Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη απολύσεων στο πυρόπληκτο Μάουι - Έκκληση στους τουρίστες να ταξιδέψουν στη Χαβάη

Έκρηξη απολύσεων στο πυρόπληκτο Μάουι – Έκκληση στους τουρίστες να ταξιδέψουν στη Χαβάη

Το δυτικό Μάουι δεν θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες τουλάχιστον έως τις 17 Οκτωβρίου

Αξιωματούχοι στη Χαβάη ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν το Μάουι που επλήγη πρόσφατα από φονικές πυρκαγιές, προκειμένου να βοηθήσουν στη στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς οι αιτήσεις ανεργίας αυξάνονται στο νησί.

Οι αρχές έχουν ήδη καταμετρήσει 115 νεκρούς επισήμως ενώ έχει συγκροτηθεί κατάλογος τουλάχιστον 388 επίσημα αγνοούμενων, αριθμοί που δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας.

Το δυτικό Μάουι δεν θα είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες τουλάχιστον έως τις 17 Οκτωβρίου, καθώς οι προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης συνεχίζονται στην κατεστραμμένη πόλη Λαχάινα, σύμφωνα με την τελευταία κήρυξη έκτακτης ανάγκης του κυβερνήτη Τζος Γκριν.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης και η Αρχή Τουρισμού της Χαβάης ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν όλες τις άλλες περιοχές του Μάουι για να βοηθήσουν στη στήριξη της τοπικής οικονομίας που κλονίζεται από την καταστροφή που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές.

Ο γερουσιαστής Μπράιαν Σατζ είπε ότι οι άδειες άνευ αποδοχών και οι απολύσεις αρχίζουν να αυξάνονται επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ολόκληρο το νησί είναι μη επισκέψιμο.

Οι αιτήσεις ανεργίας στο Μάουι έχουν εκτοξευθεί από 130 λίγο πριν τις πυρκαγιές σε 4.449 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Επιχειρήσεων, Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της Χαβάης.

Ο Σατζ ενθάρρυνε τους τουρίστες να επισκεφθούν το Νότιο Μάουι, λέγοντας: «Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Wailea ή στο Kihei, μην το ακυρώσετε. Αν θέλετε να έρθετε στη Χαβάη, παρακαλούμε σκεφτείτε το Νότιο Μάουι» σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.

Ο Γκριν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πληγείσα περιοχή περιορίζεται στο δυτικό Μάουι, προσθέτοντας ότι το υπόλοιπο νησί και η πολιτεία είναι ασφαλή.

«Εάν έρθετε, θα στηρίξετε την τοπική μας οικονομία και θα βοηθήσετε στην επιτάχυνση της επανεκκίνησης της ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν αυτή τη στιγμή», είπε ο Γκριν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ζημιές πολλών δισ. δολαρίων

Εκτός από τους δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς, η περιοχή μετρά και τεράστιες υλικές ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στον απόηχο των πιο φονικών πυρκαγιών στις ΗΠΑ σε περισσότερο από έναν αιώνα και της χειρότερης καταστροφής στην ιστορία της πολιτείας της Χαβάης.

Ο οίκος Moody’s εκτίμησε αυτή την εβδομάδα ότι οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει οικονομικές απώλειες μεταξύ 4 και 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εκτίμηση είναι πιθανότατα χαμηλή επειδή επικεντρώνεται σε ζημιές που έχουν υποστεί οι φυσική υποδομές του νησιού.

Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι ασφαλιστικές αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς, περίπου το 75% ή περισσότερο, επειδή οι πυρκαγιές καλύπτονται με τυπικά συμβόλαια και η Χαβάη έχει υψηλό επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Κλοπ μίλησε για το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα!

Τι είπε ο Γιούργκεν Κλοπ για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024