Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
6 βιβλία που μας βοηθούν να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τα παιδιά μας

6 βιβλία που μας βοηθούν να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τα παιδιά μας

Επειδή η επικοινωνία είναι κομβικής σημασίας σε κάθε σχέση και ειδικά σε αυτήν που διαμορφώνουμε με το παιδί, αυτά είναι τα καλύτερα βιβλία που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τους επικοινωνιακούς μας διαύλους «ανοικτούς».

Βασικό μέλημα κάθε γονιού είναι η σωματική και ψυχική ευημερία του παιδιού για αυτό και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε τους βήμα. Από την πρώτη στιγμή που θα το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας, ξεκινά να διαμορφώνεται αυτός ο ιδιαίτερα βαθύς συναισθηματικός δεσμός. Η ανοικτή και ουσιαστική επικοινωνία είναι το έρεισμα για την υγιή μας σχέση με το παιδί, η οποία ξεκινά ήδη από την βρεφική του ηλικία.

Κι ενώ έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, στην πορεία συναντάμε εμπόδια που πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, αφού δεν καταφέρνουμε να διαχειριστούμε την αρνητική του συμπεριφορά, τον θυμό, τον φόβο ή την στεναχώρια του.

Απότομα ξεσπάσματα και φράσεις κλισέ όπως «δεν με καταλαβαίνεις» μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για να κατανοήσουμε τις σύνθετες σκέψεις των παιδιών, θέτοντας ταυτόχρονα όρια με αγάπη και ενσυναίσθηση. Μπορεί άραγε να υπάρξει πειθαρχία χωρίς φωνές και τσακωμούς; Γίνεται να αποφύγουμε τον θυμό όταν η αρνητική συμπεριφορά του παιδιού μας προκαλεί διαρκώς;

Θα βρείτε την απάντηση σε κάθε σας ερώτημα αλλά και χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να βελτιώσετε την επικοινωνία σας με τα παιδιά στα βιβλία που ακολουθούν. Θα τα βρείτε όλα, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε βιβλία ενώ θα τα παραλάβετε όλα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Και μην ξεχνάτε ότι τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά με απευθείας 10€ επιστροφή, ολοκληρώνοντας τις αγορές σας με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Η Τέχνη Του Να Μιλάμε Με Τα Παιδιά Μας

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Ωστόσο συχνά οι γονείς και οι παιδαγωγοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.

Οι συζητήσεις είναι τετριμμένες ή γεμάτες ένταση ή, ακόμα χειρότερα, με διαρκείς συγκρούσεις. Η Τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας δείχνει τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

Όταν δημιουργήσουμε σχέσεις με λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερη χαρά, εξασφαλίζουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

Πώς να Μιλάτε στα Παιδιά Ώστε να σας Ακούν και Πώς να τα Ακούτε Ώστε να σας Μιλούν

Το βιβλίο αυτό έχει βοηθήσει (κυριολεκτικά) εκατομμύρια γονείς να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία με τα παιδιά τους  και μαζί, λιγότερο σκληροί με τον εαυτό τους.

Η προσέγγιση των βραβευμένων συγγραφέων Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βασίζεται από τη μια στον ρεαλισμό και από την άλλη στον αμοιβαίο σεβασμό, εξασφαλίζοντας μια ποιοτικότερη και λιγότερο αγχωτική επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού.

Οι μέθοδοι επικοινωνίας επεξηγούνται μέσα από διαλόγους που απεικονίζονται με κόμικς. Έτσι ο αναγνώστης διδάσκεται νέες επικοινωνιακές δεξιότητες και παράλληλα τις βλέπει να εφαρμόζονται στην πράξη.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου μπορείτε κι εσείς να ανακαλύψετε νέους αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, όπως:

– Να αντιμετωπίζετε με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού σας ? αναστάτωση, απογοήτευση, θυμό κτλ.

– Να εκφράζετε τον θυμό σας χωρίς να στενοχωρείτε κανέναν

– Να κερδίζετε τη συνεργασία του παιδιού σας

– Να θέτετε σαφή όρια χωρίς να χάνετε την καλή σας διάθεση

– Να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις αντί για την τιμωρία

– Να επιλύετε με ειρηνικό τρόπο τυχόν περιστατικά οικογενειακών συγκρούσεων

Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας!

Τι μπορούμε να μάθουμε από τα παιδιά μας; Mήπως τα παιδιά μας μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι όσον αφορά την εξέλιξη, την ισορροπία και ευτυχία μας, αν είμαστε ανοιχτοί να τα κατανοήσουμε και να τα αποδεχτούμε όπως είναι;

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών, αναλύει σε αυτό το βιβλίο τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους, σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων, ώστε να φέρουν ισορροπία, εξέλιξη και ευτυχία στη ζωή τους.

Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι δεν βασίζεται μόνο σε όσα μπορούν να διδάξουν οι γονείς στα παιδιά τους, αλλά στο τι μπορούν να διδαχθούν οι γονείς από τα παιδιά τους για τη χαρά και την ουσία της ζωής.

Από τα βασικά μαθήματα στα οποία εστιάζει η ψυχολόγος-συγγραφέας είναι ότι οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι οι Καθρέφτες των παιδιών τους, καθώς τα παιδιά «κάνουν ό,τι κάνουν οι γονείς τους και όχι μόνο ό,τι λένε». Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να προσδιορίσουν ορθότερα τη συμπεριφορά, το ήθος και τη μελλοντική τους εξέλιξη, ώστε να βελτιώσουν τη δική τους ζωή αρχικά αλλά και να εξασφαλίσουν την ισορροπημένη ζωή των παιδιών τους.

Το Παιδί μου δεν με Ακούει! Πώς να Βάλω Όρια Χωρίς Φωνές;

Το παιδί σας αντιδρά άσχηµα όταν του µιλάτε ή ζητάτε κάτι από αυτό; Δείχνει απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου ή έντονη διεκδίκηση στο σπίτι και στο σχολείο;

Αυτό το εικονογραφηµένο βιβλίο, που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη, σας βοηθάει να κατανοήσετε τη συµπεριφορά του παιδιού, να βελτιώσετε την επικοινωνία σας µαζί του και να ανταποκριθείτε χωρίς άγχος στον γονεϊκό σας ρόλο.

Συγκεκριµένα, θα ανακαλύψετε:

• Πώς να ερµηνεύετε την αντίδραση του παιδιού για να διαµορφώνετε ανάλογα και τη δική σας στάση (ηλικία, ωριµότητα του εγκεφάλου, κούραση, ανάγκη για προσοχή ή ασφάλεια).

• Συµβουλές και τεχνικές για να θέσετε όρια µε ηρεµία και χωρίς αυταρχισµό, όπως είναι τα τέσσερα κλειδιά της επικοινωνίας (συντοµία, σαφήνεια, συνέπεια, ηρεµία), η ενσυναισθητική ακρόαση, η αντίστροφη µέτρηση, οι «µαγικές» λέξεις κ.ά.

Με απλές ασκήσεις και δραστηριότητες.

365 Γίνε πιο Θετικός Γονέας σε 365 Ημέρες ΙΙ

Το βιβλίο που θα κρατήσετε στα χέρια σας δεν είναι ένα κλασικό βιβλίο µε εύκολες λύσεις και κοινότοπες νουθεσίες που επιδιώκει να σας πει τι πρέπει να κάνετε ως γονέας και τι όχι.

Βασιζόµενο στη θετική ανατροφή, µια σύγχρονη προσέγγιση που επιτρέπει στους γονείς να χτίσουν και να διατηρήσουν ισχυρούς δεσµούς µε το παιδί σε όλα τα στάδια της αναπτυξιακής του πορείας, το βιβλίο 365 – Γίνε πιο θετικός γονέας σε 365 ηµέρες διαρθρώνεται σε 12 µήνες, καθένας από τους οποίους είναι αφιερωµένος σε έναν τοµέα-στόχο που θα πρέπει να κατακτήσετε.

Κάθε τοµέας-στόχος, που παρουσιάζεται µε τρόπο αναλυτικό και εύληπτο, κρίνεται εξίσου σηµαντικός για την ανατροφή του παιδιού. Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει ορισµένες ιδέες και να σας προσφέρει συµβουλές που θα σας βοηθήσουν στη διαµόρφωση συναισθηµατικά υγιών και υπεύθυνων παιδιών.

Απώτατος σκοπός είναι η οικοδόµηση µιας δεµένης και υγιούς οικογένειας, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά θα νιώθουν αναπόσπαστα και δηµιουργικά µέλη της. Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύτιµο εργαλείο, µια πυξίδα απαραίτητη στο µοναδικό ταξίδι κάθε γονέα για το µεγάλωµα υγιών και ευτυχισµένων παιδιών.

Δε Με Καταλαβαίνεις!

 Οι έφηβες και οι νέες γυναίκες σήμερα είναι αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη συνθήκη: ποτέ έως τώρα δεν υπήρχαν τόσο μεγάλη ελευθερία και τόσες επιλογές, αλλά και ποτέ έως τώρα δεν υπήρχαν τόσες απαιτήσεις από αυτές – είτε από τρίτους είτε από τις ίδιες.
Απευθυνόμενη στις έφηβες και τις νεαρές γυναίκες, η δρ Τάρα Πόρτερ αξιοποιεί την πολυετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία της για να τους προσφέρει τα εργαλεία ώστε να κατανοήσουν τη δική τους ψυχολογία.
Από τις εξετάσεις ως τις φιλίες, από τις σχέσεις μες στην οικογένεια ως τον έρωτα, η δρ Πόρτερ συνθέτει όλα όσα έχει μάθει για να δώσει προσιτές εξηγήσεις και συμβουλές σε έφηβες και νέες γυναίκες.
Σαν μια θερμή επιστολή από έναν σοφό φίλο ή μια μεγαλύτερη αδερφή, το βιβλίο αυτό κατανοεί τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι νέες γυναίκες και τις καθοδηγεί απέναντι στις προκλήσεις που θα βρουν στον δρόμο τους.
Το βιβλίο είναι γραμμένο για τις έφηβες και τις νέες γυναίκες, ωστόσο, επειδή ακριβώς περιλαμβάνει εξηγήσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό, αποτελεί απαραίτητο οδηγό και για τους γονείς: μια κλεφτή ματιά για το τι συμβαίνει μέσα τους, πέρα από τα νεύρα και τις διαμαρτυρίες: «Δε με καταλαβαίνεις!».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024