Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομοφοβική επίθεση στο Λονδίνο: «Σπάει» τη σιωπή του ένα από τα θύματα - «Πρέπει να κάνουμε κάτι»

Ομοφοβική επίθεση στο Λονδίνο: «Σπάει» τη σιωπή του ένα από τα θύματα – «Πρέπει να κάνουμε κάτι»

Ένα από τα θύματα μιλάει μετά τη φρικτή ομοφοβική επίθεση με μαχαίρι

Ένα σοκαριστικό περιστατικό με άρωμα ομοφοβίας σημειώθηκε την Κυριακή στο Λονδίνο έξω από το δημοφιλές γκέι μπαρ Two Brewers.

Ο δράστης της επίθεσης επιτέθηκε στους δύο νεαρούς με μαχαίρι και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις αν και το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως ομοφοβική επίθεση.

«Δεν νιώθω ούτε λύπη, ούτε θυμό ή σύγχυση… με άφησαν απλώς τόσα ερωτήματα… να σκέφτομαι τι έκανε έναν άνθρωπο να αισθάνεται ότι είναι σωστό να επιτεθεί σε οποιονδήποτε… ανεξάρτητα από τους λόγους του… και πώς το αλλάξουμε αυτό…» έγραψε ένα από τα θύματα στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by 𝒜 (@aniello110)

Σοκ από την ομοφοβική επίθεση

Παρά την επίθεση, ο Aniello είπε ότι δεν ένιωσε ποτέ «πιο περήφανος, πιο χαρούμενος ή πιο παρηγορημένος» από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την οποία αποκάλεσε την οικογένειά του, και είπε ότι δεν θα άλλαζε ποτέ.

Υπήρξε μια έκρηξη σοκ και θυμού μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μετά την ομοφοβική επίθεση, με όσους βρίσκονταν στο μπαρ κατά τη διάρκεια της επίθεσης να επαινούν τις ενέργειες του προσωπικού του σε στιγμές μετά την επίθεση.

Πολλοί άλλοι έχουν εκφράσει τους φόβους τους μετά την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν πελάτη του μπαρ να λέει ότι «αισθάνεται αηδία».

«Ήμουν πάντα ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει χώρος για μίσος στο Λονδίνο. Στέκομαι στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ Λονδρέζων και θα κάνω ό,τι μπορώ για να μπει τέλος στα εγκλήματα μίσους στην πρωτεύουσα. Η ομάδα μου, μαζί με την Met Police, υποστηρίζουν και συνεργάζονται στενά με το LGBTQ+ Venues Forum και τα μέλη του που θα προσκληθούν να παρευρεθούν σε μια επείγουσα συνάντηση αργότερα αυτή την εβδομάδα» είπε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος χαρακτήρισε την ομοφοβική επίθεση «απεχθή».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024