Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ωραία Ελλάς!

Η ωραία Ελλάς!

Τέντες, ξαπλώστρες και τουριστικοί νυχτοσαματάδες

Λυπούμαι ιδιαιτέρως που χωρίς την παραμικρότερη πρόθεση να στενοχωρήσω τους τουριστικούς πρωταγωνιστές εκτρόπων αμφοτέρων των φύλων, θ’ αφιερώσω το σημερινό μου κείμενο στις τρεις γνωστές πληγές του θερινού ελληνικού τουρισμού. Και συγκεκριμένα:

1) Στις τέντες της παραλίας. Θεμιτή και λογική η αναζήτηση της δροσιστικής σκιάς στον θερινό καύσωνα. Εδώ διευκρινίζω, ότι συμμερίζομαι τη διάθεση αγοριών και κοριτσιών, ανδρών και γυναικών να πάρουν το μπρούτζινο έως και μελαμψό χρωματάκι από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά έως και τους ώριμης ηλικίας προγάστορες. Ακόμη και σιλουέτες του ωραίου φύλου που ζυγίζουν με κατώτατο όριο τα 100 και ανώτατο τα 140, 150 και βάλε κιλά. «Κορμάρες», που καταλήγουν σε μηρούς υπερτροφικών σταλαγμιτών που θα τους ζήλευαν οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες στις θαλασσινές σπηλιές του Σεφέρη.

2) Θεμιτή και λογική και η αναζήτηση της ξαπλώστρας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ταρίφες από δωρεάν έως και 200 ή 300 ευρώ και βάλε. Δεν μιλούμε εδώ για πρώην διάσημα νησιά των Κυκλάδων που κυριολεκτικά σπάνε όλα τα ρεκόρ της εισπρακτικής μανίας. Άλλωστε, στα νησιά αυτά ισχύει χωρίς καμιά κακεντρέχειά μας το «έγκλημα και τιμωρία».

Σε βαριά βιομηχανία έχει εξελιχθεί η κατασκευή και εγκατάσταση ομπρελών και ξαπλώστρας σε πολλές παρανόμως κατειλημμένες παραλίες.

Το ζούμε αυτό και μάλιστα λυτρωτικά, με τους εκσκαφείς που αναποδογυρίζουν ολόκληρα εκτάρια από τέντες και ξαπλώστρες σε κοινόκτητους και κοινόχρηστους παραθαλάσσιους χώρους. Αυτούς τους χώρους που μας τους δίδαξαν οι καθηγητές του Εμπράγματου Δικαίου ως “res omnium communae” ή αλλιώς «τα κοινά τοις πάσιν».

Ένας κληρικός επαναστάτης

3) Για να μην θυμίσουμε και τον νεολουθηρανό επίσκοπο και κοινωνικό επαναστάτη, τον γερμανό Τόμας Μύνστερ, (1489-1525), έναν από τους ηγέτες της αγροτικής εξέγερσης που ανεφώνησε όταν τον συνέλαβαν ως αναρχικό τα όργανα της φεουδαρχίας γιατί δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο «Omnia sunt communia», τα πάντα ανήκουν σε όλους.

Και για να κλείνει η παρένθεση Τόμας Μύνστερ, η επαναστατική κίνηση του Μύνστερ τερματίστηκε με τη σύγκρουση των μισθοφόρων στρατιωτών της φεουδαρχίας με τους ένοπλους αλλά πολεμικά άπειρους αγρότες. Οι αγρότες ηττήθηκαν αφήνοντας στα πεδία των μαχών 80.000 σφαγιασμένους από την φεουδαρχία στασιαστές. Ο ίδιος ο Τόμας Μύνστερ τιμωρήθηκε με απαγχονισμό… Η πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της ανατολικής Γερμανίας τίμησε τη μνήμη του Μύνστερ σε όλους τους πανεπιστημιακούς κλάδους των ανθρωπιστικών επιστημών…

Νυχτοσαματατζήδες

4) Τρίτη και περιέργως αγιάτρευτη πληγή του κακώς νοούμενου ελληνικού τουρισμού, αμέτρητοι ατάλαντοι αλλά και σαματατζήδες «μουσικοί», που εδώ και χρόνια έχουν μετατρέψει τη βραδινή διασκέδαση σε πραγματικό εφιάλτη στις ώρες της νυχτερινής κοινής ησυχίας (11.00 έως 07.00).

Με πρόσχημα κάποια θρησκευτικά πανηγύρια, ή και χωρίς αυτή την αιτιολογία, αρκετοί ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες) μετατρέπουν τις δημοτικές ή κοινοτικές πλατείες σε πραγματική μουσικοκτονική αρένα. Με λαϊκούς άπειρους κατά το πλείστον και προκλητικά ατάλαντους οργανοπαίχτες και τραγουδιστές υψώνουν στη διαπασών τους ενισχυτές (μεγάφωνα). Έτσι μετατρέπουν τον βραδινό ύπνο σε εκκωφαντικό εφιάλτη.

Ολονύχτια γλέντια σε κατειλημμένες δημοτικές και κοινοτικές πλατείες, με εκκωφαντικά ντεσιμπέλ που κάνουν εφιαλτικό τον ύπνο των περιοίκων

Επακολουθούν τηλεφωνικά παράπονα και ικεσίες προς τα αρμόδια αστυνομικά τμήματα, με ελάχιστες έως ανύπαρκτες παρεμβάσεις των περιπολικών της Αστυνομίας. Τα παράπονα φτάνουν για πλημμελή άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων ακόμη και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα.

Η μόνη ελπίδα για … αυτοκαταστολή αυτών των εκτρόπων είναι κάποιες νυχτερινές καταιγίδες που μετατρέπουν τα πάλκα, τις ξύλινες εξέδρες των μουσικών… αστέρων σε πραγματική γιατί όχι και απολαυστική θεομηνία…

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024