Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έδιωξαν μητέρα με το αυτιστικό παιδί της από σινεμά γιατί το πέρασαν για... τρανς

Έδιωξαν μητέρα με το αυτιστικό παιδί της από σινεμά γιατί το πέρασαν για… τρανς

Ο διευθυντής του θεάτρου τους πλησίασε στο γεμάτο κόσμο λόμπι του κινηματογράφου, φωνάζοντας «απροκάλυπτα τρανσφοβικά σχόλια»

Μήνυση σε βάρος κινηματογράφου κατέθεσε μητέρα, καθώς εκείνη και ο γιος της εκδιώχθηκαν άρον-άρον από από τον χώρο.

Ο λόγος; η ίδια και ο αυτιστικός έφηβος γιος της χρησιμοποίησαν μαζί τις γυναικείες τουαλέτες σε κινηματογράφο με τον υπεύθυνο να θεωρεί ότι το αγόρι είναι τρανς άτομο με αποτέλεσμα να τους… διώξει από το σινεμά.

Η Christine Gallinaro και ο 15χρονος γιος της επισκέφθηκαν το Cinemark Hazlet 12, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, για να δουν την ταινία Elemental της Disney, στις 16 Ιουνίου.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει την οικογένεια, αφού η Gallinaro πήγε τον γιο της στις γυναικείες τουαλέτες, καθώς δεν υπήρχε οικογενειακή τουαλέτα στον κινηματογράφο, όπως μεταδίδει το NJ Advance Media.

Η μήνυση εμπεριέχει διάφορους ισχυρισμούς και κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, της αμέλειας, της σκόπιμης συναισθηματικής δυσφορίας και του εχθρικού περιβάλλοντος λόγω αναπηρίας.

Η Gallinaro δήλωσε ότι ο γιος της, ο οποίος είναι αυτιστικός και δεν επικοινωνεί μέσω του προφορικού λόγου, «δεν μπορεί να μπει μόνος του σε μια ανδρική τουαλέτα σε δημόσιο χώρο».

Πρόσθεσε ότι άλλοι άνθρωποι στις τουαλέτες: «Αμέσως… [κατάλαβαν] γιατί είναι στην τουαλέτα μαζί μου».

Τα τρανσφοβικά σχόλια

Ωστόσο, σύμφωνα με την αγωγή, ο διευθυντής του θεάτρου τους πλησίασε στο γεμάτο κόσμο λόμπι του κινηματογράφου, φωνάζοντας «απροκάλυπτα τρανσφοβικά σχόλια», όπως «ένας ενήλικας άνδρας δεν πρέπει να βρίσκεται στις γυναικείες τουαλέτες» και «αυτό δεν είναι μπάνιο για τρανς άτομα».

Στη συνέχεια, είπε στον βοηθό του να καλέσει την αστυνομία.

Το NJ Advance Media ανέφερε ότι η Gallinaro άρχισε να βιντεοσκοπεί το περιστατικό με το τηλέφωνό της μόλις έφτασε η αστυνομία, και ο βοηθός διευθυντή ακούγεται να λέει ότι «δεν συμφωνούν με αυτό που έκανε [ο διευθυντής]… αλλά προκαλείτε αναστάτωση, οπότε φύγετε».

Το προσωπικό τους πρόσφερε δωρεάν εισιτήρια για ταινίες, αφού δεν μπόρεσε να διεκπεραιώσει την επιστροφή χρημάτων, μόλις έφτασε η αστυνομία. Ωστόσο, η αγωγή αναφέρει ότι «δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να αντιμετωπίσουν τη προφανή παρενοχλητική και άσχημη συμπεριφορά του κατηγορούμενου».

«Τραυματίστηκε από τις διακρίσεις που βίωσε»

Ο δικηγόρος των Gallinaro, R. Ramen McOmber, δήλωσε ότι η συμπεριφορά του διευθυντή του θεάτρου ήταν «εξωφρενική και παράνομη».

Ο γιος της Gallinaro έμεινε «τραυματισμένος από τις διακρίσεις που βίωσε απλά και μόνο επειδή έπρεπε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα», πρόσθεσε.

Μια σχολική ψυχολόγος του Νιου Τζέρσεϊ, η Charlsey Sheib, δήλωσε στο παραπάνω ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι δεν είναι ασυνήθιστο για έναν αυτιστικό έφηβο να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνος του δημόσιες τουαλέτες.

«Εάν κανένας πελάτης δεν παραπονέθηκε γι’ αυτό, δεν νομίζω ότι έπρεπε να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να κληθεί η αστυνομία και να τους διώξουν», δήλωσε η Sheib.

Η αγωγή για διακρίσεις κατονομάζει το Hazlet Theater, μαζί με την Cinemark USA, τον διευθυντή, τον βοηθό διευθυντή και άλλους που σχετίζονται με την επιχείρηση.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024