Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: «Δεν θα παραιτηθώ, ο ψευδοφεμινισμός καταστρέφει ανθρώπους» - Επιμένει ο Ρουμπιάλες μετά το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία: «Δεν θα παραιτηθώ, ο ψευδοφεμινισμός καταστρέφει ανθρώπους» – Επιμένει ο Ρουμπιάλες μετά το φιλί στην Ερμόσο

Ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αρνείται να παραιτηθεί και τα βάζει με τον Τύπο και τους ψευδοφεμινιστές

Ο Λούις Ρουμπιάλες, πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου που προκάλεσε σάλο φιλώντας στο στόμα της παίκτρια της εθνικής ομάδας γυναικών, Τζένιφερ Ερμόσο κατά την απονομή των μεταλλίων για την κατάκτηση του Μουντιάλ, «αρνείται να παραιτηθεί».

Στην ομιλία του τα έβαλε με τους ψευδοφεμινιστές και τον Τύπο που «επιχειρούν να τον δολοφονήσουν», επέμεινε ότι το φιλί ήταν συναινετικό και δήλωσε αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας, ο Ρουμπιάλες δήλωσε ότι «θα αγωνιστεί μέχρι τέλους» διαψεύδοντας τις φήμες που διαδίδοντας από χθες ότι θα υπέβαλε την παραίτησή του.

«Πιστεύετε ότι αυτό το περιστατικό είναι τόσο σοβαρό που θα πρέπει να φύγω μετά την καλύτερη διαχείριση που έγινε ποτέ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου;» είπε ο Ρουμπιάλες. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ» επανέλαβε τρεις φορές για να διαλύσει κάθε αμφιβολία…

«Δέχτηκα πολύ μεγάλη πίεση και ίσως κάποιος με απομακρύνει από τη θέση μου τη Δευτέρα αλλά ζούμε σε μια χώρα που έχει νόμους. Αρκεί ένα συναινετικό φιλί για να με απομακρύνουν; Θα παλέψω μέχρι τέλους και ελπίζω να τηρηθούν οι κανόνες» δήλωσε, σύμφωνα με το ESPN.

Αναφερθείς στο φιλί στην Ερμόσο είπε: «Εκείνη την ώρα με κατέκλυσαν τα συναισθήματα για τη νίκη της ομάδας και έχασα τον έλεγχο. Οφείλω να απολογηθώ, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Όμως εκείνη την ώρα ήταν σαν να φιλούσα μία από τις κόρες μου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Ήταν ένα αυθόρμητο φιλί, συναινετικό και πάνω στη χαρά μας. Η Ερμόσο είχε χάσει ένα πέναλτι και όταν ήρθε μπροστά μου με σήκωσε στα χέρια της (από τη χαρά της). Αγκαλιαστήκαμε και της είπα “ξέχνα το πέναλτι, ήσουν φανταστική, δεν θα είχαμε κερδίσει το Μουντιάλ χωρίς εσένα”. Μου απάντησε “είσαι υπέροχος” και τη ρώτησα “ένα φιλί;” και μου είπε “ναι”» υποστήριξε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Εγώ λέω την αλήθεια, ο ψευδοφεμινισμός δεν νοιάζεται γι’ αυτή»

«Ακολούθησαν οι αντιδράσεις, η σιωπή και μετά μία δήλωση της Ερμόσο που δεν καταλαβαίνω (σ.σ. είπε ότι δεν της άρεσε η κίνηση του Ρουμπιάλες, σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα). Πρόκειται για μια “κοινωνική δολοφονία”» ισχυρίστηκε.

Στη συνέχεια ο Ρουμπιάλες τα έβαλε με τους επικριτές του αποκαλώντας τους «ψευδοφεμινίστριες». «Οφείλουμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα. Εγώ λέω την αλήθεια. Ο ψεύτικος φεμινισμός δεν αναζητά τη δικαιοσύνη ή την αλήθεια και δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Κάποιοι χρησιμοποίησαν όρους όπως σεξουαλική βία και επίθεση για να αναφερθούν στο φιλί στην Ερμόσο αλλά τι θα σκεφτούν γι’ αυτό οι γυναίκες που έχουν υποστεί τέτοιους είδους επιθέσεις» διερωτήθηκε αρνούμενος ότι η πράξη του έχει τέτοια χαρακτηριστικά.

«Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με καταστρέψουν αλλά θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ο ψευδοφεμινισμός καταστρέφει ανθρώπους. Ο Τύπος θα συνεχίσει να με “δολοφονεί” αλλά εγώ ξέρω την αλήθεια και ξέρω τι σκέφτεται η οικογένειά μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν. Η αλήθεια είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει» τόνισε.

Μετά την ομιλία του, πρώην διεθνείς της Ισπανίας επέκριναν τον Ρουμπιάλες στα social media με τον Νταβίντ ντε Χέα να γράφει «μάτωσαν τα αυτιά μου» και τον Ίκερ Κασίγιας να κάνει λόγο για «απόλυτη ντροπή».

Η στιγμή που ο Rubiales φιλάει την Hermozo στο στόμα

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Rubiales αγκάλιασε όλες τις παίκτριες της εθνικής Ισπανίας, όμως όταν ήρθε η ώρα της Jennifer Hermoso, μετά την αγκαλιά, της έπιασε το κεφάλι και τη φίλησε στο στόμα.

Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες

Mε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα (24/08), η FIFA ανέφερε ότι κίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Λουίς Ρουμπιάλες.

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ενημέρωσε σήμερα τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20 Αυγούστου 2023, στο τέλος του αγώνα της FIFA Γυναικών Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρεει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Τα γεγονότα μπορεί να αποτελούν παραβάσεις του άρθρου 13 παράγραφοι 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA».

Το άρθρο 13 του κώδικα ασχολείται με την «προσβλητική συμπεριφορά» παικτών και αξιωματούχων, ιδίως με «παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς» και «συμπεριφορά με τρόπο που φέρνει το άθλημα σε ανυποληψία».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024