαίρου, δήλωσε απογοητευμένη από το πώς ο θρίαμβος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία επισκιάστηκε από τις κινήσεις του Λουίς Ρουμπιάλες και τη συνεχή πολιτικοποίηση του γυναικείου αθλητισμού.

H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και συνιδιοκτήτρια του συλλόγου NWSL Angel City, μιλώντας στους αντιπροσώπους της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων στο Βερολίνο, η Πόρτμαν δήλωσε: «Μακάρι οι παίκτριες να μπορούσαν να επικεντρωθούν μόνο στο άθλημα. Δυστυχώς έπρεπε να είναι εκ φύσεως πολιτικοποιημένες, όπως είδαμε στα δύο τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα.

»Οι προηγούμενοι νικητές, οι ΗΠΑ, αγωνίζονταν για ίσες αμοιβές την ίδια στιγμή που κέρδιζαν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη φορά η ισπανική ομάδα αγωνιζόταν κατά της παρενόχλησης, της κακοποίησης και της επίθεσης.

»Η ανθεκτικότητα αυτών των γυναικών να παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο ενώ βρίσκονται κάτω από τόσο άδικες και άνισες συνθήκες και η ικανότητα να είναι συνήγοροι εντός και εκτός γηπέδου είναι εμπνευσμένη. Προσεύχομαι για την ημέρα που θα μπορούν να είναι απλώς αθλήτριες και όλα τα υπόλοιπα να είναι διασκέδαση. Προς το παρόν λαμβάνω μεγάλη έμπνευση από τις παίκτριες».

Ισχυρίζεται ότι το φιλί ήταν συναινετικό

Τα σχόλιά της έρχονται αφού η αρχηγός της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, κατέθεσε μήνυση κατά του Λουίς Ρουμπιάλες, του προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση με αφορμή το ανεπιθύμητο φιλί που της έδωσε μετά τη νίκη τους στον τελικό.

Ο Ρουμπιάλες τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα από τη Fifa και διατάχθηκε να απέχει από τις επαφές με την Ερμόσο, αφού αρχικά αρνήθηκε κάθε αδίκημα, προτού εκδώσει μια συγγνώμη που επικρίθηκε ως μισή. Ισχυρίζεται ότι το φιλί ήταν συναινετικό και δεν έχει παραιτηθεί ακόμη από τη θέση του στην ισπανική ομοσπονδία.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντάνι Καρβαχάλ, προστέθηκε επίσης στους επικριτές του Ρουμπιάλες, προσθέτοντας στην κοινή δήλωση που έκαναν οι άνδρες αρχηγοί της La Roja, Αλβάρο Μοράτα, Σέζαρ Αζπιλικουέτα, Ρόντρι και Μάρκο Ασένσιο, οι οποίοι καταδίκασαν τον Ρουμπιάλες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο με το φιλί 

«Κρίμα που αμαύρωσαν τον τίτλο που πέτυχαν οι κυρίες»

«Θέλω να κάνω μια μικρή αναφορά στην ανακοίνωση που εκδώσαμε χθες ως ομάδα. Ο πρόεδρός μας Ρουμπιάλες δεν στάθηκε στο ύψος που πρέπει να έχει ένας πρόεδρος σε μια γιορτή» δήλωσε ο Καρβαχάλ.

«Δημιούργησε μια κατάσταση που δεν είναι χαρακτηριστική για έναν πρόεδρο. Όλα αυτά προκάλεσαν σημαντική αναστάτωση στα μέσα ενημέρωσης και είναι κρίμα που αμαύρωσαν τον τίτλο που πέτυχαν οι κυρίες. Είναι κρίμα που χαλάει ή επικαλύπτει τον παγκόσμιο τίτλο γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα για το ποδόσφαιρό μας. Δεν ήταν καλό για την εικόνα του ισπανικού αθλητισμού».

Η απόλυση του προπονητή, Χόρχε Βίλντα

Η ισπανική εισαγγελία δήλωσε ότι η κατάθεση της Ερμόσο θα εξεταστεί «το συντομότερο δυνατό», αφού ενθαρρύνθηκε να υποβάλει επίσημη καταγγελία από τους εισαγγελείς στο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας. Σύμφωνα με έναν πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί σεξουαλικής συναίνεσης στην Ισπανία, ο Ρουμπιάλες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο ή φυλάκιση από ένα έως τέσσερα χρόνια, αν κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση.

Την Τρίτη, η ισπανική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον προπονητή, Χόρχε Βίλντα, ο οποίος υπήρξε διχαστικός προπονητής παρά το γεγονός ότι οδήγησε την ομάδα στη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αυστραλία. Η θέση του Βίλντα είχε γίνει φαινομενικά αφόρητη, με το μεγαλύτερο μέρος του προπονητικού του επιτελείου να παραιτείται και 81 ποδοσφαιριστές να αρνούνται να αγωνιστούν στην εθνική ομάδα εν μέσω της έκρηξης του σκανδάλου Ρουμπιάλες.

Την Πέμπτη προέκυψε επίσης ότι οι παίκτριες της Liga F, της κορυφαίας κατηγορίας του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ισπανία, θα απεργήσουν για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν για τις αμοιβές και τις συνθήκες. Ο ισπανικός σύνδεσμος παικτών δήλωσε ότι η απεργία έχει προγραμματιστεί καθώς δεν μπορούσε να επιτευχθεί μια «δίκαιη» συμφωνία.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024