Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΑΠ: Στο ΦΕΚ οι αλλαγές στα οικολογικά σχήματα και τα βιολογικά

ΚΑΠ: Στο ΦΕΚ οι αλλαγές στα οικολογικά σχήματα και τα βιολογικά

Τι προβλέπεται με τις νέες ρυθμίσεις

Πήραν ΦΕΚ οι τροποποιητικές αποφάσεις με τις αλλαγές στα οικολογικά σχήματα (eco schemes), τις ασυμβατότητες και τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027.

Δείτε αναλυτικά τα ΦΕΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την απόφαση για την εφαρμογή, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της παρέμβασης Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση θα γίνονται πλέον αποδεκτά και τα πιστοποιητικά, τα οποία έχουν εκδοθεί πριν την υποχρέωση έκδοσης των πιστοποιητικών από το Traces, και τα οποία είναι σε ισχύ μέχρι την οριστικοποίηση της αίτησης του αιτούντα.

Επίσης,  με την τροποιητική απόφαση περί καθορισμού του θεσμικού πλαισίου εφαρμογής των παρεμβάσεων του άρθρου 31 «Προγράμματα για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων», προστίθεται ο κοινός κατάλογος ποικιλιών γεωργικών φυτών της παρ. 2 του άρθρου 1 της Οδηγίας 2002/53/ΕΚ.

Παράλληλα, προστίθενται κατηγορίες λιπασμάτων (σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 2019/1009), με σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς λιπασμάτων στη χώρα και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων λίπανσης που κυκλοφορούν, στοχεύοντας έτσι στην προστασία από την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων που αποτελούν και το σκοπό του οικολογικού Προγράμματος Π1-31.6.

Η επόμενη τροποιητική απόφαση αφορά τις ασυμβατότητες μεταξύ των οικολογικών προγραμμάτων (ecoschemes) του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ), καθώς και περί ασυμβατοτήτων μεταξύ των οικολογικών προγραμμάτων και των δράσεων του Υπομέτρου 10.1 «Ενίσχυση για γεωργοπεριβαλλοντικές και κλιματικές υποχρεώσεις» και του Μέτρου 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024