Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλεις φτηνότερο καφέ; Φέρε το... δικό σου φλιτζάνι, ζάχαρη και κουταλάκι

Θέλεις φτηνότερο καφέ; Φέρε το… δικό σου φλιτζάνι, ζάχαρη και κουταλάκι

Η πρωτοβουλία, που έγινε αμέσως viral, ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας «Bottega del caffè».

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο πληθωρισμός, με τις τιμές στα σουπερμάρκετ όλο και να αυξάνονται. Ο καφές, ιδιαίτερα ο εσπρέσο, έχει γίνει «χρυσός» με την τιμή του να έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες καφετεριών βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους να πάνε κόντρα στην ακρίβεια, ενθαρρύνοντας τους πελάτες τους να αγοράζουν καφέ «απ ‘έξω».

Στο Millesimo, μια μικρή πόλη στην περιοχή Savona, ένας εσπρέσο μπορεί να κοστίσει μόλις 70 σεντς, με την προϋπόθεση να φέρετε το δικό σας φλιτζάνι, κουταλάκι και ζάχαρη.

Η πρωτοβουλία, που έγινε αμέσως viral, ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη της καφετέριας «Bottega del caffè» που ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να «αγγίξει» πελάτες που παλεύουν με υψηλές τιμές.

Και έτσι, ενώ αλλού η τιμή ενός εσπρέσο συνεχίζει να ανεβαίνει (φτάνοντας ακόμη και το 1,30 ευρώ), η εξοικονόμηση είναι εγγυημένη στη συγκεκριμένη καφετέρια. «Ο καφές δεν κοστίζει 70 σεντς για τουλάχιστον 20 χρόνια από τη μετάβαση στο ευρώ», είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Έλιο, στο περιοδικό «Quello che c’è».

Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία, εξήγησε ο έμπορος, θα επιτρέψει πραγματικά τη διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου των αυξήσεων στον καφέ και τις πρώτες ύλες, και ειδικότερα στην ενέργεια και το νερό.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε ο Έλιο ο πελάτης φέρνει το κουταλάκι του, τη ζάχαρη, το φλιτζάνι και έτσι καταναλώνουμε λιγότερα υλικά.

Οι πρώτοι πελάτες έμειναν έκπληκτοι, αλλά στη συνέχεια –με σύμμαχο και το διαδίκτυο– φαίνεται πως διάφοροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και εμφανίστηκαν με το δικό τους σερβίτσιο και τα υλικά για έναν φθηνότερο καφέ.

Η πρωτοβουλία έχει διχάσει την Ιταλία, μεταξύ όσων το βλέπουν σαν μια έξυπνη ιδέα, φιλική προς το περιβάλλον και όσων υπογραμμίζουν πως είναι και ένα περαιτέρω δείγμα της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και που ταλανίζει μια από τις Ιταλικές παραδόσεις.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024