Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότιγχαμ για μεγάλα πράγματα!

Νότιγχαμ για μεγάλα πράγματα!

Θαυμασμός σε όλη την Αγγλία για τη Φόρεστ και το πανέξυπνο σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν έτυχε, πέτυχε! Η Νότιγχαμ έχει γίνει talk of the town σε όλη την Αγγλία. Για την ακρίβεια σε όλο τον κόσμο. Το τεράστιο διπλό στο άντρο της Τσέλσι έκανε την Πρέμιερ Λιγκ να παραμιλά.

Το γκολ του Ελανγκά υπέγραψε μια μεγάλη εμφάνιση και άναψε τη φωτιά για κάτι σπουδαίο. Δεν ήταν διπλό από μια ομάδα που πέρυσι πάλευε για τη σωτηρία της. Κάθε άλλο. Ήταν μια νίκη στιβαρή. Πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα που αλλάζει τα δεδομένα. Ηχηρό χαστούκι για τους ζάπλουτους Λονδρέζους και αποφασιστικό δείγμα ότι μια Νότιγχαμ από τα παλιά είναι εδώ. Έτοιμη για κάτι σπουδαίο.

Η ομάδα έμαθε. Με εκπληκτικό ντεμαράζ παρέμεινε στην Πρέμιερ και τώρα με κινήσεις μεγάλου κλαμπ πάει να μπει σφήνα και να δείξει ότι οι glory days ξανάρχονται στο «Σίτι Γκράουντ».

Ο κόσμος στο Νοτιγχαμ ενθουσιασμένος.

«Η ομάδα από το χείλος της καταστροφής χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη επέστρεψε στην ελίτ και παίζει έχοντας στη σύνθεσή της παγκόσμιους σταρ του ποδοσφαίρου, με πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου» έγραψαν πανευτυχείς φίλοι της αγγλικής ομάδας στα social media.

Η ενίσχυση δεν σταματά ποτέ. Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η απόλυτη πρωταγωνίστρια στις τελευταίες 48 ώρες της μεταγραφικής περιόδου. Ανακοίνωσε συνολικά οκτώ παίκτες από το πάνω ράφι. Οριγκι από τη Μίλαν και Σανγκαρέ από την Αϊντχόβεν ήταν μεταγραφές που προκάλεσαν σοκ στην Αγγλία.

Λίγα λεπτά πριν είχε ολοκληρώσει την απόκτηση του χαφ της Μπολόνια, Νίκολας Ντομίνγκες, πήρε από την Τσέλσι τον εξτρέμ Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, ενώ ανακοίνωσε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο από την Μπενφίκα. Ομομπαμιντέλε από την Νόριτς, Νούνο Ταβάρες ως δανεικό από την Άρσεναλ και τον Μουρίγιο από την Κορίνθιανς.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έδωσε τον Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ για 50 εκατομμύρια ευρώ , αλλά τα 35 από αυτά πήγαν για τον Ιμπραχίμ Σανγκαρέ από την PSV. Τινάζει την μπάνκα και δείχνει πώς φτιάχνονται οι ομάδες που δεν έχουν ταβάνι στα όνειρά τους.
Αναμφίβολα θα προκαλέσει συγκρίσεις με το περασμένο καλοκαίρι, όταν 22 νέοι παίκτες εντάχθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Φόρεστ θα έχει τώρα μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα μπουν στη λίστα των 25 που πρέπει να υποβληθεί στην Premier League.

Αλλά αυτό που έκανε επίσης είναι να αφήσει στον Στιβ Κούπερ μια πολύ ισχυρότερη ομάδα παικτών για να συνεργαστεί και να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό για μεγάλα πράγματα.

Οι οκτώ παίκτες που υπέγραψε η Φόρεστ στο τελευταίο διήμερο της αγοράς είναι κινήσεις ουσίας από μια διοίκηση που έχει υψηλούς στόχους.

Υμνοι από το Skysports!

Το μεγάλο αγγλικό δίκτυο αφιέρωσε διθυράμβους για τη Φόρεστ και τον ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Επτά υπογραφές σε μια μέρα. Οκτώ, αν συμπεριλάβετε εκείνη την τελευταία στιγμή.

Σε κάποιους, αυτό θα φανεί άτακτη κίνηση. Ακόμη και απερίσκεπτη. Κάνετε λάθος! Αυτό ήταν ένα καλά υπολογισμένο επιχειρηματικό σχέδιο, που θεσπίστηκε από τον ιδιοκτήτη της Nottingham Forest, Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας λατρεύει την Deadline Day. Του αρέσει το περίτεχνο παιχνίδι πόκερ με υψηλά στοιχήματα που αναπόφευκτα προκύπτει από την προσπάθεια να κάνεις μεγάλο μέρος των μεταγραφών τις τελευταίες ώρες.

Αλλά πηγές κοντά στον Μαρινάκη εξήγησαν ότι είναι μια σκόπιμη στρατηγική. Γεννημένος για την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στην πεποίθησή ότι οι καλύτεροι παίκτες είναι διαθέσιμοι στις καλύτερες τιμές, όταν οι επιλογές τους για μεταγραφή εξαντλούνται.

Αν αναλύσετε τους παίκτες που υπέγραψε η Φόρεστ, δεν υπάρχει απλά… επικάλυψη. Αντίθετα, υπάρχει μια ευρεία ενίσχυση της ομάδας τους, ένα σκόπιμο σχέδιο που θεσπίστηκε με θεαματικό τρόπο.

Ενας τερματοφύλακας

Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ένας παίκτης αναμφισβήτητης ποιότητας και που είχε μια μεγάλη κόντρα με τον προπονητή του στην Μπενφίκα. Η Φόρεστ είδε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτή την κατεστραμμένη σχέση και όρμησε. Μια αμοιβή 7,7 εκατομμυρίων λιρών θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επένδυση. Το γεγονός ότι ο Βλαχοδήμος βρέθηκε στο City Ground με τη σύζυγό του και τα δύο μικρά του παιδιά δείχνει ότι δεν ήταν αγορά πανικού της τελευταίας στιγμής.

Δυο κεντρικοί αμυντικοί

Μουρίγιο, ο νεαρός Βραζιλιάνος από την Κορίνθιανς. Στη Φόρεστ πιστεύουν ότι είναι πραγματικό ταλέντο, αλλά μην περιμένετε απαραίτητα να παίξει αμέσως. Ξέρουν ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί στην κουλτούρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο πολύ διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου στην Πρέμιερ Λιγκ. Αλλά η αθλητικότητα και η ικανότητά του στην μπάλα, πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει μεγάλο μέλλον.

Στον Αντριου Ομομπαμιντέλε είδαν ξανά έναν νεαρό παίκτη με μεγάλο μέλλον. Αυτός που έχει ήδη εμπειρία από το Πρωτάθλημα, την Πρέμιερ Λιγκ και το διεθνές ποδόσφαιρο με την εθνική της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Και είναι ένας που θα έπρεπε, ελπίζουν, να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στο νέο του περιβάλλον, και αυτός που, παρόλο που είναι ακόμα μόλις 21 ετών, έχει μια πλούσια εμπειρία.

Ένας φουλ μπακ

Ένας με αναμφισβήτητες ικανότητες. Ο Νούνο Ταβάρες δανεικός από την Άρσεναλ – αλλά το σημαντικότερο, με οψιόν αγοράς του για 12 εκατομμύρια λίρες, κάτι που θα ήταν κάτι σαν ευκαιρία αν μπορέσει να εκπληρώσει τις προσδοκίες όλων στο City Ground. Απογοητευμένος από την έλλειψη ευκαιριών στο Emirates, ο Ταβάρες θα τις έχει για να εντυπωσιάσει στο Νότιγχαμ.

Ιμπραήμ Σανγκαρέ

Ο άνθρωπος για τον οποίο η ομάδα μέσων ενημέρωσης της Φόρεστ διοργάνωσε ένα σόου με φώτα που αναβοσβήνουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με τους προβολείς του City Ground, για ένα ειδικό βίντεο καλωσορίσματος στην τηλεόραση της λέσχης. Ενώ 30 εκατομμύρια λίρες είναι σοβαρά χρήματα για έναν σύλλογο όπως η Φόρεστ, ξοδεύτηκαν μόνο όταν ήταν σίγουροι ότι η πώληση 47,5 εκατομμυρίων λιρών του Μπρέναν Τζόνσον στην Τότεναμ ήταν εγγυημένη. Απόδειξη ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων της Forest γνωρίζουν πλήρως την έκθεσή τους στους κανόνες του Financial Fair Play. Οι 31 συμμετοχές του με την Ακτή Ελεφαντοστού δείχνουν την ποιότητά του και ένα πενταετές συμβόλαιο σημαίνει ότι η Φόρεστ είναι σίγουρη ότι έχει εξασφαλίσει την επένδυσή της.

Ο Νικολά Ντομίνγκες, που ήταν αρχηγός στη Μπολόνια – υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Ο 25χρονος έχει παίξει 11 φορές με την Αργεντινή από τότε που έκανε το διεθνές ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2019. «Είναι καταπληκτικό να συμμετέχεις σε έναν σύλλογο με τόση ιστορία στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ», είπε ο Ντομίνγκες στην ιστοσελίδα της Forest.

Ένας εξτρέμ

Με τον Callum Hudson-Odoi, η Νότιγχαμ έκανε ματ με την καλύτερη οικονομικά επένδυση για έναν παίκτη που πέρυσι έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ για την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Είναι ένας διεθνής με την Αγγλία, με δυνατό χαρακτήρα και αποφασισμένος για την ευκαιρία να αποδείξει τα πόσα πολλά μπορεί. Ξέρει καλά τον Στιβ Κούπερ. Οι δυο τους κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 μαζί το 2019, με την Αγγλία. Αυτή η σχέση θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την εκ νέου ανάφλεξη της καριέρας του Hudson-Odoi.

Ενας επιθετικός

Μεγάλη κίνηση. Ομοίως για τον Ντιβόκ Οριγκι, έναν παίκτης που αγαπούν οι οπαδοί της Λίβερπουλ και που σκόραρε στον τελικό του Champions League πριν από τέσσερα χρόνια στο δρόμο για το τρόπαιο.. Τριάντα έξι συμμετοχές για την Μίλαν την περασμένη σεζόν, καμία μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Και πάλι, η Φόρεστ είδε μια ευκαιρία.

Είχε πολλούς μνηστήρες σε αυτό το μεταγραφικό παράθυρο, αλλά κανένας δεν τα κατάφερε. Έτσι, ο Φόρεστ, έχοντας παρακολουθήσει την κατάστασή του καθ’ όλη τη διάρκεια, χτύπησε την τελευταία ώρα όταν οι άλλες επιλογές του μειώνονταν. Η Φόρεστ θα ελπίζει ότι θα θυμηθεί την ικανότητά του στα γκολ με την κόκκινη φανέλα (πέτυχε μόνο δύο γκολ για τη Μίλαν την περασμένη σεζόν).

Σαφώς, αυτή ήταν μια ευρεία προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας του Steve Cooper σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κούπερ έχει ότι χρειάζεται.

Η πρόκληση του τώρα (όπως ήταν αυτή την εποχή πέρυσι, όταν η Φόρεστ υπέγραψε 19 νέους παίκτες σε ένα τρελό καλοκαίρι) είναι να βρει τον τρόπο για να ενσωματώσει αυτούς τους νέους παίκτες στην ομάδα του και στο σύστημα παιχνιδιού του.

Η Φόρεστ φαίνεται ήδη πιο σταθερός και απαιτητικός αντίπαλος για τους περισσότερους συλλόγους της Premier League αυτή τη σεζόν σε σύγκριση με την προηγούμενη. Δύο οριακές ήττες από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα απίστευτα δύσκολο ξεκίνημα – αλλά και μια τόσο αναγκαία νίκη επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Και τώρα η νίκη εκτός έδρας επί της Τσέλσι!

Θα είναι μια δύσκολη δουλειά για τον Κούπερ να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει καλύτερα το τεράστιο φάσμα νέων ταλέντων που έχει τώρα στη διάθεσή του. Χωρίς να διαταράξει την λεπτή ισορροπία της ομάδας που ήδη έχει.

Οι… νεοσύλλεκτοι ανεβάζουν τις καλοκαιρινές μεταγραφές της Νότιγχαμ στις 15, μετά τις αφίξεις των Anthony Elanga, Matt Turner, Ola Aina, Andrey Santos, Gonzalo Montiel, Murillo, Chris Wood με μόνιμη συμφωνία και του νεαρού Manni Norkett από τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ.

Στο Λονδίνο, ο Άντονι Ελάνγκα σημείωσε ένα σπάνιο γκολ καθώς η Νότιγχαμ Φόρεστ κέρδισε (1-0) την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 1995.

Ο Ελάνγκα, που μπήκε στο πρώτο ημίχρονο λόγω τραυματισμού του Ντανίλο, σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα τρία λεπτά μετά την ανάπαυλα, όταν εκμεταλλεύθηκε την πάσα του Αβονίγι μετά από μια αμυντική σύγχυση της Τσέλσι.

Ο Στιβ Κούπερ είπε ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ χρησιμοποίησε την «πίστη και την απογοήτευση» από τη οριακή ήττα της στο Ολντ Τράφορντ για να την οδηγήσει σε μια αιφνιδιαστική νίκη στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Είναι κοινή παραδοχή στην Αγγλία ότι χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ομαδάρα στα χέρια του. Αυτή η Νότιγχαμ δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024