Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπακογιάννης: Ανακοίνωσε τα ονόματα 351 υποψηφίων

Κώστας Μπακογιάννης: Ανακοίνωσε τα ονόματα 351 υποψηφίων

«Παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει και αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Αθήνα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά», με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη, ανακοινώνει τα πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων, ως δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 70%, που διατηρεί τον κεντρικό κορμό των στελεχών του.

Όπως υπογράμμσαν εκπρόσωποι της κίνησης, την ώρα που άλλες παρατάξεις ακόμη αναζητούν υποψηφίους, η «Αθήνα Ψηλά» είναι σε θέση να ανακοινώσει τώρα το ψηφοδέλτιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 2ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, τα 351 πρόσωπα που εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο αποτελούν «καθρέφτη» της πραγματικής Αθήνας και της ανθρωπογεωγραφίας της. Πολίτες από τις 129 γειτονιές της, διαφορετικών γενεών και ηλικιών, επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων. Τουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά. «Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, άνθρωποι ενεργοί, με βιωματικό αποτύπωμα στην πόλη μας. Αθηναίες και Αθηναίοι που υπηρετούν και εκφράζουν την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 6ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Επιμένουν ότι στόχος τους παραμένει μια παράταξη ανοιχτή, υπερκομματική και συμπεριληπτική με στελέχη που ενώθηκαν σε αυτήν από άλλες δημοτικές παρατάξεις, με στελέχη με αναγνωρισμένη δράση και προσφορά στον δήμο και με σημαντική εμπειρία στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  που ενώνουν τις δυνάμεις τους στον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη για να εργαστούν από κοινού για την Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 1ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν

Ανάμεσα στους υποψηφίους ξεχωρίζουν ο Βασίλης Αγγελόπουλος (ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον Παύλο Γερουλάνο),  ο Κριστόφ Βαζέχα, από τους θρυλικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης – Πάρις Καπερνάρος, γιος του Βασίλη Καπερνάρου  ο οποίος είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο νυν δημοτικό συμβούλιο), η Μάρω Θεοδωράκη (κόρη της Νίτσας Λουλέ και ανιψιά του Μ.Θεοδωράκη), ο Χάρης Περδίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας των Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο, η Ντόρα Βυζοβίτη (στενή συνεργάτιδα του Κ. Καραμανλή), ο Νίκος Γιατρομανωλάκης (πρώην υφυπουργός Πολιτισμού), ο Άγγελος Προβιάς Συγγραφέας, ο Βασίλης Καραμητσάνης, συνδημιουργός και πρόεδρος του Animasyros. Επίσης στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν και άλλα ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμα πρόσωπα, όπως η ηθοποιός Νικολέττα Καρρά , ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας και ο σεφ Βασίλης Καλλίδης. Υποψήφιος θα είναι και ο Δημήτρης Περαντζάκης, ο 64χρονος που βίωσε το καθεστώς αστεγίας και με τη συνδρομή των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων κατάφερε να ξαναπατήσει στα πόδια του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 3ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Οι εκπρόσωποι της παράταξης υπογραμμίζουν ότι ο γενικός κανόνας επιλογής των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξης ήταν «τουλάχιστον ένας από κάθε γειτονιά» με δεδομένο ότι η Αθήνα έχει 129 γειτονιές.

–            Το ψηφοδέλτιο έχει ανανεωθεί κατά 70% με 244 νέα πρόσωπα, τα οποία πλαισιώνονται από 107 υποψηφίους του ψηφοδελτίου των εκλογών του 2019.

–            Το 45% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Από τους 351 υποψήφιους οι 156 είναι γυναίκες.

–            Το 10% των υποψηφίων είναι κάτω των 30 ετών (36 άτομα) ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του συνόλου των υποψηφίων είναι τα 48 έτη.

–            Οι υποψήφιοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, κοινωνικούς χώρους, συλλόγους κ.λπ. Είναι επιστήμονες, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, καλλιτέχνες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 5ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Τι ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης

Όπως επισημαίνει ο Κώστας Μπακογιάννης: «Η πιο σημαντική ομάδα είναι αυτή που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται για την πόλη μας. Παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει και αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Αθήνα. Ολόκληρη την κοινωνία. Νέα πρόσωπα που συμβολίζουν ατομικές μάχες, αλλά και συλλογικούς αγώνες».

«Δίπλα και μαζί με τα παλαιότερα στελέχη του συνδυασμού που εργάστηκαν σκληρά και έφεραν αποτελέσματα. Είμαι ευτυχής για τη συστράτευση στον κοινό μας στόχο: να δουλέψουμε για μια Αθήνα που ακούμε και καταλαβαίνουμε» συμπληρώνει.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Εδώ, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα ονόματα των 351 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, φωτογραφίες, καθώς και τα σύντομα βιογραφικά τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης με υποψήφιες/ους της 7ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024