Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη θάλασσα με το παιδί: Τροφή για τη σκέψη, σνακ για το σώμα

Στη θάλασσα με το παιδί: Τροφή για τη σκέψη, σνακ για το σώμα

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία για οικογενειακή χαλάρωση κάτω από τον ήλιο και οι ιδανικές επιλογές για δυναμωτικό τσιμπολόγημα

Κουβαδάκια, κάστρα στην άμμο, παιχνίδια με το νερό… αυτά συνήθως σας έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε μια μέρα με παιδιά σας στην παραλία. Και λογικό. Τα παιδιά λατρεύουν, τη θάλασσα, τον ήλιο και φυσικά το παιχνίδι.

Αλλωστε οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά σας, να διασκεδάσετε και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Αν είστε δε από εκείνους που μένετε στη θάλασσα έως ότου δύσει ο ήλιος θα χρειαστείτε πολλές εναλλακτικές λύσεις για να κρατάτε τα παιδιά σας απασχολημένα όλη την ώρα.

Πέρα από τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τα μικρά σας μέσα στη θάλασσα, με μπάλες και φουσκωτά στρώματα, υπάρχουν και άπειρα παιχνίδια για να διασκεδάσετε εκτός νερού. Ρακέτες, κάστρα στην άμμο, κατασκευές με κοχύλια και πολλά ακόμα.

Αφιερώστε ένα μέρος της διασκέδασης σας… στη χαλάρωση. Διαβάστε με τα παιδιά σας τα αγαπημένα σας βιβλία. Αφήστε να τα επιλέξουν εκείνα τα θέμα του βιβλίου που θα διαβάσουν για να είστε σίγουροι ότι δεν θα το παρατήσουν μέσα στη τσάντα θαλάσσης.

Μπορείτε να επιλέξετε και βιβλία με θέμα το νερό. Μια εξαιρετική πρόταση είναι το βιβλίο της Melanie Joyce «Η Μικρή Σταγόνα Ιστορίες από τη Φύση».

Αυτό το υπέροχο βιβλίο με την εκπληκτική εικονογράφηση μαθαίνει στα παιδιά και στους μεγάλους τον κύκλο του νερού.

Αναρωτηθήκατε τι συμβαίνει όταν μια σταγόνα βροχής πέσει από τον ουρανό; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο βιβλίο…

Αγοράστε το
Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή είναι το βιβλίο της Emily Winfield Martin «Τι Υπέροχο Πλάσμα θα Γίνεις».

Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου πλάσματος, στις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του, αλλά και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους.

Γραμμένο σε στιχάκια, με ομοιοκαταληξία, αποπνέει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της αγάπης, τη μαγεία για το θαύμα της νέας ζωής, αλλά κυρίως την περιέργεια και την προσμονή για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που σκέφτονται και ελπίζουν οι γονείς όταν κοιτούν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν.

Αγοράστε το

Ωρα για φαγητό

Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων λειτουργεί θετικά στην ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων των παιδιών και να τους δίνει απλόχερα υλικό για όνειρο και σκέψη, τα μαγεύει, πλάθει χαρακτήρα και εμπλουτίζει τη φαντασία. Και αφού τους δώσατε τροφή για σκέψη είναι βέβαιο ότι θα ζητήσουν και τροφή για να πάρουν ενέργεια.

Τι καλύτερο λοιπόν να είστε οργανωμένοι για τις ώρες που τα παιδιά ζητάνε κάτι να τσιμπολογίσουν ανάμεσα στα παιχνίδια τους και το διάβασμα. Δεν χρειάζεται να έχετε πάρει μαζί σας τάπερ με το φαγητό της ημέρας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι  σνακ και μικρά γεύματα που θα τα γεμίσουν ενέργεια.

Δροσερά και θρεπτικά είναι τα βιολογικά σνακ φρούτων.

Είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν αφού περιέχουν φρούτα σε υπέροχες γεύσεις μπανάνα, φράουλα, κεράσι και βερίκοκο, από πραγματικά φρούτα! 100% βιολογικά, χωρίς γενετικά μεταλλαγμένα συστατικά, χωρίς γλουτένη.

Θα τους δώσει ενέργεια και θα φορτίσει τις μπαταρίες τους για περισσότερο παιχνίδι. Η παιδική μπάρα Hipp βασισμένη σε βιολογικά φρούτα και δημητριακά ολικής άλεσης είναι ιδανικό σνακ για κολατσιό.

Χωρίς προσθήκη ζάχαρης και χωρίς προσθήκη αρωμάτων.

Αν έχετε μωρό προτιμήστε τα βρεφικά μπισκότα Nutricia Biskotti που περιέχουν 6 δημητριακά (σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη, ρύζι) και είναι εμπλουτισμένα με 4 βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο.

Βοηθούν το μωρό κατά το στάδιο της οδοντοφυΐας, προσφέροντας μια ευχάριστη ανακούφιση στα πονεμένα ούλα.

Και για να είστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις μαζί με τα παιδιά σας ξέρουμε που θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε και ακόμα περισσότερα. Η απάντηση είναι στο SHOPFLIX.gr το μεγαλύτερο marketplace όπου τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα περισσότερο και έως -80% χάρη στις καλοκαιρινές εκπτώσεις της πλατφόρμας.

Επιπλέον με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Για μια ακόμα πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία shopping κατεβάστε τώρα το νέο app του SHOPFLIX.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024