Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Συνέλαβαν έφηβη έπειτα από σχόλιο σε αστυνομικό - Η μητέρα της φώναζε πως έχει αυτισμό

Βρετανία: Συνέλαβαν έφηβη έπειτα από σχόλιο σε αστυνομικό – Η μητέρα της φώναζε πως έχει αυτισμό

Αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από ανάκριση

Η αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέλαβε έφηβη τη Δευτέρα (7/8), η οποία φέρεται πως είπε σε έναν αστυνομικό ότι μοιάζει με λεσβία.

Παρούσα στο σκηνικό ήταν και η μητέρα της, η οποία είπε στους αστυνομικούς πως η κόρη της πάσχει από αυτισμό, κάτι που όπως της απάντησαν, «δεν τους ενδιέφερε».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της New York Post,ο αυτισμός ή η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ΔΑΦ) μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις από νευροτυπικά άτομα, καθώς τα άτομα με ΔΑΦ μπορεί να έχουν διαφορετικούς τρόπους μάθησης, κίνησης ή προσοχής.

Η ΔΑΦ μπορεί επίσης να προκαλέσει προκλήσεις με τις κοινωνικές δεξιότητες, την ομιλία και τη μη λεκτική επικοινωνία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Όταν το αυτιστικό κορίτσι πήγε να χτυπήσει τον κεφάλι της κατά τη διάρκεια της σύλληψης, η μητέρα παρακάλεσε τους αστυνομικούς να κρατήσουν αποστάσεις.

«Είναι στο ντουλάπι της, δεν μπορεί να πάει πουθενά», είπε η μητέρα της, εξηγώντας ότι το παιδί της εκείνη την ώρα όδευε σε κρίση λόγω της άμεσης επαφής με κόσμο.

Σχετικά με το σχόλιο, επισήμανε πως η γυναίκα που την φροντίζει είναι λεσβία και τόνισε πως το παιδί της δεν είναι ομοφοβικό.

Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ είχε φέρει την έφηβη στο σπίτι της, αφού ένας συγγενής της επικοινώνησε μαζί τους και ανέφερε πως βρισκόταν σε ένα εμπορικό κέντρο σε κατάσταση μέθης.

«Με την επιστροφή της στο σπίτι της, έγιναν σχόλια που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη της κοπέλας ως ύποπτη για ομοφοβικό αδίκημα της δημόσιας τάξης. Η φύση των σχολίων που έγιναν αποτυπώθηκε πλήρως σε βίντεο από κάμερα που φέρει αξιωματικός», ανέφερε η αστυνομία.

Τελικώς η έφηβη αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από ανάκριση.

«Η αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ παίρνει πολύ σοβαρά τις ευθύνες της σχετικά με την ευημερία των νέων που κρατούνται και γύρω από τη νευροποικιλομορφία», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Επίσης υποστηρίζουμε ότι οι αξιωματικοί και το προσωπικό μας δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα κακοποίησης ενώ εργάζονται για να κρατήσουν τις κοινότητές μας ασφαλείς. Εξετάζουμε πλήρως τις συνθήκες αυτού του περιστατικού και ζητάμε από τους ανθρώπους να αποφύγουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με αυτό αποκλειστικά με βάση τα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» κατέληξε.

Η μητέρα της έφηβης ωστόσο έχει διαφορετική άποψη και τόνισε ξανά πως το σχόλιό της παρεξηγήθηκε, και παρά την κρίση πανικού την οποία βίωνε εκείνη τη στιγμή το παιδί της, οι αξιωματικοί συνέχισαν να την κρατάνε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024