Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει λόγος για δάκρυα Μαρία Σάκκαρη

Δεν υπάρχει λόγος για δάκρυα Μαρία Σάκκαρη

Eκτός από το US Open, η Μαρία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, τόσο στο Γουϊμπλεντον, όσο και στο Ρολάν Γκαρός

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ξέσπασμα της Μαρίας Σάκκαρη μετά τον πρόωρο και άδοξο αποκλεισμό της στον πρώτο γύρο του US Open από τη Ρεμπέκα Μασάροβα με 2-0 σετ.

Η απρόσμενη ήττα από την Ισπανίδα που είναι μόλις στο νο 71 στον κόσμο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει καιρό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια να πετύχει κάτι σημαντικό σε τουρνουά τένις, την οδήγησαν στην κατάρρευση μπροστά στις κάμερες και στα έκπληκτα μάτια των δημοσιογράφων που καλύπτουν το τελευταίο grand slam της χρονιάς!

«Είναι επίπονο, ντροπιάζω τον εαυτό μου, τους ανθρώπους μου και όλους τους Έλληνες» είπε στο Eurosport, σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα!

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η 28χρονη πρωταθλήτρια απέχει αρκετά από τον καλό της εαυτό που την έφερε μέχρι το νο 3 της WTA τον Μάρτιο του 2022. Μόνο στο open της Ουάσινγκτον έφτασε στον τελικό στις 6 Αυγούστου, αλλά έχασε εύκολα από την Γκάουφ με 2-0 σετ (6-2, 6-3).

Στα υπόλοιπα τουρνουά που έλαβε μέρος, έχει αποκλεισμούς από νωρίς στη διαδικασία και συνήθως από υποδεέστερες αντιπάλους, ενώ ανάλογα άσχημη είναι και η πορεία της στα φετινά grand slam.

Eκτός από το US Open, η Μαρία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, τόσο στο Γουϊμπλεντον, όσο και στο Ρολάν Γκαρός, ενώ μόνο στη Μελβούρνη είχε αξιοσημείωτη πορεία, φτάνοντας μετά από δύο νίκες στις 32 της διοργάνωσης, όπου έχασε από την Κινέζα Ζου.

Σίγουρα η Μαρία Σάκκαρη δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από το φετινό της εαυτό. Σίγουρα η απόδοση της απέχει από τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. Σίγουρα υπάρχει θέμα ψυχολογίας, ειδικά όταν το ματς «στραβώνει» με τη Μαρία να μην μπορεί να το διαχειριστεί.

Ωστόσο, άλλο τα αρνητικά αποτελέσματα και άλλο να φτάνει στο σημείο να λέει ότι… ντροπιάζει τους Ελληνες! Η Σάκκαρη, ακόμα και με τις φετινές αποτυχίες της παραμένει στο νο 8 του κόσμου, θέση που δεν έχει ονειρευτεί και φυσικά πετύχει, καμία άλλη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού τένις!

Επίσης, πριν από μερικές ημέρες, συμπλήρωσε 100 συνεχόμενες εβδομάδες στο top 10 της WTA, επίδοση εξωπραγματική για τα δεδομένα του γυναικείου τένις στη χώρα μας. Αν πριν από 5-6 χρόνια το έλεγε κάποιος αυτό φωναχτά, θα τον έπαιρναν για τρελό και θα τον μετέφεραν αμέσως στο Δρομοκαΐτειο!

Μπορεί λοιπόν να έχουμε συνηθίσει από τη Μαρία πτήσεις υψηλού επιπέδου, αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάμε τις απαιτήσεις που έχει το άθλημα, τον τεράστιο ανταγωνισμό από τις προηγμένες αθλητικά χώρες και τις αθλήτριες τους, αλλά και που βρισκόταν το ελληνικό τένις μέχρι από μερικά χρόνια.

Η Μαρία πρέπει να ηρεμήσει και να κάνει ένα διάλειμμα που θα την αποφορτίσει και θα διώξει την  πίεση που πιστεύει η ίδια ότι πρέπει να σηκώνει στις πλάτες της! Η Σάκκαρη είναι κεφάλαιο για το τένις μας και τον ελληνικό αθλητισμό, αποτελεί πρότυπο και ίνδαλμα για χιλιάδες παιδιά και έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Αρκεί να διαχειριστεί, μαζί με τους ανθρώπους της, την τεράστια φόρτιση που αυτή τη στιγμή έχει συσσωρευτεί μέσα της. Και μην ξεχνάμε, το 2024, πέρα από τα καθιερωμένα τουρνουά, υπάρχουν στο πρόγραμμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, όπου η 28χρονη πρωταθλήτρια, αρκετά έμπειρη και φυσικά ικανή, μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο!

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024