Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούν τον καύσωνα: «Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες λένε ψέματα»

Οι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούν τον καύσωνα: «Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες λένε ψέματα»

Μετά τον κοροναϊό, τα εμβόλια, τα τσιπάκια και το 5G, το κύμα συνωμοσιολογίας παρέσυρε και την κλιματική αλλαγή

Κι αφού «χορτάσαμε» τις θεωρίες συνωμοσίας την εποχή του κοροναϊού, με -ανησυχητικά- μεγάλη μερίδα ανθρώπων να πιστεύει ότι ο κοροναϊός δεν υπάρχει, ή ότι τα εμβόλια έχουν στόχο να εγκαταστήσουν τσιπάκια μέσα στον οργανισμό των ανθρώπων, το κύμα της συνωμοσίας παρέσυρε και το 5G, το οποίο… σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους είχε σύνδεση με την πανδημία του Covid.

Όμως ο κοροναϊός -αν και υπάρχει ακόμα ανάμεσά μας- έχει… σταματήσει να πουλάει στον κόσμο της συνωμοσιολογίας και έπρεπε οι απανταχού συνωμοσιολόγοι να βρουν μια νέα θεωρία που θα ακολουθήσουν.

Έτσι, εν μέσω του καυτού καύσωνα που πλήττει αρκετές περιοχές της Αμερικής και της Ευρώπης, κάποιοι -ευτυχώς λίγοι ακόμα- αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής και αμφισβητούν την αυθεντικότητα του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες σε ολόκληρο τον κόσμο εκτοξεύονται σε πρωτοφανή επίπεδα, με το θαλασσινό νερό στη Φλόριντα να φτάνει ακόμη και τους… 100 βαθμούς Κελσίου και οι πυρκαγιές να καταστρέφουν την Ελλάδα, ορισμένοι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι… όλα είναι ψέματα.

Μεταξύ των σκεπτικιστών συγκαταλέγονται ορισμένοι άνθρωποι, οι οποίοι διαδίδουν την άποψη ότι ο καύσωνας δεν είναι παρά μια φάρσα και ότι οι αναφερόμενες μετρήσεις της θερμοκρασίας είναι απλώς κατασκευασμένες.

Τι ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι

Ο παρουσιαστής του GB News, Neil Oliver, βγήκε στον αέρα για να κατηγορήσει το BBC και άλλους ότι προκαλούν φόβο με το να μοιράζονται «δήθεν τρομακτικές θερμοκρασίες» που υποτίθεται ότι προέρχονται από δορυφορικές εικόνες της θερμοκρασίας του εδάφους.

Υποστηρίζει, δε, ότι οι μετρήσεις αυτές δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μετεωρολογικές εκθέσεις και προβλέψεις, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των δεδομένων.

Κάποιοι άλλοι έχουν εστιάσει στις μετρήσεις θερμοκρασίας που παρέχει το BBC, ιδιαίτερα σε μία από τη Σικελία (47°C) και σε μία άλλη από μετεωρολογικό σταθμό στο Παλέρμο (37°C), ως απόδειξη χειραγώγησης των δεδομένων.

Απαντώντας σε αυτούς του ισχυρισμούς, το BBC έσπευσε να διαψεύσει αμέσως αυτούς τους ισχυρισμούς, διευκρινίζοντας ότι οι θερμοκρασίες εδάφους δεν χρησιμοποιούνται στα δελτία καιρού και στις προβλέψεις του, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Oliver και άλλων.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024