Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Ηλεία: Υπό ελέγχο το πολλαπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία - Υπόνοιες για εμπρησμό- Προσαγωγή υπόπτου

Φωτιά στην Ηλεία: Υπό ελέγχο το πολλαπλό πύρινο μέτωπο στην Ηλεία – Υπόνοιες για εμπρησμό- Προσαγωγή υπόπτου

Νέο πολλαπλό πύρινο μέτωπο αντιμετώπισε η Πυροσβεστική, αυτή τη φορά στην Ηλεία. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζοπυρώσεων. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο in.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ηλεία, ενώ με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή στους κατοίκους τεσσάρων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Το μέτωπο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική είναι πολλαπλό, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή και στη γύρω ήταν στα τρία μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής έθεσε τα πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο ωστόσο δυνάμεις παραμένουν στα σημεία υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Φωτιές εκδηλώθηκαν επίσης στην Κόρινθο και στην Τζια.

Όλες οι εξελίξεις στο in

20:20 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα επί της οδού Σαρωνικού στην Φυλή Αττικής

20:03 Φωτιά στη Τζια

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση στη Τζια. Έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ προς το παρόν δεν απειλείται οικισμός.

19:42 Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής (28/7) έως τις 18:00(29/7) σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ γρήγορα ελέγχθηκαν και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας.

Η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του δήμου Πύργου καθώς και στην περιοχή Φαναράς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη, με βελτιωμένη εικόνα. Στα συμβάντα αυτά της Π.Ε. Ηλείας επιχειρούν 114 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστών από τη Μάλτα, 7 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ στις 14:00 εκδόθηκε μέσω του 112 μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα προς Αρχαία Ολυμπία. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην περιοχή για την έρευνα των αιτιών των ανωτέρω πυρκαγιών.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας απογευματινές ώρες σήμερα έχει οριοθετηθεί. Επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ, συμπεριλαμβανομένου 1 Α/Φ από την Κροατία και 1 Ε/Π.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες σε δύσβατη δασική περιοχή στο Τρίλοφο Καστοριάς είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επιχειρούσε και 1 Ε/Π.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Ρόδο, στην Κέρκυρα και στη Μαγνησία, ενώ παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένων 3 Ε/Π από τις Η.Π.Α. Σημειώνεται ότι η Αμερική έχει διαθέσει ήδη 4 Ε/Π Black-Hawk, ενώ αναμένονται και 3 ελικόπτερα Chinook.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

19:30 Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Ηλεία – Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο. Χρειάζεται όμως να γίνει αρκετή δουλειά, ήδη επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων και μέχρι τώρα και εναέρια μέσα», δήλωσε στον Alpha, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

«Αυτές οι αλλεπάλληλες εκδηλώσεις πυρκαγιών ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες και πραγματικά είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές ξέσπασαν πολύ κοντά σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Θεωρώ ότι ο εμπρησμός είναι το προφανές και δεν χωρεί καμία αμφιβολία με δεδομένο ότι έχουμε ελδήλωση πυρκαγιάς δίπλα σε εθνικό δρόμο και χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση ή να οφείλεται αυτό σε ανθρώπινη αμέλεια», είπε ακόμα.

«Το ένα στοιχείο είναι αυτό και το δεύτερο είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο είχαμε τρεις αλλεπάλληλες εκδηλώσεις. Οι δύο πρώτες ξέσπασαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο και η τρίτη που είχαμε στην Αρχαία Ολυμπία επίσης σε πολύ επικίνδυνο σημείο ήταν στο πρώτο 45λεπτο. Για την πυρτκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία ήμασταν πολύ τυχεροί επειδή ήταν ήδη επιχειρούσαν εναέρια μέσα και έφτασαν άμεσα στο σημείο», κατέληξε.

19:14 Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Μαψό Κορινθίας

Περίπου στις 19:00 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Μαψό Κορινθίας οριοθετήθηκε.

Στην περιοχή βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Οικονόμου.

Μιλώντας στο korinthos.tv, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως «καίγονται ελιές και πεύκα, αλλά η εκτίμηση της πυροσβεστικής είναι ότι η φωτιά ελέγχεται και θα είναι εντελώς περιορισμένη».

18:18 Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Μαψό Κορινθίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στον Μαψό Κορινθίας έχει εκδηλωθεί μακριά από το οικιστικό κομμάτι.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

18:00 Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η φωτιά που ξέσπασε στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα υπό τον φόβο εξάπλωσης της φωτιάς πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου Λόφου, ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης.

17:36 Φωτιά στον Μαψό Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στον Μαψό Κορινθίας. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και Εθελοντικές Ομάδες.

17:10 Αίρεται η κατάσταση συναγερμού στη Ρόδο – Παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας

Την άρση της κατάστασης συναγερμού στη Ρόδο λόγω των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν το νησί τις προηγούμενες ημέρες το νησί ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν λάβει ήδη, ανά περιοχές, σχετικές ειδοποιήσεις από τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στους χώρους διαμονής τους.

Σημειώνεται ότι στη Ρόδο παραμένουν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

16:49 Προσαγωγή του υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού

Ο φερόμενος ως ύποπτος για τον εμπρησμό έχει προσαχθεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο 65χρονος παραμένει στο ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ενώ εξετάζεται η καταγγελία σε βάρος του από κάτοικο του χωριού Μουριά.

16:30 Πληροφορία για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά

Πληροφορία κάνει λόγο για απόπειρα εμπρησμού στο χωριό Μουριά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

16:08 Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα στον Φαναρά

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα, του δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Όσον αφορά στην εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με την φωτιά στην περιοχή Φαναράς, της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πάλι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μία καλή εικόνα».

Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

15:57 Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας

15:48 Οργή και θλίψη από τους κατοίκους στην Ηλεία

Οργισμένες αναρτήσεις κάνουν στα social media κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται από τις φωτιές στην Ηλεία, ενώ κάνουν λόγο για εμπρησμό.

15:41 Φωτιά σε κτίριο στη Φυλή

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε κτίριο στη Φυλή Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε σε υπόγειο χώρο κτιρίου επί της οδού Σαρωνικού και στο σημείο έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Τέλος, επιχειρεί και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

15:36 Δείτε φωτογραφίες από τα μέτωπα της φωτιάς στην Ηλεία

15:28 Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία και του Κρόνιου Λόφου

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου Λόφου, υπό τον φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί, σύμφωνα με το ilialive.gr.

15:24 Δείτε live εικόνα από τις κάμερες της Πολιτικής Προστασίας 

Δείτε πώς έχει η κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία εδώ

15:15 Δείτε στον χάρτη πού βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα και οι περιοχές που εκκενώθηκαν

Το ilialive.gr επισημαίνει ότι αρχικά υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς: η μία στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η άλλη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Μάλιστα, το τοπικό σάιτ κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εμπρησμό», ενώ σημειώνει ότι είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πύρινο μέτωπο υπάρχει και στη Σαλμώνη, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και στον Φαναρά (Αρχαία Ολυμπία) όπου μάχη με τις φλόγες δίνουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, τρία αεροσκάφη

15:08 Κοντά σε κατοικημένες περιοχές η φωτιά

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική αφού η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Το μήνυμα του 112 για την εκκένωση οικισμών

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 48 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Η ανάρτηση στο Twitter

Τριπλό το πύρινο μέτωπο

Το ilialive.gr επισημαίνει ότι υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς: η μία στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η άλλη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας. Μάλιστα, το τοπικό σάιτ κάνει λόγο για «ξεκάθαρο εμπρησμό», ενώ σημειώνει ότι είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία

Πολίτης έχασε τις αισθήσεις του – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Ένας πολίτης έχασε τις αισθήσεις του από τη φωτιά που ξέσπασε στην Παλαιοβαρβάσαινα στον Δήμο Πύργου, σύμφωνα με το patrisnews.com.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024