Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Μαρινακης στη Sun: «Αφοσιωμένος στη Φόρεστ - Με όραμα για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Βαγγέλης Μαρινακης στη Sun: «Αφοσιωμένος στη Φόρεστ – Με όραμα για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sun» μίλησε για την κατάσταση στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την αισιοδοξία του ότι θα τα πάει καλύτερα, αλλά για το όραμά του για να ξεπεράσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα σημερινά του προβλήματα

Ο τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και όλοι εντυπωσιάστηκαν από το εντυπωσιακό γήπεδο του Ολυμπιακού και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.

Ήταν ένας τελικός γιορτή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως τόνισαν οι αξιωματούχοι της UEFA αλλά και οι ιθύνοντες των δύο φιναλίστ.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης παραχώρησε και δεύτερη συνέντευξη σε αγγλικό μέσο τις τελευταίες μέρες, καθώς μετά τη συνέντευξη στη Daily Mail μίλησε και στην εφημερίδα Sun.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Πειραιά αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διοργάνωση του Super Cup στο «Καραϊσκάκη» και τόνισε πως υπάρχουν σχέδια επέκτασης του γηπέδου.

Αναφέρθηκε επίσης στις φιλοδοξίες της Νότιγχαμ για τη νέα σεζόν, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνοντας λόγο για αδυναμία της ΕΠΟ ν’ ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

Αναλυτικά το δημοσίευμα με τη συνεντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Sun: 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να μείνει στην Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν που πέρασε, και το πέτυχε σφραγίζοντας εντυπωσιακά τη θέση της στην Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας μάλιστα τις ελπίδες της Άρσεναλ για τον τίτλο με τη νίκη με 1-0 στο City Ground τον Μάιο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που οι Tricky Trees στάθηκαν απέναντι στους Big Six, με νίκες επί των Gunners, Liverpool και Tottenham καθώς και μερικές εντυπωσιακές ισοπαλίες με Manchester City και Chelsea.

Ωστόσο, η Φόρεστ έχασε βαθμούς έναντι κατώτερων αντιπάλων προτού τερματίσει στη 16η θέση. Ο Έλληνας εφοπλιστής είναι σίγουρος ότι αυτή η σεζόν θα είναι καλύτερη παρά την ήττα με 2-1 από την Άρσεναλ στον πρώτο της αγώνα του Αγγλικού Πρωταθλήματος για τη σεζόν.

Ο ίδιος είναι πολύ αποφασισμένος για να καθιερώσει τη Φόρεστ ως μια γνήσια δύναμη της Πρέμιερ Λιγκ, και γι’ αυτό έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον σύλλογο.

Μιλώντας στη SunSport ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι στόχος του είναι να καθιερωθεί ο σύλλογος στην Πρέμιερ Λιγκ. «Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα στα προπονητικά κέντρα και το γήπεδό μας. Επίσης, αγόρασα μια οικοδομική άδεια για το γήπεδό μας και κατασκευή ακινήτων στη περιοχή».

«Πέρυσι η Νότιγχαμ Φόρεστ τα πήγε πολύ καλά σε σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Με τους μικρότερους αντιπάλους δεν τα πήγαμε όπως περιμέναμε. Χάσαμε κάποια ματς που δεν έπρεπε να τα είχαμε χάσει.

«Είμαι αισιόδοξος και στηρίζουμε τους προπονητές μας και τους παίκτες, πιστεύοντας ότι φέτος θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο».

Ο Μαρινάκης μίλησε στη SunSport αφού συνέβαλε στη διοργάνωση του τελικού του UEFA Super Cup στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, την έδρα του Ολυμπιακού, του ελληνικού συλλόγου που του ανήκει.

Ο 56χρονος εφοπλιστής φιλοξένησε τη διοργάνωση μαζί με την UEFA και είδε τη Μάντσεστερ Σίτι να προσθέτει στον θρίαμβο του τρεμπλ και τη νίκη της επί της Σεβίλλης στα πέναλτι μετά την ισοπαλία 1-1.

Ο τελικός στέφθηκε με επιτυχία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της UEFA, Αλξάντερ Τζέφεριν, να συγχαίρουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ιδιοκτήτης μάλιστα της Νότιγχαμ, γευμάτισε με τον πρόεδρο της UEFA, πριν τον τελικό του Super Cup.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για την διοργάνωση του τελικού αναφέροντας: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να διοργανώσουμε αυτή την κορυφαία διοργάνωση με επιτυχία. Έχουμε συνηθίσει σε μεγάλα και πιο δύσκολα πλήθη.

Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια από την UEFA και τον Πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτή η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία, ήταν γεμάτο το γήπεδο. Το απολαύσαμε πραγματικά».

Μετά από ένα επιτυχημένο Σούπερ Καπ, ο Μαρινάκης έχει ελπίδες να φέρει τον τελικό του Champions League στο Καραϊσκάκης αφού φιλοξένησε μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις στο παρελθόν, όπως με τον φιλανθρωπικό αγώνα για την Ουκρανία, τον Απρίλιο που είδε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας παραδέχεται ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή, καθώς θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χώρο, παρόλο που σχεδιάζει μια επέκταση του γηπέδου.

Ο Μαρινάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Για τον τελικό του Champions League χρειάζεται ένα γήπεδο με μεγαλύτερους χώρους φιλοξενίας.

Γιατί η φιλοξενία είναι απαραίτητη σε έναν τέτοιο μεγάλο αγώνα. Το γήπεδο έχει 41 σουίτες και έχουμε σχέδιο να επεκτείνουμε το Καραϊσκάκη».

Αυτό που ήταν σημαντικό σήμερα ήταν ότι η διοργάνωση του τελικού ήταν αποκλειστικά θέμα του Ολυμπιακού και της UEFA, δεν υπήρχε δηλαδή πουθενά καμία συμμετοχή της ομοσπονδίας. Το οργανώσαμε μαζί με την UEFA και βλέπετε το αποτέλεσμα».

Ο Μαρινάκης είναι αφοσιωμένος στη Φόρεστ, αλλά έχει επίσης όραμα να μεταμορφώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υιοθετώντας στοιχεία από την Premier League και σχεδιάζει να ξεκινήσει αμέσως μετά τη διαδικασία εκλογής στη Superleague, αφού ψηφιστεί πρόεδρός της για τις επόμενες δύο σεζόν

Ο ιδιοκτήτης της Forest και του Ολυμπιακού συναντήθηκε με τον Τσέφεριν μαζί με στελέχη του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για να συζητήσουν θέματα σχετικά με το πρωτάθλημα, όπως τα βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μαρινάκης είπε: «Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ομοσπονδία, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτό επίσης δημιουργεί βία και διάφορα [άλλα] προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, γήπεδα προπόνησης -και μιλάμε πολύ για να βελτιώσουμε και να προωθήσουμε το brand- είναι πρόβλημα.

Γιατί και πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν μνημόνιο αυστηρών κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό που έλεγε [η συμφωνία] ήταν ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία. Και ήταν η πρότασή μου ως πρόεδρος της ελληνικής Superleague να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματική διαιτησία και ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Και αυτό που είπαμε είναι αντιγράψτε το ακριβώς με τον ίδιο [τρόπο].

Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού [ελληνικού] ποδοσφαίρου. Και αντί να το κάνει αυτό, αυτή η [σημερινή] επιτροπή έχει μειοψηφία και αυτό δεν έχει κανένα νόημα.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα -τα μεταγραφικά τέλη που πληρώνει στην ομοσπονδία όταν πουλάς παίκτες ή όταν αγοράζεις παίκτες- είμαστε οι κύριοι πάροχοι εισοδήματος της ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει δηλώσεις. Δεν υπάρχει διαφάνεια.

Σήμερα [Τετάρτη] είχαμε μια συνάντηση, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον Πρωθυπουργό και τον κ. Τσέφεριν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα θέματα ήταν η βία.

Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο γιατί μέχρι στιγμής δεν ισχύει κάτι τέτοιο και δεν επιτρέπεται στις εταιρείες ασφαλείας να το κάνουν».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024