Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκαίνια θεματικού πάρκου στο κέντρο της Κυψέλης

Εγκαίνια θεματικού πάρκου στο κέντρο της Κυψέλης

Μισό στρέμμα παιχνιδιού και εξερεύνησης για τα μικρά παιδιά στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης περιοχής της Κυψέλης, δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων.

Μια μικρή «όαση» πρασίνου έκτασης 500 τ.μ., που δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς Αθηναίους να περάσουν όμορφα, ξέγνοιαστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, δημιούργησε  ο Δήμος Αθηναίων στην πυκνοδομημένη γειτονιά της Κυψέλης.

Πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο, καθολικά προσβάσιμο σε άτομα με αμαξίδιο και κινητικές δυσκολίες, όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων. Αυτός ο πνεύμονας πρασίνου, βρίσκεται στον εμβληματικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

Ο στόχος είναι τα μονοπάτια δραστηριοτήτων του Κήπου, να προσφέρουν αισθητηριακές εμπειρίες, περιβαλλοντική εκπαίδευση και να δώσουν τη δυνατότητα εξερεύνησης και κοινωνικοποίησης στους μικρούς επισκέπτες του.

ο νέο πάρκο στη Φωκίωνος Νέγρη: Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Αθηναίων

Τα στοιχεία του κήπου είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά: φυτά, χώμα, νερό και κορμούς δέντρων. Ο σχεδιασμός φύτευσης περιλαμβάνει ποικίλες συνθέσεις πολυετών ποωδών σε οργανικά σχήματα, δημιουργώντας έναν περίκλειστο χώρο που αγκαλιάζει ευφάνταστες κατασκευές για αυθόρμητες εμπειρίες.

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι έτοιμος να πλημμυρίσει τη γειτονιά της Κυψέλης με παιδικά χαμόγελα και ενθουσιασμό. Αυτή η ξεχωριστή “όαση” παιχνιδιού, που αγκαλιάζεται από το πράσινο και διαθέτει σύγχρονο φωτισμό και εξοπλισμό, αποτελεί ακόμη μια “παρένθεση” στο τσιμέντο της πόλης. Είναι ένας σύγχρονος και ασφαλής πράσινος χώρος, που επιτρέπει στους μικρούς επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά με τη φύση και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Οι επισκέπτες του κήπου μπορούν να ασκηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια δράσης. Η δραστηριότητα στον κήπο συμβάλλει στην αύξηση της εστίασης της προσοχής και στη μείωση των συμπτωμάτων της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στα παιδιά, ενώ τα μονοπάτια και οι συνθέσεις που διαθέτει ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και των δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων. Παράλληλα, είναι ένας χώρος χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλα τα παιδιά μπορούν να αλληλοεπιδρούν.

ο νέο πάρκο στη Φωκίωνος Νέγρη: Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Αθηναίων

«Ο Κήπος της Φωκίωνος Νέγρη είναι η νέα πράσινη πινελιά του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή της Κυψέλης. Μια ξεχωριστή φωλιά παιχνιδιού που προσφέρει στους μικρούς Αθηναίους μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, δίνοντας παράλληλα ακόμη μια σημαντική ανάσα πρασίνου σε αυτή την πυκνοδομημένη γειτονιά της πόλης», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024