Ρωσία: Συνεχίζονται οι εργασίες για το άνοιγμα προξενικού γραφείου στα Κατεχόμενα
Ανοίγει γραφείο για την εξυπηρέτηση των Ρώσων που ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για τη λειτουργία προξενικού γραφείου της Ρωσίας στα Κατεχόμενα.
«Οι εργασίες για τη βελτίωση των μηχανισμών παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Ρώσους πολίτες που ζουν στα βόρεια της Κύπρου διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα.
Ακόμη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, συνέχισε λέγοντας πως «οι Ρώσοι πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται, θα πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε αποτελεσματική προξενική βοήθεια».
Δείτε την ανάρτηση
💬 Μ.Ζαχάροβα:
Οι εργασίες για τη βελτίωση των μηχανισμών παροχής προξενικών υπηρεσιών στους Ρώσους πολίτες που ζουν στα βόρεια της Κύπρου διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό.
Οι Ρώσοι πολίτες, όπου κι αν βρίσκονται, πρέπει να έχουν επαρκή πρόσβαση σε αποτελεσματική προξενική βοήθεια. pic.twitter.com/Fh2hiSxCjL— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) September 5, 2023
Γιατί η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα
Πριν από λίγο καιρό, αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία είχε αναφέρει πως πολύ σύντομα η Ρωσία θα ξεκινήσει τις εργασίες εγκαθίδρυσης ενός προξενικού γραφείου στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, ο Ρώσος αξιωματούχος είχε αναφέρει πως «πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση».
Ο λόγος, όπως φαίνεται από την ανάρτηση της Μαρίας Ζαχάροβα είναι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους Ρώσους πολίτες που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού. Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό.
Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
- Οι μεγάλοι νικητές και χαμένοι των αγορών το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442