Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας - «Αν είχα μαχαίρι θα σε σκότωνα»

Νέα ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας – «Αν είχα μαχαίρι θα σε σκότωνα»

«Ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι έγκλημα, αλλά δυστυχώς όλοι μας κλείνουμε μάτια μας, αυτή είναι η παιδεία μας. Ντρέπομαι, λυπάμαι, σιχαίνομαι».

Ομοφοβική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε νεαρό άτομο στο σταθμό Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την καταγγελία το νεαρό άτομο με το όνομα Dennys, δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, στον σταθμό στο Μοναστηράκι, με λεκτικές και σωματικές απειλές

Όπως καταγγέλλει, μια παρέα τριών ατόμων άρχισε να φωνάζει ομοφοβικές προσβολές ενώ το νεαρό άτομο επιχείρησε να αντιδράσει ρωτώντας τους τι θέλουν. Τότε ένας από τους τρεις πλησίασε και προσπάθησε να κλωτσήσει το άτομο, ενώ ένας είπε ότι αν είχε μαχαίρι θα το σκότωνε.

«Ένας από τους τρεις ήρθε κατευθείαν πάνω μου φωνάζοντας με πο@@τη, αδερφή και όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτηρισμούς. Εγώ σε σοκ συνέχιζα να φωνάζω τι σκ@@τά θέλει από μένα και εκείνος αποφάσισε να σηκώσει το πόδι και να με κλωτσήσει» λέει μεταξύ άλλων.

Όπως καταγγέλλει το νεαρό άτομο παρόντες στο περιστατικό ήταν αρκετοί ακόμα και ένας security του σταθμού αλλά κανείς δεν έσπευσε να τους σταματήσει. Αργότερα και αφού είχε λήξε το περιστατικό, μία τουρίστρια και ο security ρώτησαν αν είναι καλά. «Πάντα πίστευα ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες του» τού είπε ο security.

«Ντρέπομαι, λυπάμαι, σιχαίνομαι»

«Είμαι ο Dennys και είμαι ένα περήφανα ανοιχτά queer άτομο, με πολύ αγάπη και στήριξη από όλη την οικογένεια και τον κύκλο μου. Τρία άτομα όμως σήμερα στο σταθμό Μοναστηράκι είχαν διαφορετική άποψη. Καθώς περίμενα αμέριμνος το συρμό μου, άκουσα μια παρέα τριών ατόμων να μου φωνάζουν ειρωνικά ότι είμαι μια κούκλα, εγώ δυστυχώς όντας ένα άτομο με πολύ δυναμισμό και που πάντα απαντώ γιατί δεν μπορώ και δεν έχω μάθει να ανέχομαι ρατσιστικές / ομοφοβικές συμπεριφορές, απάντησα και τους ρώτησα τι θέλουν και τι τους ενοχλεί πάνω μου.

»Ένας από τους τρεις ήρθε κατευθείαν πάνω μου φωνάζοντας με π@@στη, αδερφή και όλους αυτούς τους υπέροχους χαρακτηρισμούς. Εγώ σε σοκ συνέχιζα να φωνάζω τι σκ@τ@ θέλει από μένα και εκείνος αποφάσισε να σηκώσει το πόδι και να με κλωτσήσει. Εγώ έπιασα το πόδι του και προσπάθησα να τον απωθήσω, εκείνος συνέχιζε να με βρίζει και να έρχεται κατά πάνω μου επιθετικά, εκεί ένα από τους υπόλοιπους με τράβηξε πίσω και μου είπε να σηκωθώ να φύγω για το καλό μου και ότι αν είχε μαχαίρι πάνω του θα με σκότωνε.

»Ο σταθμός ήταν γεμάτος κόσμο και υπήρχε και ο security εκεί, και καθ’ όλη τη διάρκεια δεν με υπερασπίστηκε κανένας, ήταν όλοι απλά θεατές. Αφού έφυγα μετά από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε μια τουρίστρια και με ρώτησε αν είμαι καλά και έβριζε τα συγκεκριμένα άτομα που μου επιτέθηκαν και μετά από ένα λεπτό περίπου ήρθε και ο security και μου είπε πως από πάντα πίστευε ότι άντρα δεν κάνουν κάποιον τα παντελόνια αλλά η ηθική και οι αξίες τους, τίμιο αλλά πριν μερικά δευτερόλεπτα δεν με βοήθησε, απλά με κοιτούσε. Πήρα τον ηλεκτρικό και γύρισα σπίτι μου. Σήμερα ήμουν για ακόμη μια φορά τυχερός και γύρισα, γλίτωσα και ζω. Ζούμε σε αυτήν τη χώρα. Ο ρατσισμός και η ομοφοβία είναι έγκλημα, αλλά δυστυχώς όλοι μας κλείνουμε μάτια μας, αυτή είναι η παιδεία μας. Ντρέπομαι, λυπάμαι, σιχαίνομαι».

Σημειώνεται, δε, ότι η ομοφοβική αυτή επίθεση σημειώνεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από εκείνη που κατήγγειλε ο stand-up κωμικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Κατινάκης, επίσης στο κέντρο της Αθήνας.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024