Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές με τα παιδιά: Πώς θα τα κρατήσετε χαρούμενα και ασφαλή

Διακοπές με τα παιδιά: Πώς θα τα κρατήσετε χαρούμενα και ασφαλή

Γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και για τα παιδιά

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου για πολλά παιδιά – και δικαιολογημένα. Οι μεγάλες μέρες του καλοκαιριού προσφέρουν ένα πολυαναμενόμενο διάλειμμα από το σχολείο και συχνά είναι γεμάτες με κολύμπι, μαγειρική, ταξίδια και διασκέδαση στην ύπαιθρο.

Το καλοκαίρι όμως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους και για τα παιδιά. Τα περιστατικά πνιγμού αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ο καυτός ήλιος θέτει τα παιδιά σε κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος, αφυδάτωσης και ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη.

Είτε τα παιδιά σας απολαμβάνουν το καλοκαίρι στο σπίτι, στο δρόμο ή στην κατασκήνωση, συζητήστε αυτά τα θέματα ασφάλειας με την οικογένειά σας για να τα κρατήσετε υγιή και χαρούμενα.

Προσοχή στις πισίνες

Η θερινή ασφάλεια στο νερό θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των γονιών, ανεξάρτητα από το αν το παιδί σας κολυμπάει πισίνα ή στη θάλασσα.

Χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα για να συμβεί κάτι. Επιβλέπετε ενεργά τα παιδιά ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκονται μέσα ή γύρω από το νερό και βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κολυμπάνε και να παίζουν με ασφάλεια.

Μετατρέψτε τις ώρες που τα παιδιά είναι στη θάλασσα σε ώρες παιχνιδιού παίζοντας με τα κατάλληλα παιχνίδια πισίνας και παραλίας.

Τα παιδιά λατρεύουν τα φουσκωτά και τα στρώματα θαλάσσης. Διαλέξετε όποιο σχέδιο τους αρέσεις και παίξτε ατέλειωτες ώρες μαζί τους μέσα στο νερό.

Ποτέ χωρίς το αντηλιακό

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι συνηθισμένα το καλοκαίρι. Το απροστάτευτο δέρμα μπορεί να καεί από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου σε μόλις 15 λεπτά. Ποτέ λοιπόν μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία του παιδιού. Προμηθευτείτε το κατάλληλο αντηλιακό για παιδιά και φροντίστε να το ανανεώνεται συνεχώς..

Οι περιπτώσεις θερμοπληξίας αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή των παιδιών. Πριν από τη θερμοπληξία, τα παιδιά παρουσιάζουν συχνά πιο ήπια συμπτώματα όπως θερμικές κράμπες και θερμική εξάντληση. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά κάνουν διαλείμματα για το νερό και φορούν ελαφριά ρούχα όταν παίζουν έξω.

Αν πάλι είστε στην παραλία φροντίστε τις μεσημεριανές ώρες τα παιδιά να παίζουν κάτω από τις ομπρέλες θαλάσσης.

Φροντίστε, επίσης, τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου  προκειμένου να προστατεύουν τα μάτια τους  από τις υπεριώδεις ακτίνες,

Ελέγξτε την ασφάλεια του αυτοκινήτου

Βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα αυτοκινήτου του παιδιού σας έχει τοποθετηθεί σωστά πριν βγείτε στο δρόμο για οικογενειακές διακοπές. Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί χωρίς επίβλεψη σε ένα αυτοκίνητο. Η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να αυξηθεί γρήγορα και μόνο λίγα λεπτά μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Καθιερώστε μια ρουτίνα για να ελέγχετε το αυτοκίνητο πριν το κλείδωμα και δείτε περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή θανάτων από καυτά αυτοκίνητα .

Προστασία από τσιμπήματα

Τα κουνούπια και τα έντομα λατρεύουν τα παιδικά δέρματα. Προστατέψτε τα παιδιά σας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειά σας  από τσιμπήματα εντόμων χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε τα απωθητικά μόνο σε εκτεθειμένο δέρμα ή ρούχα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024