Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι γάμοι στο πυρόπληκτο Μάουι καλά κρατούν - Αναισθησία ή ανάγκη για επιβίωση;

Οι γάμοι στο πυρόπληκτο Μάουι καλά κρατούν – Αναισθησία ή ανάγκη για επιβίωση;

Πολλοί επιχειρηματίες δηλώνουν πως τα έσοδα από τους γάμους αποτελούν την απαραίτητη οικονομική στήριξη για τους κατοίκους που παλεύουν να ορθοποδήσουν μετά την πυρκαγιά

Η Tara Lee Murphy φωτογράφισε μια γαμήλια τελετή στο δημοφιλές εστιατόριο «Pacific’o on the Beach» στο Μάουι, στις 8 Αυγούστου.

Η Murphy, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της Tara Lee Photography, περιέγραψε την ημέρα του γάμου ως την πιο θυελλώδη που έχει δει ποτέ. Η ίδια μεγαλωμένη στο Μάουι θυμάται πως οι άμενοι στην παραλία ήταν τόσο ισχυροί που η φωτογράφιση των νεόνυμφων ήθελε ιδιαίτερη προσοχή, όπως συμβαίνει σε τοποθεσίες αποκλεισμένες από κτίρια.

Λίγο πιο κάτω, η Jessica Russo, 32 ετών, είχε μόλις επιστρέψει από το bachelorette πάρτι της στο Λος Άντζελες, φέρνοντας μαζί το νυφικό της το οποίο αγόρασε στη γενέτειρά της, το Σαν Ντιέγκο. Εκείνη την ημέρα ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, τα δέντρα που είχαν πέσει είχαν προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε ορισμένες περιοχές και κάποιες επιχειρήσεις ήταν κλειστές, αλλά συνέχισε τη μέρα της όπως θα έκανε συνήθως, συναντώντας τον αρραβωνιαστικό της για μεσημεριανό γεύμα πριν από τη βάρδια της.

Εκείνο το βράδυ θα μάθαινε ότι το διαμέρισμα στο οποίο έμενε με τον αρραβωνιαστικό της είχε καταστραφεί από τη φωτιά που ξέσπασε εκείνο το απόγευμα και μαζί του το νυφικό της και η γαμήλια διακόσμηση για την τελετή που θα γινόταν στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο τόπος διεξαγωγής της, μια ιδιωτική κατοικία είχε επίσης παραδοθεί στις φλόγες.

Το ίδιο και το «Pacific’o on the Beach». Η Murphy είχε φωτογραφίσει τον τελευταίο γάμο εκεί πριν από τη φωτιά.

Τα αντικρουόμενα μηνύματα

«Το σοκ είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να το περιγράψω», είπε η Murphy όταν είδε τις ειδήσεις το επόμενο πρωί. Η πυρκαγιά που έπληξε το κέντρο της Λαχάινα κατέστρεψε περισσότερες από 2.200 κατασκευές και σκότωσε τουλάχιστον 115 ανθρώπους την Τετάρτη, με πολλούς να εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη New York Times, εν μέσω της καταστροφής, επιχειρηματίες με έδρα το Μάουι ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν ξανά γάμους και αντίστοιχες εκδηλώσεις, με πολλούς τοπικούς προμηθευτές να επιθυμούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, σύμφωνα με την Kimiko Hosaki, την ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια της Elements by K.H. & Co., μιας εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων, η οποία έκανε δημοσκόπηση στους τοπικούς προμηθευτές για λογαριασμό του γραφείου του δημάρχου.

«Το παρόν αφήγημα λέει ότι το Μάουι είναι κλειστό και οι άνθρωποι δεν πρέπει να έρχονται εδώ», δήλωσε η Jennifer Pletcher της Mauna Creative, μιας εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων με έδρα το Μάουι, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης σε έκταση.

«Αυτά είναι αντικρουόμενα μηνύματα. Η δυτική πλευρά είναι κλειστή, αλλά το Μάουι έχει τόσα πολλά περισσότερα μέρη» σημείωσε.

Οικονομική στήριξη

Οι γάμοι που προγραμματίζονται σ’ αυτό το κομμάτι της γης φέρνουν την απαραίτητη οικονομική στήριξη στους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων, πολλοί από τους οποίους προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Η Kristin Agbayani, η δημιουργική διευθύντρια του Opihi Love Wedding Planning and Design, δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει κανέναν που να μην εργάζεται τώρα», συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών που έχουν χάσει τα υπάρχοντά τους.

Ένας μέσος γάμος στη Χαβάη κοστίζει 40.888 δολάρια, περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο, σύμφωνα με το The Wedding Report. Το Μάουι είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μέρος μετά τη Χονολουλού για να παντρευτεί κανείς στη Χαβάη και φιλοξένησε πάνω από 4.600 γάμους το 2021.

Η πλειονότητα αυτών είναι γάμοι που συνδυάζουν το μεγάλο γεγονός στη ζωή του ζευγαριού με λίγη αναψυχή και τουρισμό, δήλωσε η Hosaki. Είναι σημαντικό γι’ αυτήν να καταλάβουν τα ζευγάρια από άλλα μέρη του κόσμου ότι το Μάουι είναι «ανοιχτό για δουλειές».

Η Hosaki συνεργάζεται με τους τοπικούς προμηθευτές και επιχειρηματίες και υπέβαλε αίτηση στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να επιτρέψει προσωρινές άδειες για εναλλακτικούς χώρους, και προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι γάμοι στο Μάουι. Από τις εκτιμήσεις της σε συνεργασία με το γραφείο του δημάρχου, το Μάουι έχασε 15 χώρους τέλεσης γάμων και άλλοι 35, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και θέρετρων, έχουν αχρηστευθεί από τις φωτιές.

Ορισμένοι από αυτούς τους χώρους, όπως το Ritz-Carlton Kapalua και το Olowalu Plantation House, είναι κλειστοί για το κοινό επειδή φιλοξενούν ντόπιους που έμειναν άστεγοι κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Συνεργάζεται ωστόσο με ξενοδοχεία σε άλλα μέρη του νησιού για να αναλάβουν επιπλέον γάμους.

Η Catie Sessions, 31 ετών, και ο Tyler Thomas, 28 ετών σχεδιάζουν να παντρευτούν στο Hana Maui Resort στις 2 Μαρτίου 2024. Παρόλο που ο γάμος τους βρίσκεται 7 μήνες μακριά, η Sessions και η υπεύθυνη σχεδιασμού του γάμου της, έχουν ήδη συντονίσει τις αλλαγές στο πρόγραμμα.

Το ζευγάρι ακύρωσε το κοινό μπάτσελορ πάρτι που είχε προγραμματίσει να γίνει στη Λαχάινα, αλλά επιμένει να παντρευτεί στην ανατολική πλευρά του νησιού, ακριβώς όπως το είχε προγραμματίσει.

Καθώς προσαρμόζει τα σχέδια, η Sessions είπε ότι περιορίζουν το κόστος για να δώσουν ένα μέρος του προϋπολογισμού του γάμου τους  σε τοπικούς οργανισμούς που θα βοηθήσουν την κοινότητα να ανοικοδομηθεί.

Αρκετά ακόμα ζευγάρια κάνουν ακριβώς το ίδιο: μικρές τροποποιήσεις για να γίνει ο γάμος τους εκεί. Για κάποιους μπορεί να φαντάζει ως αναισθησία, όμως, το νησί συνεχίζει να ζει από αυτές τις εκδηλώσεις και κάποια στιγμή θα πρέπει οι κάτοικοί του να ορθοποδήσουν.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024