Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λύθηκε το μυστήριο με το μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία στην Αυστραλία - Έπεσε από το διάστημα

Λύθηκε το μυστήριο με το μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία στην Αυστραλία – Έπεσε από το διάστημα

Η ανακάλυψη του ογκώδους μεταλλικού θραύσματος είχε γεννήσει διάφορες θεωρίες για την προέλευσή του

Η Ινδία επιβεβαίωσε ότι ένα αντικείμενο που ξεβράστηκε πρόσφατα σε παραλία της Δυτικής Αυστραλίας προήλθε από όχημα εκτόξευσης στο διάστημα.

Ο γιγαντιαίος μεταλλικός θόλος βρέθηκε στην παραλία Green Head, περίπου 250 χιλιόμετρα (155 μίλια) βόρεια του Περθ, στα μέσα Ιουλίου – προκαλώντας διάφορες θεωρίες για την προέλευσή του.

Ο εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας της Ινδίας είπε στο BBC τη Δευτέρα, ότι το θραύσμα με το χρυσαφί χρώμα ήταν μέρος ενός οχήματος PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle) που έχει σχεδιάσει η ινδική διαστημική υπηρεσία και χρησιμοποιείται για την αποστολή δορυφόρων στο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (ISRO) εξήγησε ότι ήταν στο χέρι της Αυστραλίας να αποφασίσει την τύχη του αντικειμένου και δεν έκανε περαιτέρω σχόλιο.

Αρκετές χώρες προχωρούν σε ειδικό σχεδιασμό προκειμένου τα «διαστημικά συντρίμμια» από τους πυραύλους που εκτοξεύουν στο διάστημα να πέφτουν στον ωκεανό και μακριά από κατοικημένες περιοχές.  Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία (ASA) είχε δηλώσει νωρίτερα ότι συνεργάζεται με την Ινδία «για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, σε συμμόρφωση με τυχόν υποχρεώσεις που ορίζουν οι συμφωνίες για το διάστημα του ΟΗΕ».

Όπως επισημαίνει το BBC, σε πολλές περιπτώσεις οι χώρες επιδιώκουν την ανάκτηση των διαστημικών συντριμμιών που εντοπίζονται εκτός των συνόρων τους, αφού είναι χρήσιμα στο πλαίσιο της ανάλυσης της εκάστοτε διαστημικής αποστολής. Σε αυτήν την περίπτωση πάντως, εκτιμούν ειδικοί, η Ινδία δεν έχει κάποιο επιστημονικό όφελος από την ανάκτηση του θραύσματος, και θα μπορούσε αυτό να παραμείνει στην Αυστραλία.

To προηγούμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός της χώρας Ρότζερ Κουκ είχε προτείνει να αποθηκευτεί το θραύσμα σε κρατικό μουσείο, μαζί με τα συντρίμμια του σταθμού Skylab της NASA που είχαν ανακαλυφθεί το 1979. Από τη μεριά τους, οι κάτοικοι της περιοχής όπου βρέθηκε το κομμάτι του PSLV εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνει εκεί που βρίσκεται, ώστε να αποτελεί στο μέλλον τουριστική ατραξιόν.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024