Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές: «Σωθήκαμε γιατί τα εναέρια μέσα ήταν ήδη εδώ» - Σχέδιο εμπρησμού «έδειξε» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Φωτιές: «Σωθήκαμε γιατί τα εναέρια μέσα ήταν ήδη εδώ» – Σχέδιο εμπρησμού «έδειξε» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Συνελήφθη ένα άτομο ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση

Σχέδιο εμπρησμού «έδειξε» ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με τα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, το Σάββατο, την ίδια ώρα.

Αν δεν είχαν προηγηθεί χθες, πριν μια ώρα περίπου, οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν είχαμε τα εναερία μέσα στον αέρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τον οικισμό της Αρχαίας Ολύμπιας, στην είσοδο της, σε μισή ώρα θα είχε φτάσει μέσα στο χωριό, στον αρχαιολογικό χώρο, νομίζω ότι αυτό μας έσωσε, είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

Επεσήμανε ότι η φωτιά  ξεκίνησε δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα» σημείωσε. Η φωτιά έχει σβήσει, αλλά χρειάζεται περιφρούρηση για τον κίνδυνο διάσπαρτων εστιών διευκρίνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, και στις τρεις περιοχές επιχειρούν σήμερα επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα. Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια.

Μια σύλληψη

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Ηλεία, κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες.

Μετά την σύλληψη του άνδρα οι ανακριτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν την εισαγγελία του Πύργου.

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για έξι περιφέρειες σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr)για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024