Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Ουκρανός βουλευτής και υφυπουργός αγόρασαν σπίτια στα κατεχόμενα

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ: Ουκρανός βουλευτής και υφυπουργός αγόρασαν σπίτια στα κατεχόμενα

«Ενας ουκρανός βουλευτής και ένας αναπληρωτής υπουργός αγόρασαν σπίτι στην τβδκ, ήρθαν στην τβδκ και ζουν στα σπίτια τους εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα» γράφουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σε άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Kibris του ψευδοκράτους, Οζέρ Κανλί, γράφει ότι ένας καλεσμένος σε εκπομπή της Kıbrıs TV ανέφερε πως ουκρανοί βουλευτής και υφυπουργός έχουν αγοράσει κατοικίες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, όπου μεταβαίνουν και περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Τη θέση που της αξίζει»

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Κανλί υποστηρίζει ότι η «Η τβδκ υπάρχει… Η τβδκ είναι ζωντανή…» και προσθέτει:

«Η τβδκ μια μέρα θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο…

»Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τρίτες χώρες που έχουν υιοθετήσει τη νόμιμη ύπαρξη του κράτους της τβδκ έχουν αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμιά μας και έχουν φτάσει σε πολύ σημαντικές θέσεις στις χώρες τους. […]

»Είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες έρχονται να εργαστούν και να εγκατασταθούν στη χώρα μας.

»Υπάρχουν πολλοί Πακιστανοί, Τουρκμένοι, Ουζμπέκοι, Κιργίσιοι ανάμεσά μας τώρα. Ακόμη και άνθρωποι από την Κίνα και την Κορέα ζουν μαζί μας.

»Ορισμένοι από αυτούς υπηρετούν αυτή τη χώρα ως ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εργάτες στις κατασκευές, ορισμένοι ως εργάτες καθαρισμού και συντήρησης.

«Εχουν αγοράσει σπίτια»

»Εχει γίνει ένα σοβαρό φαινόμενο ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων από ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, από τη Γερμανία, από την Ουκρανία και από τη Ρωσία έχουν αγοράσει σπίτια στην τβδκ και έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας.

»Για αυτόν τον λόγο υπάρχει ακόμη και γλωσσικό πρόβλημα στα σχολεία μας. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν καταλάβει πολύ σημαντικές θέσεις και ακόμη και εκείνοι που εξακολουθούν να υπηρετούν.

»Ενας καλεσμένος που μίλησε στην τηλεόραση της KIBRIS τις προάλλες είπε ότι ένας ουκρανός βουλευτής και ένας αναπληρωτής υπουργός αγόρασαν σπίτι στην τβδκ, ήρθαν στην τβδκ και ζουν στα σπίτια τους εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

»Και βέβαια, υπάρχουν πολλοί Βρετανοί που ζουν στην τβδκ για μεγάλο χρονικό διάστημα…

»Για μεγάλο χρονικό διάστημα έλεγαν ότι οι φοιτητές που αποφοίτησαν από τη χώρα μας και οι άνθρωποι τρίτων χωρών που ζουν στη χώρα μας θα είναι μια μέρα οι φυσικοί μας πρεσβευτές στον κόσμο, αλλά ορισμένοι κύκλοι δεν το πίστευαν και δεν τους ενδιέφερε. Τώρα όμως έχουν έρθει αυτές οι μέρες […]».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024