Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Της πέρασαν χειροπέδες μπροστά στο ανήλικο παιδί της επειδή δεν «χτύπησε» εισιτήριο - Τελικά έκαναν λάθος

Βρετανία: Της πέρασαν χειροπέδες μπροστά στο ανήλικο παιδί της επειδή δεν «χτύπησε» εισιτήριο – Τελικά έκαναν λάθος

Έχει διαταχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες της σύλληψης

Έρευνα διεξάγεται από την Αστυνομία της Βρετανίας έπειτα από σύλληψη γυναίκας μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου γιου της, από την Μητροπολιτική Αστυνομία καθώς λανθασμένα θεώρησαν πως δεν είχε πληρώσει το κόμιστρο του λεωφορείου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επικρίθηκε έντονα μετά από το σχετικό βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έδειχνε τη γυναίκα να κρατείται από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια να της φοράνε χειροπέδες, τη στιγμή μάλιστα που ο ανήλικος γιος της είχε ξεσπάσει σε λυγμούς.

Μια συμπονετική αστυνομικός γονατίζει για να προσπαθήσει να παρηγορήσει το μικρό παιδί, αντιλαμβανόμενη το συναισθηματικό τίμημα που του προκαλεί η κατάσταση. Εν τω μεταξύ, η μητέρα διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη, φωνάζοντας στους αστυνομικούς και προσπαθώντας να εξηγήσει πως είναι αθώα.

Οι αστυνομικοί είπαν αρχικά ότι αρνήθηκε να δείξει το πάσο της σε έναν επιθεωρητή εισιτηρίων στο Transport for London (TfL), αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε πληρώσει το ναύλο της και αφέθηκε ελεύθερη.

Το Ανεξάρτητο Γραφείο Αστυνομικής Διαγωγής (IOPC) είπε ότι έχει υποβληθεί καταγγελία που κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οποία είναι μαύρη.

Φέρεται επίσης να κακοποιήθηκε λεκτικά από αστυνομικό.

Ο διευθυντής του IOPC, Steve Noonan, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι το βίντεο της σύλληψης της γυναίκας έχει κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία στην κοινότητα, με ερωτήματα που εγείρονται για τις ενέργειες των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

»Αποφασίσαμε ότι απαιτείται ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθούν οι πλήρεις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών και των αποφάσεων που έλαβαν οι αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία απάντησε στις αντιδράσεις μέσω ανάρτησης στο Twitter τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η γυναίκα είχε έγκυρο εισιτήριο και αναγνώρισε ότι το περιστατικό ήταν οδυνηρό για εκείνη και το παιδί της.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024