Σητεία: Διεκδικεί το Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο σερβίρισμα κακαβιάς στον κόσμο
Η ονομασία προέρχεται από τη λέξη «κάκαβι», το οποίο αποτελούσε τρίποδο σκεύος μαγειρικής που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ίωνες ψαράδες.
Να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο, θα επιχειρήσει η πόλη της Σητείας.
Η προσπάθεια έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, παρουσία του αξιολογητή του Οργανισμού, επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου που θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη «σούπα του ψαρά».
«Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σε ένα πιάτο»
Η διαδικασία μαγειρέματος θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες (μετρήσεων, υγιεινής, αξιολόγησης κ.α.), συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της Σητείας.
Παράλληλες δράσεις με παρουσιάσεις και δοκιμές τοπικών προϊόντων, κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους της επαρχίας Σητείας, παραδοσιακούς χορούς και μουσική θα πλαισιώνουν την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 19:00.

Το γαστρονομικό εγχείρημα διοργανώνεται από τον Δήμο Σητείας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ). «Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε ένα πιάτο», τονίζουν οι διοργανωτές.
Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3, «Ώρα Θερινή», ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κακαβιά, η οποία θα είναι τουλάχιστον 600-700 κιλά. Έχουν αγοραστεί ειδικά πήλινα σκεύη για να τοποθετηθεί μέσα και θα διανεμηθούν δωρεάν στον κόσμο που θα δώσει το «παρών». Τα περισσότερα ψάρια έχουν βρεθεί και η συνταγή έχει ήδη δοθεί στους αξιολογητές του βραβείου».
Παράλληλα, εξήγησε ότι θα γίνει η παραδοσιακή κακαβιά «με κρεμμύδι, πατάτα, λάδι και ψάρι, όπως την έκαναν οι αλιείς και οι σφουγγαράδες μέσα στα καΐκια τους, όταν έλειπαν για μέρες στη θάλασσα».
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
- Δημοσκόπηση: Αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Τι περικόπτουν οι πολίτες λόγω του νέου κύματος ακρίβειας
- Αικατερίνη Κουμαριανού: Ο ρόλος του Τύπου στην προετοιμασία και στην έκρηξη της Επανάστασης
- Το μήνυμα του Ναν για το game 5 με την Βαλένθια
- Καποδίστριας – Σελίδες από τη ζωή και το έργο του: Έρχεται αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει τον οργανισμό
- Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060 – Μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού κατά 35%
- «Ο Μοντέρο στο στόχαστρο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)














![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442