Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαβάη: Στο πλευρό των πυρόπληκτων Όπρα Γουίνφρεϊ - Ντουέιν Τζόνσον

Χαβάη: Στο πλευρό των πυρόπληκτων Όπρα Γουίνφρεϊ – Ντουέιν Τζόνσον

Οι δύο σταρ δημιούργησαν το «People's Fund Of Maui» και τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν, θα σταλούν «απευθείας» στους κατοίκους που προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους.

Τις πληγές του μετρά το νησί του Μάουι στη Χαβάη μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ψάχνουν εναγωνίως για ένα σημάδι ότι οι αγαπημένοι τους μπορεί να είναι ακόμα εν ζωή και οι πληγέντες προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι τους έχει συμβεί.

Χιλιάδες σπίτια έχουν καεί και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη. Το άλλοτε καταπράσινο τοπίο έχει δώσει τη θέση του στο απόλυτο μαύρο, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.

Όπρα Γουίνφρεϊ και Ντουέιν Τζόνσον στηρίζουν το νησί

Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Ντουέιν Τζόνσον στέκονται έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και στηρίζουν το λαβωμένο νησί.

Συγκεκριμένα, οι δύο σταρ δώρισαν 10 εκατομμύρια δολάρια στο ταμείο ανακούφισης του Μάουι, το «People’s Fund Of Maui», το οποίο δημιούργησαν για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.

Όπως εξήγησαν, τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν, θα σταλούν «απευθείας» στους κατοίκους που προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τα σπίτια τους.

Η Γουίνφρεϊ μένει ανά διαστήματα στο Μάουι, ενώ ο Τζόνσον μεγάλωσε στη Χαβάη.

Η διάσημη παρουσιάστρια δήλωσε ότι εμπνεύστηκε τη δημιουργία του ταμείου αφού διάβασε για την επιτυχία της τραγουδίστριας της Ντόλι Πάρτον και του «My People Fund», το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους κατοίκους μετά τις πυρκαγιές στην κομητεία Σέβιερ του Τενεσί το 2016.

Σε ένα βίντεο μαζί με τον Τζόνσον στο Instagram, η Γουίνφρεϊ δήλωσε ότι ήθελε να βρει έναν τρόπο οι δωρεές να πηγαίνουν απευθείας στα χέρια των κατοίκων της Λαχάινα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oprah (@oprah)

«Ανησυχούσαμε τόσο πολύ για το τι συνέβαινε στο Μάουι που στέλναμε μηνύματα και διάβασα αυτό το άρθρο ότι η Ντόλι Πάρτον είχε δώσει χρήματα στην κοινότητά της και είπα ‘νομίζω ότι αυτή είναι η απάντηση’», σημείωσε η παρουσιάστρια.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, δημιουργήσαμε το Λαϊκό Ταμείο του Μάουι, το οποίο θα δώσει χρήματα απευθείας στα χέρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αν στείλετε μια δωρεά… τα χρήματα αυτά θα πάνε σε έναν από τους πολλούς κατοίκους που έχουν εκτοπιστεί στο Μάουι, το εγγυόμαστε».

Ο Τζόνσον, με τη σειρά του, ανέφερε: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, όπως έχουμε διαπιστώσει εγώ και η Όπρα, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν πού πηγαίνουν τα χρήματα. Είναι απευθείας από εσάς στα χέρια τους, και αμέσως με κάποια πραγματική αμεσότητα, επειδή όπως διαπιστώνουμε, όπως γνωρίζετε εσείς σε όλο τον κόσμο, με καταστροφές όπως αυτή η υπ’ αριθμόν ένα ανάγκη είναι τα χρήματα στο χέρι».

«Αυτός είναι ο στόχος μας – να το δώσουμε αυτό στους ανθρώπους τώρα», τόνισε η Γουίνφρεϊ .

Σημειώνεται ότι το ταμείο, που αποτελεί μέρος του Ιδρύματος Βιομηχανίας Ψυχαγωγίας, θα επιτρέψει σε κάθε κάτοικο άνω των 18 ετών που έχασε την «κύρια κατοικία» του στις πυρκαγιές να υποβάλει αίτηση για 1.200 δολάρια μηνιαίως. Είναι διαθέσιμο σε ιδιοκτήτες κατοικιών και ενοικιαστές, αλλά όχι σε ιδιοκτήτες που δεν έμεναν στα κτίρια που καταστράφηκαν.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024