Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πήγες να δεις «Oppenheimer» και «Βarbie»; Καλό θα ήταν να κάνεις ένα τεστ κοροναϊού

Πήγες να δεις «Oppenheimer» και «Βarbie»; Καλό θα ήταν να κάνεις ένα τεστ κοροναϊού

Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών όπου οι θεατές των κινηματογράφων ενθαρρύνονταν να δουν τις ταινίες blockbuster.

Oι Γερμανοί επιδημιολόγοι θεωρούν ότι για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού εν μέσω θέρους, ευθύνονται εν μέρει μαζικές συγκεντρώσεις όπως οι ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer».

Η κυβερνητική υπηρεσία, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), αναφέρει ότι ενώ τα κρούσματα παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με την κορύφωση της πανδημίας, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα κρούσματα Covid 19 έχουν αυξηθεί κατά 175% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με 2.400 να αναφέρονται αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με 400 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εισαγωγές είναι αυξημένες κατά 50%.

Περισσότεροι από τους μισούς σταθμούς παρακολούθησης της Γερμανίας, ιδίως εγκαταστάσεις αποχέτευσης, έχουν δείξει αύξηση του ιικού φορτίου που ανιχνεύθηκε στα λύματα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο αριθμός των επίσημων αποτελεσμάτων δοκιμών δείχνει ότι το ποσοστό είναι χαμηλό, 3 στα 100.000 άτομα. Ωστόσο, ο ίδιος ο αριθμός δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό ποσοστό, καθώς πραγματοποιούνται τώρα τόσο λίγες δοκιμές.

Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών όπου οι θεατές των κινηματογράφων ενθαρρύνονταν να δουν τις ταινίες blockbuster μαζί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προσέλευση στους κινηματογράφους, η οποία δεν έχει ακόμη ανακάμψει μετά την πανδημία.

Η εκτίμηση για την επίδραση των δυο ταινιών στην εξάπλωση του ιού διατυπώθηκε για πρώτη φορά από ειδικό της Εθνικής Σχολής Τροπικής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ του Τέξας.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ μιλώντας για την αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία, όπου η παραλλαγή XBB.1.5 είναι επί του παρόντος υπεύθυνη για τις περισσότερες νέες μολύνσεις, είπε «το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης μας έχει ενεργοποιηθεί».

Οι Γερμανοί ενθαρρύνονται να κάνουν ενισχυτικές δόσεις το φθινόπωρο, εάν ανήκουν σε ομάδα υψηλότερου κινδύνου, όπως άτομα άνω των 60 ετών, και άτομα που είναι υπέρβαρα, πάσχουν από ασθένεια των πνευμόνων όπως η ΧΑΠ ή εργάζονται σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον, όπως σε κάποιο νοσοκομείο, ενώ όσοι είναι άρρωστοι συμβουλεύονται να μείνουν στο σπίτι.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024